66'
Ousmane Dembélé
1 - 2
66'

Barcelona heeft na 4 speeldagen nog altijd het maximum van de punten in La Liga. Tegen Real Sociedad zag het er lang niet goed uit voor de Spaanse landskampioen, maar Luis Suarez en Ousmane Dembélé zetten in vier minuten  tijd orde op zaken in het Baskenland.

Elustondo opent de score voor de thuisploeg

Barcelona heeft het altijd moeilijk op bezoek bij Real Sociedad. Vorig seizoen won het voor het eerst sinds 2007 in San Sebastian. Ernesto Valverde wilde maar wat graag een vervolg breien aan die "reeks".

De coach van Barcelona werd niet geholpen door zijn spelers. Na 12 minuten spelen was de lanskampioen al op achtervolgen aangewezen. Aritz Elustondo opende de score met een harde plaatsbal van binnen de zestien.

Na de 1-0 trok Sociedad terug richting de eigen rechthoek. Barcelona zocht, maar vond het gaatje niet voor de rust. De bezoekers claimden 2x een strafschop, maar de bal ging niet op de stip.

Suarez en Dembélé zijn de helden van Barcelona

Na de koffie kreeg Sociedad 3x een uitgelezen kans om de score de verdubbelen. Mikel Oyarzabal, Theo Hernández en Juanmi hadden het vizier niet op scherp staan.

Die missers kwamen de thuisploeg niet veel later duur te staan. Suarez maakte gelijk in de rebound, waarna Dembélé Barcelona op voorsprong bracht via het hoofd van Ruben Prado.

De 4e opeenvolgende zege van Barça kwam, op een kopbal van Juanmi, niet meer in gevaar en zo blijft de landskampioen met 12 op 12 aan de leiding in La Liga. Real Madrid kan later vanavond nog langszij komen als het wint bij Athletic Bilbao.

Eerste kans is meteen raak voor Real Sociedad:

De doelpunten van Barcelona:

90+3'
Mikel Merino (Real Sociedad) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Luis Suárez (FC Barcelona) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'

89'
FC Barcelona krijgt een vrije trap. Igor Zubeldia (Real Sociedad) haalde Philippe Coutinho onderuit.
87'
Vrije trap voor Real Sociedad. Samuel Umtiti (FC Barcelona) hield Jon Bautista vast en dat had de scheidsrechter gezien.
86'
Juanmi (Real Sociedad) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
84'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Juanmi (Real Sociedad) stond buitenspel.
82'
Vrije trap voor Real Sociedad. Lionel Messi (FC Barcelona) hield Igor Zubeldia vast en dat had de scheidsrechter gezien.
80'
Asier Illarramendi (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Busquets (FC Barcelona).
79'
Lionel Messi (FC Barcelona) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
79'
Jon Bautista (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Samuel Umtiti (FC Barcelona).
78'
Joseba Zaldua (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Philippe Coutinho (FC Barcelona).
76'
Vrije trap voor FC Barcelona. Rubén Pardo (Real Sociedad) hield Sergio Busquets vast en dat had de scheidsrechter gezien.
74'
Luis Suárez (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
73'
Lionel Messi (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
72'
Aritz Elustondo (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.