• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Barcelona heeft uurtje nodig om onder stoom te komen

  einde
  30
  1. 41' - Geel - Guillermo Maripan
  2. 10' - Geel - Daniel Torres
  1. 90+2' - Doelpunt - Lionel Messi (3 - 0)
  2. 85' - Verv. Sergio Busquets door Arturo Vidal
  3. 83' - Doelpunt - Philippe Coutinho (2 - 0)
  4. 77' - Verv. Ousmane Dembélé door Arthur
  5. 71' - Verv. Rubén Sobrino door Burgui
  6. 69' - Verv. Jony door Adrián Marín
  7. 68' - Verv. Daniel Torres door Borja Baston
  8. 64' - Doelpunt vrije trap - Lionel Messi (1 - 0)
  64'Lionel Messi1 - 0
  83'Philippe Coutinho2 - 0
  90+2'Lionel Messi3 - 0

  Barcelona mag zijn eerste driepunter bijschrijven van de competitie. Alaves bood nochtans meer dan een uur moedig weerwerk. Maar met het 6.000e Barcelona-doelpunt in La Liga, een sluwe vrijschop, brak Messi de ban. Daarna dikten Coutinho en nog eens Messi de score aan.

  Camp Nou was maar voor de helft gevuld voor het laatavondduel tegen Alaves en de aanwezige supporters moesten bij het begin van het nieuwe seizoen ook lang wachten op spektakel. Barcelona was wel overweldigend dominant met meer dan 70 procent balbezit, maar in het eerste uur werd er met kansen gemorst.

   

  Dembélé, Suarez en Alba vonden allemaal een ijverige Pacheco op hun weg en een prachtige vrije trap van Messi trof net voor de rust de lat. In minuut 64 kreeg de kersverse kapitein een herkansing. Dit keer schilderde hij de bal van net buiten de zestien wel tegen de netten. Hij verraste iedereen met een schuiver onder de muur.

   

  Messi werd zo de maker van het 6.000 competitiedoelpunt van Barcelona. Dat kan bijna geen toeval zijn want negen jaar geleden scoorde hij ook het 5.000. In de tussentijd had hij een voet in 462 van de 1.000 goals. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Argentijn nog eens trefzeker was. Net voor het laatste fluitsignaal nam hij een bal van Suarez op de borst, zette hij twee verdedigers in de wind en maakte hij er 3-0 van.

   

  Tussendoor had ook Coutinho, die bij de rust mocht invallen, de weg naar doel gevonden. De eerste driepunter is een feit voor Barcelona. Real en Atletico kennen hun opdracht.

   

  Bekijk de doelpunten: 2x Messi, 1x Coutinho

  Messi scoorde het 5.000e en nu ook het 6.000e competitiedoelpunt, de statistieken:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde! Barcelona wint zijn eerste competitiematch met 3-0. In de eerste helft had de titelverdediger moeite om kansen af te maken, maar na de rust liep het vlot. Lionel Messi brak de ban met de 6.000 competitiegoal van Barcelona. Coutinho en net voor het einde nog eens Messi zorgden voor de eindcijfers.
  2. tweede helft, minuut 93. 3-0. Messi zet nog even de kers op de taart. Hij zorgt net voor het laatste fluitsignaal voor de 3-0.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Lionel Messi van Barcelona. 3, 0.
  4. tweede helft, minuut 90. Nog eens een redding van Pacheco. Messi draait de zestien in en schuift richting de kooi, maar het schot is niet goed genoeg om de keeper te verrassen.
  5. 19-08-2018.
  6. tweede helft, minuut 86. Suarez heeft een toverkunstje in gedachten. Na een aanval over ontelbare stationnetjes wil de spits het afmaken met een omhaal. Dat lukt niet.
  7. tweede helft, minuut 85. Debuut Vidal. Valverde gunt Vidal in het slot nog zijn debuut. Camp Nou zet de handen op elkaar.
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Barcelona, Arturo Vidal erin, Sergio Busquets eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Nu wel Coutinho. Coutinho zet zijn missertje van daarnet recht. De verdedigers wijken en Coutinho twijfelt niet: 2-0. De buit is binnen. .