• home
 • video
 • pas verschenen

  Superieur Barcelona lijkt het lot van Real-coach Lopetegui te bezegelen

  1. 39' - Geel - Nacho
  2. 38' - Geel - Ivan Rakitic
  3. 30' - Doelpunt strafschop - Luis Suárez (2 - 0)
  4. 11' - Doelpunt - Philippe Coutinho (1 - 0)
  1. 87' - Doelpunt - Arturo Vidal (5 - 1)
  2. 84' - Verv. Arthur door Arturo Vidal
  3. 83' - Doelpunt - Luis Suárez (4 - 1)
  4. 82' - Verv. Marcelo door Mariano Díaz
  5. 77' - Verv. Gareth Bale door Marco Asensio
  6. 77' - Geel - Luis Suárez
  7. 75' - Doelpunt - Luis Suárez (3 - 1)
  8. 74' - Verv. Philippe Coutinho door Ousmane Dembélé
  9. 69' - Verv. Rafinha door Nélson Semedo
  10. 53' - Geel - Gareth Bale
  11. 50' - Doelpunt - Marcelo (2 - 1)
  11'Philippe Coutinho1 - 0
  30'Luis Suárez2 - 0
  50'Marcelo2 - 1
  75'Luis Suárez3 - 1
  83'Luis Suárez4 - 1
  87'Arturo Vidal5 - 1

  Barcelona heeft de Clasico tegen Real Madrid overtuigend naar zijn hand gezet. Barcelona – zonder Messi - was vooral voor de rust heer en meester. Real rechtte na de pauze wel zijn rug, maar kreeg uiteindelijk nog een flinke pandoering aangesmeerd. Voor T1 Julen Lopetegui dreigt nu echt wel het ontslag.

  Aanpak van Real is veel te voorzichtig

  Hoe zou Barcelona zonder dirigent Lionel Messi acteren in de Clasico? Dé vraag van de dag kreeg al snel een duidelijk antwoord. Een echte masterclass was het nu ook weer niet, maar een dominant Barcelona speelde in de eerste helft wel met de voeten van een angstig Real Madrid.

   

  De keuze van coach Lopetegui voor Nacho als rechtsachter pakte verkeerd uit, want op de linkerflank terroriseerde Alba zijn tegenstander. Na ruim 10 minuten werd de boulevard een eerste keer benut. De 1-0 binnentikken was een koud kunstje voor Coutinho.

   

  Real stapelde de slordigheden op, eilandbewoner Benzema had niets in de pap te brokken. Bij Barcelona liep het allemaal gesmeerd. Courtois deed wel wat hij kon, maar moest op het halfuur een tweede keer vissen. De VAR corrigeerde de ref en legde de bal na een haakfout op Suarez op de stip, de Uruguayaan klaarde zelf de klus vanaf 11 meter.

  Nachtmerrie voor Courtois

  Lopetegui moest in de pauze een wit konijn uit zijn hoed toveren, maar had vooral een ketel met toverdrank gevonden. Met de nodige tactische bijsturing was de angsthaas plots een lefgozer geworden. Barcelona was van slag en slikte meteen de 2-1 van Marcelo.

   

  Real rook bloed en had de match ei zo na helemaal kunnen doen kantelen. Het keerpunt van de wedstrijd: de trap van Modric net voor het uur tegen de paal.

   

  Het was een van de laatste wapenfeiten van Real Madrid, want Barcelona herstelde het evenwicht en haalde in het slotkwartier nog verschroeiend uit. De veer was helemaal gebroken bij Real, Courtois stond in een schiettent.

   

  Suarez (twee keer) en Vidal legden de eindstand vast en zorgden mee voor de belangrijkste conclusie van de avond: ook zonder Messi en Ronaldo blijft de Clasico een wervelende wedstrijd.

  Lopetegui: "Ik heb nog kracht om door te gaan"

  Real-coach Julen Lopetegui voelde zich na de Clasico "droevig". "Maar toch heb ik nog kracht om door te gaan. Het is nog maar oktober", zei de T1.

   

  "Het is een zware slag, maar ik geloof dat we alles nog kunnen omdraaien en ik heb vertrouwen in dit team."

   

  Maar de Spanjaard moest ook erkennen dat een ontslag in de lucht hangt. "We weten hoe het gaat in het voetbal. Aan het einde van de dag is het de verantwoordelijkheid van de trainer wanneer het niet loopt."

  De hoogtepunten uit de Clasico:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Het wordt wonden likken voor Real Madrid, dat wellicht een nieuwe coach zal zoeken. Barcelona speelde met de voeten van Real.
  2. tweede helft, minuut 91. Benzema mikt de 5-2 nog net naast. Wat hebben we een aantrekkelijke tweede helft gezien.
  3. tweede helft, minuut 91. We krijgen twee minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 89. Ei zo na stond het 6-1, want Barcelona speelt Real nu helemaal in de vernieling. Suarez mikt zijn vierde treffer op Courtois.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Arturo Vidal van Barcelona. 5, 1.
  6. tweede helft, minuut 87. Arme Courtois. Voor Courtois wordt het een eerste Clasico om heel snel te vergeten. Vidal maakt de vernedering compleet met een rake kopbal.
  7. tweede helft, minuut 85. Nog 5 minuten. De supporters van Barcelona genieten, Real snakt naar het einde. De bal op de paal van Modric, dat was wellicht het kantelpunt in de match.
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Barcelona, Arturo Vidal erin, Arthur eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Luis Suárez van Barcelona. 4, 1.