LaLiga EA Sports - speeldag 9 - 20/10/18 - 13:03
72'
Marcelo
1 - 2

Real Madrid zit in de hoek waar de klappen vallen in La Liga. Na een thuisnederlaag tegen het nietige Levante blijft het achter met 1 op 12 in de vaderlandse competitie. Pikant detail: volgende week is het Barça-Real.

Real Madrid wou de motor tegen Levante opnieuw op gang trekken, maar dat plan kreeg al na 6 minuten in de partij een ferme knauw: José Luis Morales liep achter een diepe bal, omzeilde Thibaut Courtois en zette de bezoekers op voorsprong.

Zes minuten later zag het er nog beroerder uit voor "Los Blancos", toen de VAR een strafschop signaleerde nadat Raphael Varane de bal met zijn hand beroerd had. Roger Marti faalde niet, Real stond 0-2 in het krijt.

Wat volgde was een stormloop op het doel van de bezoekers, met aan de rust een indrukwekkend bilan van 16 doelpogingen op naam van de thuisploeg. De aansluitingstreffer van Marco Asensio werd eerst nog afgekeurd voor buitenspel en een kopbal van Sergio Ramos belandde op de lat.

Na de rust gooide Real-coach Lopetegui Gareth Bale en Karim Benzema in de strijd. De thuisploeg dicteerde de wet, terwijl Levante zich verschanste en trachtte te overleven.

In de 72e minuut viel de verdiende aansluitingstreffer: Marcelo fusilleerde doelman Oier van in het strafschopgebied. Daarmee kwam een einde aan 464 minuten van Real zonder doelpunt, een triest clubrecord.

Een kwartier later veerde Santiago Bernabéu een tweede keer op toen Diaz de gelijkmaker binnentikte, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel.

De 31 doelpogingen van Real mochten niet baten: het bleef 1-2. Real Madrid blijft voorlopig vijfde in de stand, op drie punten van verrassende koploper Alaves. En het dreigt nog dramatischer te worden voor de hoofdstedelingen, want op de volgende speeldag wacht een bezoek aan de derde in de stand: aartsrivaal Barcelona.

Ramos beschermt Lopetegui: "Heeft steun van kleedkamer"

Door de slechte reeks worden meteen vraagtekens gezet bij de positie van coach Julen Lopetegui. De vervanger van Zinedine Zidane heeft het moeilijk om de trein op de sporen te krijgen.

"Het is een heel slechte reeks", bevestigt aanvoerder Sergio Ramos. "Dit kunnen we ons niet veroorloven als Real Madrid. Maar we gooien de handdoek niet in de ring, dat zit niet in ons DNA."

"Lopetegui? Een trainerswissel is nooit goed voor een groep spelers en is ook niet nodig. Het is gemakkelijk om het op de coach te steken als de resultaten niet volgen, maar dat vind ik opportunistisch. We moeten het hoofd koel houden. De coach heeft nog steeds de steun van de kleedkamer."