• home
 • video
 • pas verschenen

  Invaller Batshuayi scoort punten, maar nog geen goals bij zijn debuut

  einde
  11
  1. 45+1' - Geel - Ezequiel Garay
  2. 26' - Doelpunt - Ángel Correa (0 - 1)
  3. 13' - Geel - Stefan Savic
  1. 81' - Verv. Ángel Correa door Thomas Partey
  2. 76' - Verv. Carlos Soler door Michy Batshuayi
  3. 72' - Verv. Antoine Griezmann door Gelson Martins
  4. 71' - Geel - Rodrigo
  5. 67' - Verv. Santi Mina door Kevin Gameiro
  6. 67' - Verv. Ezequiel Garay door Mouctar Diakhaby
  7. 63' - Verv. Thomas Lemar door Vitolo
  8. 63' - Geel - Filipe Luís
  9. 56' - Doelpunt - Rodrigo (1 - 1)
  10. 52' - Geel - Juanfran
  26'Ángel Correa0 - 1
  56'Rodrigo1 - 1

  Atletico Madrid moet na speeldag 1 al een kloofje dichten op Real Madrid en Barcelona. Op bezoek bij Valencia bleef het steken op een gelijkspel. Bij de thuisploeg maakte Michy Batshuayi een kwartier voor tijd zijn debuut. Hij maakte een gretige indruk, maar kon niet scoren.

  Steekpass Griezmann

  Na winst in de Europese Supercup staat Atletico Madrid al meteen weer met de voetjes op de grond. Het liet in de titelrace al op dag 1 dure punten liggen tegen een bijzonder ambitieus Valencia. In een intense topper was het nochtans de ploeg van Simeone die net voor het halfuur op voorsprong kwam.

   

  Wereldkampioen Griezmann legde de volledige Valencia-defensie in de luren met een slimme steekpass. Correa verraste Neto met een schot in de korte hoek.

   

  De thuisploeg had daarna even tijd nodig om zich weer te organiseren, maar na de koffie werd er vol voor de aanval gekozen. Rodrigo, in de belangstelling van Real Madrid, knalde de gelijkmaker in het net. De spits nam een voorzet van Wass aan met de borst, Godin flaterde en de bal verdween onhoudbaar in het dak van het doel.

  Batshuayi laat zich zien

  Trainer Marcelino rook daarna dat er misschien nog meer mogelijk was en stuurde zijn twee nieuwe aanvallers het plein op: Gameiro en Michy Batshuayi.

   

  Vooral de Belg toonde in het slotkwartier enorm veel honger. Twee keer zorgde hij ook voor tastbare dreiging. Bij een tegenprik behield hij het overzicht goed en speelde hij Wass vrij op de flank. Diens schot werd gepareerd door Oblak. Niet veel later probeerde hij het ook zelf eens, maar ook de poging van "Batsman" werd gepakt. 


  Net voor het laatste fluitsignaal had ook Gameiro de winnende treffer aan de voet, maar opnieuw toonde Oblak zijn klasse.

   

  Na de wedstrijd verbroederde Batshuayi met Atletico-speler Diego Costa. De twee kennen mekaar van bij Chelsea.

  Bekijk de doelpunten uit Valencia-Atletico Madrid

  Batshuayi kreeg 15 minuten om zich te bewijzen

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-1. Meteen na de laatste aanval van Valencia maakt de scheidsrechter een einde aan: 1-1. Batshuayi viel gretig in, maar kon nog niet scoren. .
  2. tweede helft, minuut 95. Gameiro komt nog heel dicht bij een winnend doelpunt. Hij trapt, maar Oblak pakt.
  3. tweede helft, minuut 94. De trap van Saul Niguez is zeker niet onaardig. Hij draait het leer over de muur, maar ook net over het doel van Neto.
  4. tweede helft, minuut 93. Batshuayi komt mee verdedigen, maar dat is niet zijn specialiteit. Zijn duwtje tegen Savic levert Atletico nog een vrije trap op.
  5. tweede helft, minuut 91. We krijgen 4 extra minuten. Komt er nog een winnaar uit de bus?
  6. tweede helft, minuut 90. Batshuayi probeert het daarna ook meteen zelf. Zijn schot is niet helemaal zuiver en de doelman heeft er geen problemen mee.
  7. tweede helft, minuut 88. Redding Oblak! Batshuayi wordt diep gestuurd en behoudt het overzicht tussen 2 verdedigers. Hij legt opzij naar Wass. Die heeft tijd om te schieten, maar het schotje is een beetje te zwak om Oblak te verontrusten. .
  8. tweede helft, minuut 87. Batshuayi werkt hard. Batsman wordt in het spel betrokken. Hij zet met zijn borst een combinatie op. Hij krijgt de bal terug en lijkt te zullen schieten, maar dribbelt een keer te veel en zo loopt hij zich vast. Hij blijft bikkelen voor de bal, maar gevaarlijk wordt hij niet.
  9. tweede helft, minuut 84. Batshuayi gaat de bal diep op de eigen helft oppikken. Hij kapt goed, maar wordt dan foutief afgestopt. De Belg heeft duidelijk honger.
  10. tweede helft, minuut 82. Mikt Atletico hier op een gelijkspel? Simeone haalt alleszins Correa naar de kant voor Thomas Partey.