• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid is de winnaar van het weekend in de Spaanse competitie

  1. 32' - Geel - Víctor Laguardia
  2. 30' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Mariano Díaz (3 - 0)
  2. 87' - Verv. Vinícius Júnior door Isco
  3. 81' - Verv. Jonathan Calleri door Alejandro Blanco Sánchez
  4. 81' - Verv. Manu Garcia door John Guidetti
  5. 80' - Doelpunt - Vinícius Júnior (2 - 0)
  6. 75' - Verv. Karim Benzema door Mariano Díaz
  7. 74' - Geel - Mubarak Wakaso
  8. 67' - Verv. Burgui door Diego Rolán
  9. 63' - Verv. Gareth Bale door Marco Asensio
  10. 54' - Geel - Burgui

  Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van Barcelona en de nederlaag van Atletico Madrid. Het spel stelde tegen Alaves niet al te veel voor, maar Real boekte een logische zege: 3-0. In de stand blijft het derde, op 8 punten van leider Barcelona.

  De meeste concurrenten van Real Madrid hadden een steek laten vallen, maar dat inspireerde de thuisploeg niet echt. De openingsminuten beloofden nog wel goeds, maar daarna verwaterde het spel.

   

  De wedstrijd had een doelpunt nodig en dat viel op het halfuur min of meer uit de lucht. Reguilon stoomde op links door en legde de 1-0 panklaar voor Benzema.

   

  De eerste helft had weinig om het lijf, het doelgevaar was in het tweede bedrijf zowaar nog schaarser. Courtois was nagenoeg werkloos, het tempo van Real lag veel te laag om er echt een wedstrijd van te maken tegen een onmachtig Alaves.

   

  Tien minuten voor tijd was het dan toch boeken toe. Een voorzet schoot door aan de tweede paal, waar Vinicius de match besliste. Diaz buffelde de 3-0 in de slotseconden op het bord. Woensdag wacht Barcelona in de beker, zaterdag volgt Atletico Madrid in de competitie.

  Bekijk de hoogtepunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Afgefloten. Real Madrid doet wat het moet doen en wint na een rustige avond. De tweede helft was niet om aan te zien. In de stand knabbelt Real aan zijn achterstand. .
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Mariano Díaz van Real Madrid. 3, 0.
  3. tweede helft, minuut 91. Lekkere kopbal. Maar daar is de 3-0 toch. Diaz kent een ongelukkige invalbeurt, maar deze goal mag er wel zijn. De spits kopt in duikvlucht de 3-0 snoeihard binnen. .
  4. tweede helft, minuut 90. Het wordt nog 3-0, maar Odriozola baalt: de assistent heeft buitenspel gezien. Correct. .
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Real Madrid, Isco erin, Vinícius Júnior eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Courtois moet bijna nog vissen. Een corner wordt verlengd richting de tweede paal, maar niemand zet er zijn teen tegen. .
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Deportivo Alavés, Alejandro Blanco Sánchez erin, Jonathan Calleri eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Deportivo Alavés, John Guidetti erin, Manu Garcia eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Boeken toe. Voor wie nog twijfelde: Real mag drie punten bijschrijven. Een bal schiet door naar de tweede paal, waar Vinicius helemaal vrij staat. Hij werkt rustig af. .