• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona peuzelt Levante op, Messi schiet drie keer raak

  einde
  05
  1. 45' - Geel - Jordi Alba
  2. 43' - Doelpunt - Lionel Messi (0 - 2)
  3. 36' - Geel - Ivan Rakitic
  4. 35' - Doelpunt - Luis Suárez (0 - 1)
  5. 25' - Geel - Rober Pier
  6. 18' - Geel - Ousmane Dembélé
  1. 88' - Doelpunt - Gerard Piqué (0 - 5)
  2. 81' - Verv. Ousmane Dembélé door Denis Suárez
  3. 78' - Verv. Arturo Vidal door Philippe Coutinho
  4. 76' - Rood - Erick Cabaco
  5. 70' - Verv. Sergio Postigo door Sanjin Prcic
  6. 69' - Verv. Rubén Rochina door Coke
  7. 62' - Verv. Emmanuel Boateng door Borja Mayoral
  8. 60' - Doelpunt - Lionel Messi (0 - 4)
  9. 59' - Geel - Jason
  10. 52' - Verv. Thomas Vermaelen door Arthur
  11. 47' - Doelpunt - Lionel Messi (0 - 3)
  35'Luis Suárez0 - 1
  43'Lionel Messi0 - 2
  47'Lionel Messi0 - 3
  60'Lionel Messi0 - 4
  88'Gerard Piqué0 - 5

  In de Primera Division heeft Barcelona geen genade getoond voor Levante. Dirigent Lionel Messi loodste zijn team naar een 0-5-overwinning. Barcelona houdt Sevilla en Atletico zo op drie punten.

  Levante is bezig aan een goed seizoen en kon bij winst op een gedeelde 5e plaats komen. De thuisploeg bevestigde dat goeie aanvankelijk in een prima eerste halfuur, waarin het voor de meeste dreiging zorgde. De bedrijvige Boatengt mikte zelfs op de lat.

   

  Die waarschuwing van de thuisploeg was voor Barcelona, met Vermaelen in de basis, het sein om een versnelling hoger te schakelen. Bovendien beschikten de bezoekers wel over de efficiëntie die Levante ontbeerde. Suarez en Messi zorgden zo voor 0-2 bij de rust.

   

  Ook na de pauze voetbalde de thuisploeg niet onverdienstelijk, maar ze was niet opgewassen tegen een ontketende Messi. Die zette met zijn tweede en derde van de avond de 0-4 op het bord na een uur spelen. In de slotfase mocht ook Piqué nog een goaltje meepikken. Vermaelen was op dat moment al een poosje gewisseld. De Belg werd door coach Valverde al na 53 minuten naar de kant gehaald.

  Bekijk de doelpunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Ref Gonzalez blaast voor het einde van de wedstrijd. Barcelona wint eenvoudig en zet Sevilla en Atletico opnieuw op drie punten.
  2. tweede helft, minuut 91. Geen eerredder. Ter Stegen moet in de extra tijd nog eens in actie komen. Hij duwt een fraaie poging van Prcic uit de haak.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Gerard Piqué van Barcelona. 0, 5.
  4. tweede helft, minuut 87. Dan toch. Daar is dan toch dat vijfde doelpunt. Piqué steekt het hele veld over, behoudt het overzicht in de zestien en schuift de 0-5 binnen.
  5. tweede helft, minuut 85. Denis mikt op de doelman. Barcelona laat opnieuw na om de 0-5 op het bord te zetten. Dit keer is het Denis Suarez die de bal niet voorbij Olazabal krijgt.
  6. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Barcelona, Denis Suárez erin, Ousmane Dembélé eruit
  7. tweede helft, minuut 81. Suarez laat 0-5 liggen. Suarez staat plots oog in oog met Olazabal na een knap afleggertje van Messi. De Uruguayaan vergeet zijn tweede te maken en krabt zich in de haren.
  8. tweede helft, minuut 79. Messi neemt de vrije trap na de fout op Dembélé. Hij krult de bal over het muurtje, maar ook over het doel van Olazabal.
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Barcelona, Philippe Coutinho erin, Arturo Vidal eruit