• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Athletic vergalt perfect rapport van Real Madrid en Courtois

  einde
  11
  1. 45' - Geel - Yeray Alvarez
  2. 32' - Doelpunt - Iker Muniain (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Unai Simón
  2. 87' - Geel - Lucas Vázquez
  3. 85' - Geel - Dani Carvajal
  4. 81' - Verv. Beñat door Mikel Rico
  5. 79' - Geel - Beñat
  6. 76' - Verv. Iñaki Williams door Mikel San José
  7. 75' - Verv. Gareth Bale door Lucas Vázquez
  8. 72' - Geel - Yuri Berchiche
  9. 68' - Geel - Ander Capa
  10. 63' - Doelpunt - Isco (1 - 1)
  11. 61' - Verv. Luka Modric door Isco
  12. 60' - Geel - Dani Garcia
  13. 54' - Verv. Iker Muniain door Ander Capa
  32'Iker Muniain1 - 0
  63'Isco1 - 1

  Real Madrid is op een 1-1-gelijkspel blijven steken in het Baskenland. Courtois werd in de steek gelaten door zijn defensie, maar Isco sleepte nog een punt uit de brand. Real moet Barcelona laten lopen bovenaan het klassement.

  Coach Eduardo Berizzo had een listig plannetje bedacht om Real Madrid te laten struikelen in San Mamés, maar na twee minuten mochten de plannen bijna de prullenmand in. Modric glipte weg en mikte rakelings naast.

   

  Meer waarschuwingen had Athletic niet nodig. Het zette zijn opstelling in orde en trok met open vizier ten aanval. Een bedrijvige Inaki Williams kon Courtois met enkele prikjes aan het werk zetten.

   

  Door de hoge druk kreeg Modric weinig kansen om zijn stempel te drukken en Real aan het voetballen te krijgen. Koren op de molen van Athletic dat wel kon toeslaan. Demarcos lokte Courtois uit zijn kooi, de Real-verdedigers dekten de Duivelse doelman wel in zijn rug, maar konden Muniain niet verhinderen te scoren.

   

  Modric reageerde wel met een heerlijke knal, maar Lopetegui besefte dat hij moest sleutelen aan zijn elftal om een nederlaag te voorkomen. Hij bracht halverwege Casemiro tussen de lijnen, waardoor Real Madrid in de tweede helft de controle op het middenveld overnam.

   

  Real drukte door en met invaller Isco werd het ook beloond. Met zijn eerste baltoets kopte hij de blinde voorzet van Bale voorbij een ijzersterke doelman Simon. Maar verder kwamen de bezoekers niet, want elke aanvalsgolf werd minutieus opgevangen door de dubbele Baskische muur. In het slot moest Courtois zelfs nog een punt redden na een foutje van Varane.

  Courtois wordt in de steek gelaten door zijn defensie bij de 1-0:

  Isco tekent meteen na zijn invalbeurt voor de gelijkmaker:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Real Madrid blijft op een 1-1-gelijkspel steken in San Mamés. Athletic mocht in het slot nog dromen van de volle buit, maar Courtois bracht redding.
  2. tweede helft, minuut 95. Athletic mag nog een corner nemen. Wordt Courtois nog een keer aan het werk gezet?
  3. tweede helft, minuut 93. Broodnodige save van Courtois. Thibaut Courtois was onzichtbaar in de tweede helft, maar na een fout van Varane moet hij toch nog ingrijpen. Athletic ging bijna met de volle buit lopen.
  4. Gele kaart voor Unai Simón van Athletic Club tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 92. Lopetegui probeert zijn troepen nog op te warmen voor de extra tijd, maar maakt zelf een geslagen indruk.
  6. tweede helft, minuut 91. Bilbao klapt de buitenspelval genadeloos dicht. Asensio pakt uit met een indrukwekkende inspanning, maar Benzema laat zich vangen door de slimme aanpak van de thuisploeg: buitenspel.
  7. tweede helft, minuut 88. Bij Real nemen de frustraties toe dat het op een 1-1-gelijkspel blijft steken en dat lokt ook meer fouten uit. Scheidsrechter Gonzalez moet zijn zevende gele kaart bovenhalen.
  8. Gele kaart voor Lucas Vázquez van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 85. Athletic breekt nog eens los na een uitstekende actie van Rico. Susaeta stormt op Courtois af, maar Varane snijdt hem de pas af.
  10. Gele kaart voor Dani Carvajal van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 85