• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Barcelona verlengt mini-abonnement op gelijkspel

  einde
  00
  1. 90+1' - Geel - Yeray Alvarez
  2. 90+1' - Geel 2 - Oscar De Marcos
  3. 90' - Verv. Iñaki Williams door Kenan Kodro
  4. 88' - Verv. Clément Lenglet door Thomas Vermaelen
  5. 78' - Geel - Sergio Busquets
  6. 75' - Verv. Philippe Coutinho door Ousmane Dembélé
  7. 72' - Geel - Clément Lenglet
  8. 68' - Geel - Oscar De Marcos
  9. 63' - Verv. Arturo Vidal door Carles Aleña
  10. 62' - Verv. Markel Susaeta door Iker Muniain
  11. 56' - Verv. Beñat door Mikel San José
  12. 52' - Geel - Dani Garcia

  Voor de derde match op rij is Barcelona niet verder geraakt dan een gelijkspel. De Spaanse competitieleider bleef tegen Bilbao onder zijn beste niveau en scoorde voor het eerst in 37 competitiematchen niet. Bij Barcelona speelde Vermaelen tien minuten mee.

  Barcelona had voor de match laten verstaan dat Messi nog niet 100 procent fit was, maar hij startte wel. Op de vorige speeldag had hij op zijn eentje een nederlaag tegen Valencia voorkomen. In Bilbao speelde de Argentijn onder zijn niveau en dat liet zich voelen.

   

  Bilbao was niet onder de indruk. Met passie en lef ging het de strijd aan. Barcelona kreeg de bal, maar Bilbao verzorgde zijn tegenaanvallen en was het meest dreigend. Ter Stegen voorkwam zowel voor als na de rust de 1-0.

   

  Na de rust draaide Barcelona de duimschroeven aan. Een goal hing in de lucht, maar eens in het strafschopgebied misten de bezoekers scherpe. Na 25 minuten afzien kreeg Bilbao weer ademruimte. Met dank aan goede invalbeurten van  Muniain en San José.

   

  Invaller Dembélé kon het voor Barcelona niet meer forceren. De beste kansen in de slotfase waren voor de thuisploeg, maar Ter Stegen weigerde mee te werken aan een stunt (zie video). Vermaelen moest nog even depaneren voor de geblesseerde Lenglet, maar speelde te weinig om zich echt te laten zien. Real Madrid sluipt 2 punten dichter in de stand.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde match. Barcelona verliest voor de tweede speeldag op rij punten. Het acteert niet sterk genoeg om Bilbao op de knieën te krijgen. Er wordt niet gescoord in San Mames.
  2. tweede helft, minuut 93. Rood voor Bilbao. Bilbao moet nog 5 extra minuten overleven met een speler minder. De Marcos krijgt een tweede gele kaart omdat hij een countert afstopt met de arm. Biedt dit een laatste kans aan Barça?
  3. Gele kaart voor Yeray Alvarez van Athletic Club tijdens tweede helft, minuut 91
  4. Tweede gele kaart voor Oscar De Marcos van Athletic Club tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Athletic Club, Kenan Kodro erin, Iñaki Williams eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Daar is Vermaelen. Lenglet heeft te veel last van de elleboog die hij moest verwerken, blijkbaar. Daardoor krijgt Vermaelen nog eens speelminuten. .
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Barcelona, Thomas Vermaelen erin, Clément Lenglet eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Bilbao maakt het Barça nog moeilijk. In de slotfase komt de dreiging opnieuw van Bilbao. De thuisploeg countert opnieuw gevat, maar een schot van Williams is te zwak om Ter Stegen te verschalken.
  9. tweede helft, minuut 82. Wauw!! Ter Stegen voorkomt de 1-0. Muniain is heel sterk ingevallen. Hij biedt Williams van dichtbij de 1-0 aan, maar Ter Stegen redt met een enorme reflex. Barcelona mag zijn keeper heel dankbaar zijn.