Arjen Robben maakt rentree na half jaar blessureleed: "Ik kom van heel ver"

  1. 42' - Geel - Mike te Wierik
  1. 87' - Verv. Lasse Schöne door Rodney Kongolo
  2. 87' - Doelpunt - Tibor Halilovic (0 - 2)
  3. 84' - Verv. Wessel Dammers door Paulos Abraham
  4. 78' - Verv. Ahmed El Messaoudi door Ramon Lundqvist
  5. 78' - Verv. Alessio Da Cruz door Arjen Robben
  6. 71' - Doelpunt strafschop - Henk Veerman (0 - 1)
  7. 62' - Verv. Siem de Jong door Rami Al Hajj
  71'penalty goalHenk Veerman0 - 1
  87'goalTibor Halilovic0 - 2

  Arjen Robben heeft vandaag voor het eerst in een half jaar tijd nog eens speelminuten gemaakt bij FC Groningen. Het Nederlandse voetbalicoon mocht tien minuten voor tijd invallen in de Eredivisiewedstrijd tegen Heerenveen, maar kon een nederlaag niet meer afwenden.

  Afgelopen zomer werd er aan het verhaal van Robben bij zijn jeugdclub FC Groningen een nieuw hoofdstuk bijgeschreven. De voormalige ster van onder andere Chelsea, Real Madrid en Bayern Munchen keerde na een jaar terug uit zijn voetbalpensioen om opnieuw de wit-groene clubkleuren aan te trekken.

   

  Maar al snel bleek het geen sinecure voor Robben om opnieuw profvoetballer te worden. De winger die al jaren bekend stond als "de man van glas" debuteerde in september tegen PSV maar zou al snel een maand aan de kant staan met een liesblessure.

   

  Half oktober maakte hij opnieuw zijn opwachting voor Groningen, maar in de wedstrijd tegen Utrecht liep hij opnieuw een hardnekkige blessure op, nu aan de kuit. Eerder deze week werd duidelijk dat Robben een half jaar na de wedstrijd tegen Utrecht opnieuw in de wedstrijdkern zou zitten.

   

  Vandaag kwam de grote rentree er dan toch. In minuut 78 kwam Robben bij een 0-1-achterstand in het veld. Zijn inbreng veranderde echter niets meer aan het eindresultaat. Heerenveen maakte 3 minuten voor tijd zelfs nog de 0-2. Diep in het slot kreeg Robben wel nog een kans op de 1-2, maar hij schoot net naast.

  "Vandaag was een beloning, ik kom van heel ver"

  "Vandaag was een beloning voor mijn harde werk. Ik heb aardig wat revalidaties doorlopen in mijn carrière, maar dit was de allermoeilijkste. Ik moest van heel ver komen na 2 jaar zonder wedstrijd." 

   

  "Ik heb momenten gehad waar ik me afvroeg of het nog zin had. Toch staat het woord "stoppen" niet in mijn topsport-woordenboek. Bovendien heeft de steun van de mensen hier mij echt geholpen."

   

  "Dit is ook gewoon thuiskomen voor mij. Ik heb van heel veel steun en mooie woorden mogen genieten de afgelopen periode. Dan kan je ook gewoon niet stoppen. Ik wil mijn club echt helpen."

   

  "Ik hoop dat ik nu ook kan doorgaan op dit elan zodat ik misschien nog eens kan starten, maar het is weer afwachten wat mijn lichaam zegt. Het voelde wel oké vandaag, maar nog niet top."

   

  Robben denkt nog niet aan volgend jaar: "Volgend seizoen is nu nog niet aan de orde, ik wil eerst zien hoe het loopt. Bovendien zou mijn vrouw daar ook niet mee kunnen lachen", grapt hij.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij sc Heerenveen, Rodney Kongolo erin, Lasse Schöne eruit
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Tibor Halilovic van sc Heerenveen. 0, 2.
  4. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij FC Groningen, Paulos Abraham erin, Wessel Dammers eruit
  5. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij FC Groningen, Ramon Lundqvist erin, Ahmed El Messaoudi eruit
  6. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij FC Groningen, Arjen Robben erin, Alessio Da Cruz eruit
  7. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 71 door Henk Veerman van sc Heerenveen. 0, 1.
  8. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij sc Heerenveen, Rami Al Hajj erin, Siem de Jong eruit
  9. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  10. rust, 15 uur 16. Vervanging bij FC Groningen, Patrick Joosten erin, Tomas Suslov eruit
  11. rust, 15 uur 16. Vervanging bij sc Heerenveen, Lucas Woudenberg erin, Rami Kaib eruit
  12. eerste helft, minuut 47 match afgelopen
  13. Gele kaart voor Mike te Wierik van FC Groningen tijdens eerste helft, minuut 42
  14. eerste helft, minuut 1 match begonnen
  15. Opstelling FC Groningen. Sergio Padt, Mike te Wierik, Wessel Dammers, Ko Itakura, Gabriel Gudmundsson, Tomas Suslov, Ahmed El Messaoudi, Daniël van Kaam, Mo El Hankouri, Jørgen Strand Larsen, Alessio Da Cruz
  16. Opstelling sc Heerenveen. Erwin Mulder, Sherel Floranus, Jan Paul van Hecke, Ibrahim Dresevic, Rami Kaib, Mitchell van Bergen, Lasse Schöne, Siem de Jong, Tibor Halilovic, Joey Veerman, Henk Veerman