• home
 • video
 • pas verschenen

  Barça overtuigt niet, maar kroont zich tot winnaar van het voetbalweekend

  einde
  12
  1. 43' - Doelpunt - Jaime Mata (1 - 2)
  2. 39' - Doelpunt - Luis Suárez (0 - 2)
  3. 20' - Doelpunt - Lionel Messi (0 - 1)
  4. 15' - Geel - Dimitri Foulquier
  5. 15' - Geel - Jordi Alba
  6. 12' - Geel - Arthur
  1. 88' - Verv. Arthur door Carles Aleña
  2. 84' - Verv. Portillo door Robert Ibañez
  3. 84' - Verv. Ousmane Dembélé door Philippe Coutinho
  4. 77' - Geel - Nemanja Maksimovic
  5. 74' - Verv. Ángel door Samuel Saiz
  6. 70' - Verv. Arturo Vidal door Sergio Busquets
  7. 69' - Geel - Leandro Cabrera
  8. 65' - Geel - Arturo Vidal
  9. 61' - Geel - Damián Suárez
  10. 57' - Verv. Dimitri Foulquier door Jorge Molina
  20'Lionel Messi0 - 1
  39'Luis Suárez0 - 2
  43'Jaime Mata1 - 2

  Barcelona heeft een uitstekende zaak gedaan in de Spaanse titelstrijd. Het liep niet van een leien dakje tegen Getafe, maar Messi en Suarez zorgden toch voor de eerste zege van het jaar. Barça heeft nu een bonus van 5 punten op achtervolger Atletico en al 10 op Real Madrid.

  Weer Messi

  Lionel Messi begon in 2005 met scoren in La Liga en ook in 2019 gaat hij daar lekker mee voort. De Argentijn opende de score na 20 minuten. Een diepe bal van Rakitic werd verlengd, Messi bleef koel voor de neus van de doelman en schoof vanuit een schuine hoek binnen.

   

  De goal kwam er na een lastig openingskwartier voor de bezoekers. Getafe sprak een aardig mondje mee en scoorde zelfs. De goal van Mata werd afgekeurd voor een erg lichte duwfout. Maar na de openingsgoal nam Barcelona wel meer initiatief. Suarez deed monden openvallen met de 0-2. Hij nam een afvallende bal in een tijd op de slof en knalde onhoudbaar binnen. 

   

  Boeken toe leek het, maar Getafe knokte zich weer in de wedstrijd. Eerst spatte een afgeweken bal uiteen op het doelhout, maar nog net voor de rust kwam de aansluitingstreffer er dankzij Mata.

   

  Na de pauze bleef de thuisploeg, die 7e staat in de stand, zoeken naar de gelijkmaker. Barcelona klungelde af en toe in de defensie, maar bleef toch overeind. Angel tikte voor open doel voorlangs en Ter Stegen had een save in huis op een kopbal van Cabrera.

   

  Messi zag zijn pogingen nog twee keer gestopt door doelman Soria, maar de 3 punten gaan mee naar Barcelona. De ploeg bouwt door het puntenverlies van de concurrentie op speeldag 18 een gezonde bonus uit.

  De doelpunten uit de partij (1-2)

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: 1-2. Barcelona is de grote winnaar van het voetbalweekend. Na een moeilijke overwinning tegen Getafe heeft het de kloof op de concurrentie stevig uitgediept. .
  2. tweede helft, minuut 94. Barcelona puurt er nog een hoekschop uit. Getafe weet hoe laat het is. De drie punten blijven niet hier.
  3. tweede helft, minuut 91. Messi heeft nog wat magie in de tank. Hij loopt iedereen dol en lanceert dan Suarez. Die trapt niet snel genoeg. .
  4. tweede helft, minuut 91. 3 minuten doet de scheidsrechter er nog bij. Genoeg voor nog wat spektakel?
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Barcelona, Carles Aleña erin, Arthur eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Lionel Messi probeert een vrijschop vanaf zo'n 25 meter rechtstreeks op doel te trappen. Het is geen succesvolle poging.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Getafe CF, Robert Ibañez erin, Portillo eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Coutinho krijgt nog enkele speelminuten. Hij vervangt Ousmane Dembélé.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Barcelona, Philippe Coutinho erin, Ousmane Dembélé eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Save Soria! Soria keept een fantastische partij. Hij haalt een poging van Messi uit de hoek met zijn uitgestrekte arm. Dembélé loert op de rebound, maar de Getafe-verdedigers zijn hem te snel af.