Sevilla
    1. 54' - Geel - Éver Banega
    2. 85' - Geel - Simon Kjær
    LaLiga EA Sports - speeldag 20 - 19/01/19 - 16:15

Real Madrid heeft een goede zaak gedaan in de topper tegen Sevilla. Na de rust ging de Koninklijke op en over zijn rechtstreekse tegenstander voor plaats drie dankzij Casemiro en Modric. Thibaut Courtois oogde nog niet topfit, maar kon de 0 wel op het bord houden.

Door een blessure bij doublure Keylor Navas stond Courtois na een heupblessure iets sneller dan verwacht weer in doel. De nationale nummer 1 liet zich af en toe nog op een minder soepel loopje betrappen, maar kon voor de pauze een achterstand voorkomen. Bij de beste kans voor Sevilla maakte hij de hoek goed klein en Escudero besloot in het zijnet.

Bij Real Madrid was het een mager beestje voor de koffie, maar Solari kreeg zijn manschappen in de tweede helft wel aan het werk. De druk van Real groeide gestaag en Sevilla kwam niet meer in het stuk voor. Op echt doelgevaar was het wel wachten tot minuut 68. Een schot van Ceballos spatte uiteen op de lat.

De dreiging van de Koninklijke kwam eigenlijk altijd van afstandsschoten en in minuut 78 draaide Casemiro er eindelijk eentje binnen. Hij brak de ban met een hard en geplaatst schot. Vaclik was kansloos. Pas in de toegevoegde tijd deed Modric er nog een goal bij. Oog in oog met de keeper bleef hij koel. Door de zege schuift Real nu naar plaats 3. De kloof op Atletico blijft speelbaar.

Bekijk de goals van Real Madrid

90+4'

Einde: 2-0

Real Madrid pakt een belangrijke driepunter tegen Sevilla na een dominante tweede helft. Casemiro en Modric zorgden voor de 2-0.
    90+2'

Modric maakt het helemaal af!

In het slot nog een extra doelpunt voor de thuisploeg. Modric blijft jagen en mag het alleen afmaken. De Gouden Bal plaatst de bal naast de doelman: 2-0.
    90+1'
    Isco zet zich achter de bal voor een vrijschop. Zijn poging begint te laat te vallen. De tijd tikt weg. Real doet hier een prima zaak in het klassement.
    90+1'

90'
    Isco (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    89'
    Daniel Carriço (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    88'
    Een tegenprik van Real Madrid na een goeie bal van Vinicius op Benzema. Maar plots fluit de scheidsrechter. Niemand weet wat er aan de hand is.
    87'
    Pablo Sarabia neemt de hoekschop voor Sevilla. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    86'
    Franco Vázquez (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Isco (Real Madrid).
    85'
    85'
    Real Madrid krijgt een vrije trap. Simon Kjær (Sevilla) haalde een tegenstander onderuit.
    85'
    85'
    Real Madrid is wel tevreden met de 1-0. Het houdt de bal nu gewoon in de ploeg. Kan Courtois een clean sheet pakken?
    84'
    78'

Daar is de goal!

Wat een heerlijke treffer! Casemiro forceert eindelijk de beslissing. Hij schiet de 1-0 onhoudbaar binnen. De bal krult precies en stevig naar de rechterbovenhoek. Vaclik vliegt nog naar de juiste kant, maar zijn hand is te slap om de pegel te stoppen.
    78'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Karim Benzema (Real Madrid) stond buitenspel.
    78'
    Franco Vázquez (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.