Courtois stelt glansloze zege veilig met dubbele save in extra tijd

  1. 39' - Geel - Alejandro Gálvez
  2. 13' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Luka Modric door Federico Valverde
  2. 83' - Geel - Giannelli Imbula
  3. 78' - Verv. Karim Benzema door Vinícius Júnior
  4. 73' - Verv. Adrián Embarba door Alex Alegría
  5. 71' - Verv. Marco Asensio door Dani Ceballos
  6. 64' - Geel - Bébé
  7. 54' - Verv. Álvaro Medrán door Bébé
  8. 54' - Verv. Alejandro Gálvez door Abdoulaye Ba
  13'goalKarim Benzema1 - 0

  Real Madrid is niet gestruikeld over promovendus Rayo Vallecano, maar veel overschot had De Koninklijke niet. Benzema scoorde al vroeg de 1-0, maar daarna zakte Real in elkaar. Uiteindelijk moest Courtois in het slot nog vol aan de bak om de gelijkmaker te vermijden. 

  Real sloot de groepsfase in de Champions League ondanks groepswinst af met een bijzonder zure nasmaak en dus mocht er tegen het bescheiden Rayo Vallecano gerust met overmacht gewonnen worden. De logica werd in de eerste helft ook gerespecteerd. Real ging rusten met een voorsprong dankzij Benzema.

   

  De Fransman zette zelf de actie op, zag de ruimte bij Vazquez, dook de zestien in en werkte uiteindelijk netjes af. De thuisploeg had nog een handvol kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar Kroos trapte op de paal en Asensio botste op de doelman. 

   

  Meteen na de thee moest de Rayo-doelman weer een poging van Asensio pareren en een kopbalgoal van Ramos werd afgekeurd voor buitenspel. Na het uur kroop Real meer en meer in zijn schulp. De bezoekers kregen moed en dat werd De Koninklijke bijna fataal, maar Courtois was de redder in nood. Eerst bokste hij een halve omhaal van Alegria weg en ook de rebound van Velazquez weerde hij uit doel. 

   

  Door de zege springt Real voorlopig weer de top 3 binnen, maar Barcelona en Sevilla spelen morgen nog.

  De belangrijke tussenkomst van Thibaut Courtois

  Het doelpunt van Benzema

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-0. Benzema en Courtois bezorgen Real de zege tegen Rayo Vallecano. De Rode Duivel moest in de toegevoegde tijd een heel goeie redding uit zijn mouw schudden.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Lucas Vázquez (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Santi Comesaña (Rayo Vallecano). tweede helft, minuut 94.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Real Madrid, Federico Valverde erin, Luka Modric eruit
  5. Bij Rayo Vallecano wordt de hoekschop genomen door Álvaro García. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 92.
  6. Santi Comesaña (Rayo Vallecano) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 91.
  7. Redding van Thibaut Courtois (Real Madrid), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 91.
  8. Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 91.
  9. Thibaut Courtois (Real Madrid) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg. tweede helft, minuut 91.
  10. Álvaro García (Rayo Vallecano) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 91.
  11. tweede helft, minuut 91. Dubbele save Courtois! Thibaut Courtois moet plots alles uit de kast halen. Eerst heeft hij een goeie parade in huis op een omhaal. Ook de rebound wordt door Velazquez richting doel gehengst, maar opnieuw staat Courtois pal.
  12. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  13. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Santi Comesaña (Rayo Vallecano) stond buitenspel. tweede helft, minuut 90.
  14. Lucas Vázquez (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Àlex Moreno (Rayo Vallecano). tweede helft, minuut 89.
  15. tweede helft, minuut 88. Echt mooi is het niet wat we nog te zien krijgen in de slotfase. Real Madrid wil deze krappe voorsprong gewoon over de streep trekken.
  16. Hoekschop voor Real Madrid. Toni Kroos trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 87.
  17. tweede helft, minuut 84. Denkt Real Madrid al aan het WK voor clubs? De Champions League-winnaar vertrekt morgen naarde Verenigde Arabische Emiraten. Real begint met een metch tegen de Kashima Antlers.
  18. Gele kaart voor Giannelli Imbula van Rayo Vallecano tijdens tweede helft, minuut 83
  19. Giannelli Imbula (Rayo Vallecano) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dani Ceballos (Real Madrid). tweede helft, minuut 83.
  20. Àlex Moreno (Rayo Vallecano) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Vázquez (Real Madrid). tweede helft, minuut 82.