66'
Sergio Ramos
66'
4 - 1

Thibaut Courtois heeft bij zijn debuut onder de lat bij Real zijn netten niet schoon kunnen houden. De Belg moest zich gewonnen geven op een strafschop. De tegengoal was zonder erg want Real won de derby tegen Leganes met 4-1. Met 9 op 9 kent Lopetegui een vlekkeloos seizoensbegin.

23 minuten. Zo lang kon Courtois ongeslagen blijven in het doel van Real Madrid. Onze nationale doelman kreeg voor het eerst sinds zijn transfer de voorkeur op Navas en keek werkloos toe hoe zijn ploeg verdiend op voorsprong kwam na een knal van Bale.

Maar bij de eerste tegenaanval liet Casemiro zich verleiden tot een penaltyfout. Plots stond Courtois oog in oog met Carrillo. Strafschoppen zijn niet de specialiteit van de Belg. Hij koos de verkeerde hoek en Leganes maakte gelijk.

Geen droomdebuut, maar het vertrouwen van Courtois leek niet te wankelen. Meteen daarna klemde hij een schot van Santos en in de 2e helft klaarde hij alle kleine klusjes die hij kreeg met verve.

Real bleef de hele partij domineren en kreeg na de pauze loon naar werken. Benzema kopte net na de rust binnen, maar moest nog even wachten op bevestiging van de VAR voor hij kon vieren. Bij zijn tweede doelpunt was er geen discussie. Zijn schot zoefde voorbij alles en iedereen. Ook Sergio Ramos deed nog zijn duit in het zakje. Hij is nu de vaste strafschoppennemer en stelde niet teleur: 4-1.

De 4 goals van Real Madrid

90+4'

Einde: 4-1

Geen clean sheet voor Thibaut Courtois bij zijn debuut, wel een ruime 4-1-overwinning.
90+4'
En-Nesyri probeert zijn waarde nog te bewijzen, maar hij kopt naast. Weer geen klusje voor Courtois.
90+3'
Youssef En-Nesyri (CD Leganés) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+3'
De poging wordt gered door Iván Cuellar (CD Leganés), die geen rebound weggeeft.
90+3'
Isco (Real Madrid) haalt uit met zijn rechter...
90+2'
Bijna toch nog de 5-1. Isco tikt met veel gevoel een pass van Vazquez richting de kooi. Cuellar staat op de juiste plaats.
90+1'
Lucas Vázquez (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Diego Rolán (CD Leganés).
90+1'

89'
De toeschouwers vertrekken al naar huis. Ze hebben een prima partij gezien van hun ploeg. Die 4 extra minuten lijken geen meerwaarde meer.
88'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Lucas Vázquez (Real Madrid), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
87'
De klok tikt vrolijk verder en Real wil de wedstrijd ook graag uittikken. Met 9 op 9 wordt het een perfecte seizoensstart voor Courtois en co.
87'
Dani Ceballos (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rubén Pérez (CD Leganés).
86'
Vrije trap voor Real Madrid. Youssef En-Nesyri (CD Leganés) hield Sergio Ramos vast en dat had de scheidsrechter gezien.
86'
De ref grijpt in: Diego Rolán (CD Leganés) deelde een duw uit.
85'
84'
Mariano Diaz zal vanavond zijn debuut niet maken bij Real. Lopetegui kiest nog voor Vazquez.
83'
Gerard Gumbau (CD Leganés) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dani Ceballos (Real Madrid).