Barcelona heeft magie van Messi nodig om Leganes klein te krijgen

  1. 32' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (1 - 0)
  2. 30' - Geel - Kenneth Omeruo
  3. 22' - Geel - Rodrigo Tarin
  4. 12' - Geel - Sergio Busquets
  5. 8' - Geel - Martin Braithwaite
  1. 90+2' - Doelpunt - Lionel Messi (3 - 1)
  2. 86' - Verv. Mikel Vesga door Javi Eraso
  3. 86' - Verv. Óscar Rodríguez door Nabil El Zhar
  4. 78' - Verv. Martin Braithwaite door Michael Santos
  5. 71' - Doelpunt - Luis Suárez (2 - 1)
  6. 69' - Verv. Ousmane Dembélé door Malcom
  7. 64' - Verv. Arthur door Ivan Rakitic
  8. 64' - Verv. Carles Aleña door Lionel Messi
  9. 60' - Geel - Sergi Roberto
  10. 57' - Doelpunt - Martin Braithwaite (1 - 1)
  11. 54' - Geel - Carles Aleña
  32'goalOusmane Dembélé1 - 0
  57'goalMartin Braithwaite1 - 1
  71'goalLuis Suárez2 - 1
  90+2'goalLionel Messi3 - 1

  Barcelona heeft in eigen huis geen steek laten vallen in de race naar de titel. Het klopte Leganes met 3-1, maar maakte wel pas het verschil na de invalbeurt van Lionel Messi. Ook goed nieuws uit het Belgische kamp: Thomas Vermaelen speelde de hele wedstrijd.

  In de heenwedstrijd in september zorgde Leganes nog voor een stunt, maar dat belette Barcelona-trainer Valverde niet om te gokken en Lionel Messi op de bank te houden. Zonder de Argentijnse superster leverde het overwicht van de competitieleider in ieder geval minder doelrijpe kansen op.

   

  Pas iets na het halfuur vertaalde de dreiging van Dembélé zich in de openingsgoal. De Fransman legde een voorzet van Jordi Alba koeltjes in doel. Een zuinige, maar geruststellende voorsprong voor een dominant Barcelona, tot Braithwaite na de pauze de bordjes in evenwicht hing.  Hij liep slim weg uit de rug van Piqué. (lees voort onder tweet)

  Messi maakt het verschil

  De tegentreffer was het signaal om troef Messi op tafel te gooien. En de Argentijn deed precies wat hij moest doen. Eerst dwong hij Cuellar tot een kattensprong met een pegel naar de linkerbovenhoek. Suarez was sneller bij de rebound en tikte binnen. De VAR dacht even aan gevaarlijk spel, maar de 2-1 mocht op het bord blijven flikkeren.

   

  Leganes was uitgeteld tot er 5 minuten voor tijd nog een kans uit de lucht kwam vallen voor Santos. Piqué was weer verrast, maar Vermaelen was er als de kippen bij om op te ruimen voor de invaller kon afdrukken. In de toegevoegde tijd deed Messi dan nog eens een duit in het zakje. Na samenspel met Jordi Alba legde hij de eindstand vast. Barcelona blijft stevig op 1, alleen het uitvallen van Dembélé is een tegenvaller.

  Bekijk de 4 doelpunten

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde: 3-1. Barcelona maakte pas het verschil na de invalbeurt van Lionel Messi: 3-1. Thomas Vermaelen speelde 90 minuten.
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 97. Suarez neemt Cuellar nog eens onder vuur in de laatste minuut. Na opnieuw goed samenspel van Jordi Alba en Messi moet hij afwerken, maar de keeper pakt.
  4. De poging wordt gered door Iván Cuellar (CD Leganés). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 97.
  5. Luis Suárez (FC Barcelona) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 97.
  6. Bij FC Barcelona wordt de hoekschop genomen door Lionel Messi. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 97.
  7. tweede helft, minuut 96. Messi nog eens met een run. Dit keer levert het hem een hoekschop op. Die trapt hij zelf, maar dat heeft hij al eens beter gedaan. .
  8. Ivan Rakitic (FC Barcelona) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 95.
  9. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Philippe Coutinho (FC Barcelona), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 95.
  10. Javi Eraso (CD Leganés) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Busquets (FC Barcelona). tweede helft, minuut 94.
  11. Recio (CD Leganés) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Philippe Coutinho (FC Barcelona). tweede helft, minuut 94.
  12. tweede helft, minuut 92. Messi op het scorebord! Lionel Messi en Jordi Alba combineren als was Camp Nou hun achtertuin. De Argentijn kan in de zestien vrij aanleggen en dan mist hij natuurlijk niet. Messi geeft de supporters in Camp Nou waar voor hun geld. .
  13. Lionel Messi kan scoren voor FC Barcelona. De assist komt op naam van Jordi Alba. tweede helft, minuut 92.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Lionel Messi van FC Barcelona. 3, 1.
  15. Kenneth Omeruo (CD Leganés) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luis Suárez (FC Barcelona). tweede helft, minuut 92.
  16. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Allan Nyom (CD Leganés) stond buitenspel. tweede helft, minuut 91.
  17. tweede helft, minuut 91. 7 minuten. Er komen maar liefst 7 extra speelminuten bij. Nog een kansje voor Leganes?
  18. Er komen 7 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  19. Vrije trap voor CD Leganés. Malcom (FC Barcelona) hield Jonathan Silva vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 90.