Serie A TIM - speeldag 16 - 04/01/23 - 20:46
Edin Džeko
56'
Edin Džeko
1 - 0

De indrukwekkende reeks van 19 wedstrijden zonder nederlaag is ten einde voor Napoli in de Serie A. Inter deed op eigen veld wat nog geen enkele andere ploeg dit seizoen was gelukt: drie punten pakken tegen
de leider in Italië. Ook de prestatie van Romelu Lukaku was bemoedigend.

Van 29 oktober 2022 was het geleden dat Lukaku een wedstrijd had gespeeld voor Inter.

Van april 2022 was het geleden dat Napoli had verloren in de Serie A.

Naast Dzeko in de spits mocht Lukaku aan dat tweede iets proberen doen. Het werd geen uitblinkersrol, maar de prestatie van Lukaku was hoopgevend.

Voor de rust had hij al een assist, een pre-assist en een doelpunt achter zijn naam kunnen hebben.

Kunnen, want Inter en Napoli gingen rusten met een 0-0-stand. Dimarco, Darmian en Lukaku zelf misten de kansen.

Doelpunt valt pas na de rust

Romelu Lukaku leek gretig, maar leed mee onder het moeizame spel van Inter. Napoli had meestal de bal in een bij momenten bitsige wedstrijd, maar de bezoekers hadden nauwelijks kansen.

Inter kreeg zijn voorsprong na 11 minuten in de tweede helft.

Dimarco maakte gebruik van de ruimte bij een tegenprik. Zijn voorzet benaderde de perfectie en zoveel moois laat Dzeko zelden liggen: hij kopte van dichtbij binnen (zie video).

Lukaku mocht nog mee vieren, maar kort daarna was het uur verstreken. Dat was het signaal om de Belg naar de kant te halen. Lautaro Martinez
was zijn vervanger. Een slotoffensief van Napoli kwam te laat op gang.

Inter verkleint de achterstand op Napoli in de stand tot acht punten.

90+2'
Amir Rrahmani (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lautaro Martínez (Internazionale).
90+1'

90'
Redding van André Onana (Internazionale), die de bal al duikend kan pareren.
90'
Giacomo Raspadori (Napoli) haalt uit...
90'
Hirving Lozano (Napoli) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
89'
Bij Napoli wordt de hoekschop genomen door Giacomo Raspadori. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
88'
88'
Kim Min-jae (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joaquín Correa (Internazionale).
87'
87'
Denzel Dumfries (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giacomo Raspadori (Napoli).
85'
Giovanni Di Lorenzo (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolò Barella (Internazionale).
84'
83'
Joaquín Correa (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stanislav Lobotka (Napoli).
82'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Lautaro Martínez (Internazionale) stond buitenspel.