• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Real kroont zich tot koning van Madrid in intense derby

  1. 43' - Doelpunt strafschop - Sergio Ramos (1 - 2)
  2. 41' - Geel - José María Giménez
  3. 25' - Doelpunt - Antoine Griezmann (1 - 1)
  4. 24' - Geel - Antoine Griezmann
  5. 22' - Geel - Lucas Vázquez
  6. 16' - Doelpunt - Casemiro (0 - 1)
  1. 89' - Verv. Karim Benzema door Mariano Díaz
  2. 84' - Verv. Toni Kroos door Dani Ceballos
  3. 80' - Geel 2 - Thomas Partey
  4. 74' - Doelpunt - Gareth Bale (1 - 3)
  5. 72' - Geel - Saúl
  6. 71' - Verv. Álvaro Morata door Nikola Kalinic
  7. 68' - Geel - Álvaro Morata
  8. 66' - Geel - Luka Modric
  9. 65' - Verv. Ángel Correa door Rodri
  10. 64' - Geel - Sergio Reguilón
  11. 62' - Geel - Thomas Partey
  12. 59' - Verv. Thomas Lemar door Vitolo
  13. 58' - Geel - Lucas Hernández
  14. 57' - Verv. Vinícius Júnior door Gareth Bale

  Real Madrid heeft zijn laatste kans gegrepen om in de titelrace te blijven. Intensiteit, discussie en de VAR waren de sluitelwoorden in Madrid, maar de zege van Real was verdiend. Het springt in de stand over Atletico naar de tweede plaats.

  Ingrediënten voor een felle derby

  De Madrileense derby bewees dat er nog zekerheden zijn in het leven. Veel kansen waren er niet nodig om er toch een spectaculaire en aantrekkelijke eerste helft van te maken. De enorme intensiteit, de duels op, en soms over het randje, en 3 goals zorgden daarvoor.

   

  Real was de hele match de ploeg die het meeste wou voetballen, maar Atletico timmerde achteraan alles in zijn gekende stijl dicht. De 0-1 kwam er na een corner. Vier verdedigers probeerden Ramos het koppen te beletten, maar faalden. Casemiro stond op de goede plaats om met een halve omhaal knap te scoren.

   

  De VAR werd daarna een hoofdrolspeler. Eerst moest het beslissen of Griezmann buitenspel liep net voor hij Courtois door de benen speelde en scoorde. Het was nauwelijks te zien. Het Atletico-feestje ging door.

   

  Bij de 1-2 maakte Gimenez een oerdomme fout op de sterkspelende Vinicius. Op de beelden leek de fout te beginnen buiten het strafschopgebied, maar de VAR bevestigde de penalty voor Real. Ramos trapte perfect binnen en vierde met een dansje zoals Griezmann (zie video).

  Frustraties bij Atletico

  De rol van de VAR was nog niet uitgespeeld. Morata scoorde tegen zijn ex-club de 2-2 met een mooie lob, maar de VAR wees op buitenspel. Een beslissing die terecht leek.

   

  Bij Atletico zorgden de VAR en het moeizame aanvalsspel voor frustraties. Het aantal kaarten ging de lucht in, Thomas kreeg voorspelbaar rood na een zoveelste fout (zie video). 

   

  Real had daarvoor zijn overwicht al omgezet in een 1-3-voorsprong. Modric was de aangever, invaller Bale werkte perfect af. Bale kwam zelfs nog heel dicht bij de 1-4, maar kopte over. Courtois moest zich in de hele tweede helft maar een keer echt tonen op een knal van Gimenez. Het gefluit van de Atletico-fans moest hij er bij nemen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde match. Real Madrid wint verdiend de derby tegen Atletico. Intensiteit, discussies en de VAR waren de sleutelwoorden. Real springt over Atletico naar de tweede plaats in de stand.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra. De Atletico-fans gaan al massaal naar huis. De laatste drie minuten laten ze aan zich voorbij gaan.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Real Madrid, Mariano Díaz erin, Karim Benzema eruit
  5. tweede helft, minuut 87. Bale laat de 1-4 liggen . Real speelt met Atletico het laatste kwartier. Een perfecte counter wordt door Bale net over gekopt. .
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Real Madrid, Dani Ceballos erin, Toni Kroos eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Voorspelbare rode kaart. Deze derby heeft nu ook zijn rode kaart en een verrassing is dat niet. De frustraties bij Atletico borrelden al langer op. Thomas gaat met gestrekt been door op Kroos. Een tweede gele kaart is logisch.
  8. Tweede gele kaart voor Thomas Partey van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 80
  9. tweede helft, minuut 77. Invaller Rodri kopt op een corner, maar de bal gaat over. Courtois moet niet in actie komen. Atletico is aanvallend te onmondig vandaag.
  10. tweede helft, minuut 75.
  11. tweede helft, minuut 74. Doet Bale de boeken toe? Bale schiet Real naar 1-3. Modric is de orkestmeester die het overzicht goed behoudt en Bale knalt perfect overhoeks binnen. Wat kan Atletico nu nog?
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Gareth Bale van Real Madrid. 1, 3.
  13. tweede helft, minuut 73. Eindelijk nog eens een kansje. Carvajal zet goed voor richting tweede paal. Benzema wint het kopduel van twee verdedigers, maar kopt over.
  14. Gele kaart voor Saúl van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 72
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Atlético Madrid, Nikola Kalinic erin, Álvaro Morata eruit
  16. Gele kaart voor Álvaro Morata van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 68
  17. tweede helft, minuut 68. Morata probeert penalty te versieren. Opnieuw een VAR-moment. Het stadion wil een penalty omdat Morata gaat liggen, maar er is echt niets aan de hand.