• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Messi kroont zich tot koning van Barcelona tegen Espanyol

  einde
  04
  1. 45' - Doelpunt - Luis Suárez (0 - 3)
  2. 26' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (0 - 2)
  3. 17' - Doelpunt vrije trap - Lionel Messi (0 - 1)
  1. 82' - Verv. Ivan Rakitic door Denis Suárez
  2. 79' - Verv. Luis Suárez door Munir El Haddadi
  3. 79' - Geel - Didac
  4. 74' - Verv. Sergi Darder door Esteban Granero
  5. 68' - Verv. Ousmane Dembélé door Philippe Coutinho
  6. 65' - Doelpunt vrije trap - Lionel Messi (0 - 4)
  7. 63' - Verv. Oscar Melendo door Sergio Garciá
  8. 59' - Verv. Hernán Pérez door Léo Baptistão
  17'Lionel Messi0 - 1
  26'Ousmane Dembélé0 - 2
  45'Luis Suárez0 - 3
  65'Lionel Messi0 - 4

  Espanyol is stevig op zijn nummer gezet door stadsgenoot Barcelona. Uitblinker Messi en Suarez dolden met hun tegenstander in de derby en waren halverwege al zegezeker. 

  "Het wordt de meest gelijkopgaande derby sinds lang", klonk het in de Spaanse media. Lionel Messi zal eens smadelijk hebben gelachten bij het openslaan van zijn krant aan de onbijttafel. De Argentijn voelde immers dat hij met het juiste been uit bed was gestapt.

   

  Dat mocht hij na een kwartier al demonstreren. Zijn eerste penseelstreek was meteen een meesterwerk: de vrije trap verdween met een prachtige curve in de rechterbovenhoek.

   

  Espanyol had na de openingstreffer nog niet begrepen dat het vanuit zijn egelstelling weinig kans maakte tegen een ontketend Barcelona. Een lesje dat Dembélé nog eens mocht opfrissen met een plaatsbal: 0-2.

   

  Mondjesmaat kwam Espanyol uit de loopgraven, maar Barcelona bleef heer en meester. Suarez en Messi mikten nog op de paal. Uitstel van executie, want Suarez vond op slag van rust nog een gaatje tussen de benen van doelman Diego Lopez.

  Messi haalt penseel ook boven na de pauze

  Espanyol toonde meer durf na de pauze, maar daar kwamen ze rijkelijk laat mee. De boot was al lang gezonken, al moest Piqué nog een veelbelovende kans voor de thuisploeg afstoppen.

   

  Na een uur haalde Messi zijn penseel nog eens boven voor een nieuwe prachtgoal. Voor het eerst in La Liga scoorde hij twee keer een rechstreekse vrije trap in één wedstrijd. De journalisten die de Argentijn met amper 280 punten op de 5e plek stemden in de verkiezing van de Gouden Bal, zullen eens stevig in de haren hebben gekrabd.

   

  Zelfs een eerredder was Espanyol niet meer gegund. De VAR trok een streep door het kopbaldoelpunt van Oscar Duarte, ex-Club Brugge. Espanyol dat enkele speeldagen geleden nog op de 2e plek prijkte, zakt weg in het moeras na 0 op 12. Barça verstevigt zijn leidersplaats.

  Bekijk hier de doelpunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Barcelona heeft stadsgenoot Espanyol op een stevige nederlaag getrakteerd. Uitblinker Messi tekende voor twee heerlijke vrije trappen: 0-4.
  2. tweede helft, minuut 92. Lenglet botst met Vidal. Arturo Vidal komt nog enthousiast een bal wegglijden en dat had ploegmaat Lenglet niet verwacht. Hij plant zijn studs op de kuit van de Chileen, die het uitschreeuwt van de pijn.
  3. tweede helft, minuut 91. 5 minuten extra? Verwacht de scheidsrechter nog een spannend slot? Hij telt er in elk geval nog 5 minuten bij. Onwaarschijnlijk in een wedstrijd die al een kwartier dood is.
  4. tweede helft, minuut 90. Baptistao kopt nog een bal in de handen van Ter Stegen. Het wordt een van de laatste wapenfeiten, want veel extra tijd hoeft de scheidsrechter er niet bij te tellen.
  5. tweede helft, minuut 87. Arturo Vidal klopt gefrustreerd op de grasmat. De Chileense hanenkam is enkele centimeters te kort om in doel te verlengen.
  6. tweede helft, minuut 85. De wedstrijd bloedt dood, want beide ploegen leggen zich neer bij de uitslag. Barcelona tikt de bal beheerst rond, maar moet nog minstens 6 minuten wachten tot het laatste fluitsignaal.
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Barcelona, Denis Suárez erin, Ivan Rakitic eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Garcia probeert de nul nog van het scorebord te halen. Zijn kopbal gaat centraal over.
  9. tweede helft, minuut 79. Scheidsrechter Carlos Del Cerro is zijn gele kaarten dan toch niet thuis vergeten. Hij haalt zijn eerste exemplaar boven voor Didac.
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Barcelona, Munir El Haddadi erin, Luis Suárez eruit