1. 32' - Doelpunt - Iker Muniain (1 - 0)
LaLiga EA Sports - speeldag 4 - 15/09/18 - 20:45
32'
Iker Muniain
32'
1 - 0

Real Madrid is op een 1-1-gelijkspel blijven steken in het Baskenland. Courtois werd in de steek gelaten door zijn defensie, maar Isco sleepte nog een punt uit de brand. Real moet Barcelona laten lopen bovenaan het klassement.

Coach Eduardo Berizzo had een listig plannetje bedacht om Real Madrid te laten struikelen in San Mamés, maar na twee minuten mochten de plannen bijna de prullenmand in. Modric glipte weg en mikte rakelings naast.

Meer waarschuwingen had Athletic niet nodig. Het zette zijn opstelling in orde en trok met open vizier ten aanval. Een bedrijvige Inaki Williams kon Courtois met enkele prikjes aan het werk zetten.

Door de hoge druk kreeg Modric weinig kansen om zijn stempel te drukken en Real aan het voetballen te krijgen. Koren op de molen van Athletic dat wel kon toeslaan. Demarcos lokte Courtois uit zijn kooi, de Real-verdedigers dekten de Duivelse doelman wel in zijn rug, maar konden Muniain niet verhinderen te scoren.

Modric reageerde wel met een heerlijke knal, maar Lopetegui besefte dat hij moest sleutelen aan zijn elftal om een nederlaag te voorkomen. Hij bracht halverwege Casemiro tussen de lijnen, waardoor Real Madrid in de tweede helft de controle op het middenveld overnam.

Real drukte door en met invaller Isco werd het ook beloond. Met zijn eerste baltoets kopte hij de blinde voorzet van Bale voorbij een ijzersterke doelman Simon. Maar verder kwamen de bezoekers niet, want elke aanvalsgolf werd minutieus opgevangen door de dubbele Baskische muur. In het slot moest Courtois zelfs nog een punt redden na een foutje van Varane.

Courtois wordt in de steek gelaten door zijn defensie bij de 1-0:

Isco tekent meteen na zijn invalbeurt voor de gelijkmaker:

90+5'

Real Madrid blijft op een 1-1-gelijkspel steken in San Mamés. Athletic mocht in het slot nog dromen van de volle buit, maar Courtois bracht redding.
90+5'
Markel Susaeta neemt de hoekschop voor Athletic Club. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+5'
Athletic mag nog een corner nemen. Wordt Courtois nog een keer aan het werk gezet?
90+4'
Isco (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yuri Berchiche (Athletic Club).
90+3'

Broodnodige save van Courtois

Thibaut Courtois was onzichtbaar in de tweede helft, maar na een fout van Varane moet hij toch nog ingrijpen. Athletic ging bijna met de volle buit lopen.
90+3'
Vrije trap voor Real Madrid. Ander Capa (Athletic Club) hield Sergio Ramos vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+2'
De poging wordt gered door Thibaut Courtois (Real Madrid). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+2'
Mikel Rico (Athletic Club) haalt uit met zijn rechter...
90+2'
Lopetegui probeert zijn troepen nog op te warmen voor de extra tijd, maar maakt zelf een geslagen indruk.
90+1'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Isco (Real Madrid) stond buitenspel.
90+1'

90+1'
Bilbao klapt de buitenspelval genadeloos dicht. Asensio pakt uit met een indrukwekkende inspanning, maar Benzema laat zich vangen door de slimme aanpak van de thuisploeg: buitenspel.
90'
Raúl García (Athletic Club) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
88'
Bij Real nemen de frustraties toe dat het op een 1-1-gelijkspel blijft steken en dat lokt ook meer fouten uit. Scheidsrechter Gonzalez moet zijn zevende gele kaart bovenhalen.
87'
Lucas Vázquez (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.