• home
 • video
 • pas verschenen

  Spartelend Real Madrid gaat ook kopje-onder tegen Januzaj en co

  einde
  02
  1. 41' - Geel - Lucas Vázquez
  2. 36' - Geel - Willian José
  3. 3' - Doelpunt strafschop - Willian José (0 - 1)
  1. 88' - Geel - Isco
  2. 84' - Verv. Aihen Munoz door Igor Zubeldia
  3. 83' - Doelpunt - Rubén Pardo (0 - 2)
  4. 80' - Verv. Toni Kroos door Dani Ceballos
  5. 77' - Verv. Marcelo door Sergio Reguilón
  6. 75' - Geel - Luka Modric
  7. 73' - Verv. Mikel Merino door Rubén Pardo
  8. 69' - Verv. Aritz Elustondo door Joseba Zaldua
  9. 61' - Geel 2 - Lucas Vázquez
  10. 57' - Verv. Casemiro door Isco
  11. 52' - Geel - Marcelo
  3'Willian José0 - 1
  83'Rubén Pardo0 - 2

  Real Madrid is het nieuwe jaar begonnen met een dramatische 1 op 6. Na een gelijkspel tegen Villarreal was er nu puntenverlies tegen Real Sociedad. Courtois moest zich twee keer omdraaien. De Koninklijke lijkt definitief uitgeteld in de Spaanse titelstrijd.

  Thibaut Courtois is geen specialist in het stoppen van strafschoppen en dat lukte ook tegen Real Sociedad niet. Al na twee minuten stond hij na een fout van Casemiro oog in oog met Willian José. Courtois koos een hoek, maar Willian José joeg de bal staalhard door het midden.

   

  Real Madrid moest achtervolgen, maar deed dat met weinig overtuiging. De beste kans voor de pauze was voor Benzema, maar die plaatste onbegrijpelijk voorlangs. Een afstandsschot van Modric botste dan weer op de doelman.

   

  Na de rust ontpopte de piepjonge Vinicius zich bij zijn eerste basisplaats in de competitie tot de leider van de aanvalslinie. Hij deed het niet onaardig en werd een keer onderuit gemaaid door keeper Rulli. De scheidsrechter zag er vreemd genoeg geen strafschop in. Een weinig overtuigend Real had dus ook de voetbalgoden niet aan zijn zijde. 

   

  Tot overmaat van ramp moest de thuisploeg na een tweede geel voor Vazquez voort met een mannetje minder. Real Sociedad rook een gouden kans en greep die ook. Januzaj kon Courtois ondanks een degelijke match niet kloppen, Pardo kon dat wel met een kopbal. Helemaal op het einde had het ook 0-3 kunnen worden, maar het thuispubliek was toen al lang afgedropen. Door de nederlaag geeft Real Madrid de gelegenheid aan Barcelona om 10 punten weg te lopen.

  Thibaut Courtois werd twee keer geklopt

  De thuisploeg had ook het geluk niet aan zijn zijde

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. De Koninklijke verliest. Het is opnieuw crisis bij Real Madrid. De ploeg verliest thuis met 0-2 tegen het bescheiden Real Sociedad: 0-2.
  2. tweede helft, minuut 93. Bijna zelfs 0-3. Willian José krijgt net voor het einde nog een dot van een kans. De counter gaat nog snel maar de spits duwt dan over.
  3. tweede helft, minuut 89. Het regent kleine overtredingen. De laatste minuten tikken weg. .
  4. Gele kaart voor Isco van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 88
  5. tweede helft, minuut 86. Dit zet de thuisploeg niet meer recht. Het publiek haalt de witte zakdoeken boven. De tribunes lopen ook leeg (voor zover dat nog niet het geval was).
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Real Sociedad, Igor Zubeldia erin, Aihen Munoz eruit
  7. tweede helft, minuut 84.
  8. tweede helft, minuut 83. 0-2. Invaller Pardo maakt het helemaal af voor de bezoekers. Op aangeven van Willian José kopt hij de 0-2 voorbij Thibaut Courtois. Januzaj vliegt zijn ploegmaat meteen om de hals.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Rubén Pardo van Real Sociedad. 0, 2.