• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Inspiratieloos Barça raakt enkel vanaf de stip voorbij Valladolid

  einde
  10
  1. 43' - Doelpunt strafschop - Lionel Messi (1 - 0)
  2. 34' - Geel - Anuar
  3. 11' - Geel - Enes Ünal
  1. 79' - Verv. Enes Ünal door Keko
  2. 77' - Verv. Toni Villa door Stiven Plaza
  3. 76' - Verv. Carles Aleña door Ivan Rakitic
  4. 70' - Verv. Ousmane Dembélé door Philippe Coutinho
  5. 70' - Geel - Míchel
  6. 67' - Verv. Daniele Verde door Toni Villa
  7. 67' - Geel - Lionel Messi
  8. 60' - Verv. Kevin-Prince Boateng door Luis Suárez
  43'Lionel Messi1 - 0

  Barcelona heeft zich weer een meer comfortabele voorsprong in La Liga geschonken na een 1-0-zege tegen Valladolid. Overtuigen deed het allesbehalve, maar Messi maakte het enige doelpunt vanaf de stip. 

  Met de hete Madrileense adem weer stilaan in de nek, was het zaak voor Barcelona om geen steek te laten vallen tegen Real Valladolid. Bij verlies bleef de kloof met Atletico vier punten.

   

  Maar de ploeg van Ernesto Valverde leek er niet veel zin in te hebben. Het was wachten totdat Piqué, die zijn 300e La Liga-wedstrijd in het Barça-shirt speelde, zich even omvormde tot aanvaller en neerging in de zestien: strafschop.

   

  Wie anders dan Messi zette zich achter de bal en knalde de 1-0 in doel. Met zijn 30e doelpunt in alle competities samen, herhaalt hij dat kunstje nu al voor het 11e seizoen op een rij. Zijn record is nog wel veraf, dat dateert van het seizoen 2011-2012, waar hij 73 doelpunten binnenprikte.

   

  Valladolid kreeg met dit slap Barça een uitgelezen kans voorgeschoteld om weer wat te klimmen in het klassement. Maar profiteren deed het allesbehalve. Vermaelen speelde de wedstrijd uit, maar was vrijwel 90 minuten werkloos.

   

  Aan de overkant verging het Messi en invaller Suarez heel wat minder. De Uruguayaan wrong enkele ultieme kansen de nek om, de Argentijn faalde bij zijn tweede poging vanaf de stip en stuitte meermaals op een sterke Masip. Het toverboek van Barcelona bleef (bijna) de volledige wedstrijd gesloten, maar het doet wel wat het moet: winnen. Morgen is Real Madrid nog aan zet, dat Girona ontvangt.

  Messi legt een van de twee strafschoppen in doel

  Messi schrijft alweer wat geschiedenis

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. EINDE. Einde van de wedstrijd. Na een teleurstellende partij doet Barcelona enkel wat het moet: winnen. Messi verzilverde één van zijn twee penalty's: 1-0.
  2. tweede helft, minuut 93. Masip speelt beresterke partij. Een uitstekende aanval van Barça in het slot eindigt alweer in het voordeel van Masip. Hij houdt Suarez voor de zoveelste keer van een doelpunt.
  3. tweede helft, minuut 90. We krijgen 4 minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 90. Ook Suarez stormt nog eens naar voren. Messi vindt zijn ploegmaat, maar de bal botst ongelukkig op de hakken van de Uruguayaan. .
  5. tweede helft, minuut 88. Dan toch een klasseflits van Messi. Ei zo na maakte Messi zijn penaltymisser van daarnet goed. Hij dribbelt zich doorheen de Valladolid-verdediging en haalt z'n linker naar boven. Zijn krul verdwijnt evenwel niet in doel.
  6. tweede helft, minuut 84. Messi botst op Massip! Ook Messi is in hetzelfde bedje ziek. De Argentijn kiest voor dezelfde hoek als daarnet, deze keer is Massip wel paraat. Het blijft 1-0.
  7. tweede helft, minuut 84. Opnieuw strafschop voor Barcelona. Na mooi combinatiespel in de zestien, gaat invaller Coutinho tegen de vlakte. Strafschop, oordeelt de scheidsrechter.
  8. tweede helft, minuut 82. Valladolid speelt met vuur. Masip komt veel te laat uit en mag van geluk spreken dat hij nog nét sneller op de bal is dan Suarez. .
  9. tweede helft, minuut 79. Sergi Roberto plaatst naast. Barça levert nog eens een goede kans af. Sergi Roberto kiest voor een plaatsbal van ver en veel scheelt het niet. Hij ziet zijn krul maar net naast rollen.
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Real Valladolid, Keko erin, Enes Ünal eruit