• home
 • video
 • pas verschenen

  Bale en Courtois bezorgen Real nipte zege bij rode lantaarn (met video)

  1. 42' - Geel - Xabier Etxeita
  2. 39' - Geel - Dani Ceballos
  3. 26' - Geel - Dani Carvajal
  4. 19' - Verv. Juan Aguilera door Gonzalo Melero
  5. 8' - Doelpunt - Gareth Bale (0 - 1)
  1. 84' - Verv. Luis Avila door Samuele Longo
  2. 80' - Geel - Pablo Insua
  3. 76' - Verv. Gareth Bale door Marco Asensio
  4. 76' - Verv. David Ferreiro door Serdar Gürler
  5. 66' - Verv. Luka Modric door Isco
  6. 58' - Verv. Dani Ceballos door Federico Valverde

  Real Madrid is in de Spaanse competitie met de kleinste score gaan winnen bij het bescheiden Huesca. Bale zette de Koninklijke snel op rozen, daarna hield Courtois de 3 punten bij.

  Sterke Courtois

  De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Real Madrid. Na acht minuten vond Odriozola Bale aan de tweede paal met een gemeten voorzet. De Welshman aarzelde niet en poeierde de bal in één tijd knap voorbij Jovanovic.

   

  De goede start van Real kreeg geen vervolg. Bale was zowat de enige die iets probeerde bij de bezoekers. Achterin stond het wel als een huis en ook Courtois speelde sterk. Zo hield hij Avila met de vuisten van de 1-1.

   

  Na de koffie drong Huesca meteen aan. Melero had de bal maar in het lege doel te knikken van dichtbij, maar mikte onbegrijpelijk naast. Niet veel later deed Courtois opnieuw zijn werk op een schot van Ferreiro.

   

  Ook na de rust kwam al het gevaar bij de bezoekers van Bale. Na zijn wissel een kwartier voor tijd speelde Real werkelijk niets meer klaar.

   

  Het slotoffensief van Huesca mocht er zeker zijn. Courtois stond in een schiettent, maar loste alles goed op. Een keer was het sluitstuk van Real toch geklopt, maar dan was er Carvajal nog om het leer op de lijn te keren.

   

  Zonder te overtuigen en met wat geluk springt Real Madrid naar de vierde plaats in La Liga. Het volgt op vijf punten van leider Barcelona.

  Bekijk de heerlijke 0-1 van Bale:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Doelman Jovanovic gaat mee op de laatste corner van de wedstrijd. De bal wordt weggewerkt en het is Real die met de zege gaat lopen.
  2. tweede helft, minuut 92. Bijna 1-1. Courtois moet alles uit de kast halen op de goede vrije trap. Op de corner die volgt wordt het sluitstuk van Real geholpen op de lijn door Carvajal. .
  3. tweede helft, minuut 92. Huesca krijgt nog een vrijschop na een overtreding van Vazquez. Doet de thuisploeg er iets mee?
  4. tweede helft, minuut 90. Het is alle hens aan dek bij Real Madrid. Nog twee minuten toegevoegde tijd krijgt Huesca om de weg naar het doel te vinden.
  5. tweede helft, minuut 89. Een voorzet vanaf de flank blijft hangen voor het doel van Courtois. Cucho kan afdrukken, maar mikt huizenhoog over.
  6. tweede helft, minuut 87. Pulido heeft een wereldgoal in gedachten, maar raakt de bal compleet verkeerd. Nog vijf minuten heeft Huesca om alsnog een punt uit de brand te slepen.
  7. tweede helft, minuut 86. Asensio lanceert Gürler met een wel heel slechte pass. De Turk dribbelt zichzelf in de zestien en verspeelt de bal.
  8. tweede helft, minuut 85. Longo is de laatste troefkaart van Huesca-trainer Francisco. Voor Avila zit de wedstrijd erop. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij SD Huesca, Samuele Longo erin, Luis Avila eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Llorente knalt het leer zomaar in de tribunes. Van een ziekenhuisbal gesproken.