Charles De Ketelaere toont weerbaarheid na jeugdzonde en triomfeert met Milan in spectaculaire derby

  1. 38' - Geel - Marcelo Brozovic
  2. 31' - Geel - Olivier Giroud
  3. 28' - Doelpunt - Rafael Leão (1 - 1)
  4. 21' - Doelpunt - Marcelo Brozovic (0 - 1)
  5. 9' - Geel - Denzel Dumfries
  6. 9' - Geel - Theo Hernandez
  1. 90+3' - Geel - Rafael Leão
  2. 84' - Verv. Matteo Darmian door Robin Gosens
  3. 84' - Verv. Stefan de Vrij door Danilo D'Ambrosio
  4. 84' - Verv. Sandro Tonali door Tommaso Pobega
  5. 84' - Verv. Davide Calabria door Simon Kjær
  6. 77' - Geel - Sandro Tonali
  7. 73' - Verv. Olivier Giroud door Divock Origi
  8. 72' - Verv. Junior Messias door Alexis Saelemaekers
  9. 67' - Doelpunt - Edin Džeko (3 - 2)
  10. 64' - Verv. Joaquín Correa door Edin Džeko
  11. 64' - Verv. Alessandro Bastoni door Federico Dimarco
  12. 63' - Verv. Nicolò Barella door Henrikh Mkhitaryan
  13. 63' - Verv. Charles De Ketelaere door Brahim Díaz
  14. 60' - Doelpunt - Rafael Leão (3 - 1)
  15. 54' - Doelpunt - Olivier Giroud (2 - 1)
  16. 51' - Geel - Charles De Ketelaere
  21'goalMarcelo Brozovic0 - 1
  28'goalRafael Leão1 - 1
  54'goalOlivier Giroud2 - 1
  60'goalRafael Leão3 - 1
  67'goalEdin Džeko3 - 2

  Een derbydoop die Charles De Ketelaere zich nog lang zal herinneren. De Rode Duivel lag met een jeugdzonde aan de basis van de openingstreffer van Inter, maar herstelde zich nadien uitstekend. Met dank aan hoofdrolspeler Leao en Maignan triomfeerde Milan: 3-2.

  Achteraf gezien waren de voorbije weken eigenlijk voorspel. Charles De Ketelaere stond vandaag voor zijn eerste echte Italiaanse voetbalclimax in de Milanese derby.


  Als enige Belg in de basis tijdens de clash tussen Milan en Inter door de blessure van Romelu Lukaku. Bijgevolg waren er nog meer ogen op hem gericht - in België uiteraard, maar ook ver daarbuiten. Met de stempel van nieuwe “Golden Boy” op hem geprint.

   

  Aan hem om zich te tonen in San Siro.

   

  Snel zou De Ketelaere evenwel beseffen dat er voor jeugdzondes geen plaats is in een derby. Na 20 minuten liet de Rode Duivel even zijn directe tegenstander Marcelo Brozovic los. De ervaren Kroaat infiltreerde perfect en toonde geen genade: 0-1 voor Inter.

   

  De Ketelaere greep zich naar zijn blonde haren, beseffende dat de tegentreffer hem aangewreven kon worden.

  Weerbaarheid

  Máár… Waar vele anderen in een kramp zouden schieten - bevreesd om weer in de fout te gaan - herstelde De Ketelaere zich uitstekend.

   

  Het hielp uiteraard dat Leao amper 7 minuten na de openingsgoal al de gelijkmaker scoorde met een knappe krul in de hoek. CDK kon herademen en toonde zich vervolgens in positieve zin. 

   

  Met een knappe dribbel op de rand van de zestien, die Brozovic geel opleverde, onderstreepte de Belg nog eens zijn veerkracht.

   

  Vijf minuten voor de rust kreeg de Belg zelf een uitgelezen kans om Milan op voorsprong te brengen. Bij een hoekschop dook De Ketelaere prima op aan de eerste paal, maar zijn kopbal verdween centimeters naast.

  Alarmbellen

  Ook na de rust toonde De Ketelaere zich.

   

  Wanneer de topaankoop van Milan mooi wegdraaide van zijn belager, leverde dat een open doekje van San Siro op. Al schuwde onze landgenoot ook het defensieve werk niet. Vijf minuten ver in de tweede helft leverde dat wel een gele kaart op. De Ketelaere voorkwam met een jammerlijke, maar broodnodige tussenkomst dat Correa van net buiten de zestien op doel kon besluiten.

   

  Aan de overkant lukte dat Olivier Giroud wél. De onvermijdelijke Fransman keerde op aangeven van Leao de scheve situatie helemaal om. Opgepompt door de adrenaline van de goal ging De Ketelaere - met geel op zak - nog even door op Brozovic.

   

  Bij een ervaren coach als Stefano Pioli gaan dan de alarmbellen af. Het moment was de voorbode voor een wissel.

   

  Al was er eerst wéér Rafael Leao - de absolute uitblinker in deze derby. Na een goal en een assist zorgde het Portugese fenomeen ook nog eens voor de 3-1. Met een flits voorbij enkele verdedigers, de afwerking al even knap.

  Applaus en knuffel

  De aangekondigde wissel van De Ketelaere volgde vrijwel meteen. 62 minuten kreeg hij in zijn eerste Milanese derby met twee gezichten. Het foutje zal misschien nog even nazinderen, maar de getoonde weerbaarheid was straf.

   

  San Siro beloonde CDK daarvoor met een welgemeend applaus, bij trainer Pioli kon er zelfs een knuffel af. Milan zou ondanks de dubbele voorsprong op het moment van de vervanging overigens nog flink bibberen.

   

  De ingevallen Edin Dzeko zorgde met nog 20 minuten op de klok voor de aansluitingstreffer. Inter rook bloed en duwde flink door. Gelukkig zagen Saelemaekers en Origi - ingevallen een kwartier voor tijd - hun doelman nog een hoofdrol opeisen. Met enkele geweldige saves voorkwam Maignan een gelijkmaker.

   

  Eén ding staat vast: De Ketelaere zal zijn eerste Milanese derby niet snel vergeten.

  Fase per fase

  1. einde, 19 uur 55. Milan wint spectaculaire derby met 3-2. Het is voorbij in San Siro! Milan triomfeert in de derby tegen Inter met 3-2. Vooral dankzij uitblinkers Leao en Maignan. Ook Charles De Ketelaere herpakte zich knap na zijn jeugdzonde bij de openingstreffer. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Bijna de gelijkmaker. Daar was bijna nog de 3-3. Calhanoglu ziet zijn poging net naast verdwijnen. .
  4. Gele kaart voor Rafael Leão van AC Milan tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Internazionale, Robin Gosens erin, Matteo Darmian eruit
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Internazionale, Danilo D'Ambrosio erin, Stefan de Vrij eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij AC Milan, Tommaso Pobega erin, Sandro Tonali eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij AC Milan, Simon Kjær erin, Davide Calabria eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Nog vijf minuten voor Inter. Vindt Inter nog een gelijkmaker? Het moet stilaan gaan gebeuren. Er staan nog vijf minuten op de klok. .
  10. tweede helft, minuut 77. Knappe actie Origi. Divock Origi gaat met de bal aan de haal en pakt uit met een knappe actie. Een tweede belager is er te veel aan. .
  11. Gele kaart voor Sandro Tonali van AC Milan tijdens tweede helft, minuut 77
  12. tweede helft, minuut 73. Weer een knappe save van Maignan. Bij Milan branden ze enkele kaarsen voor Maignan. De keeper zweeft een keiharde knal van Calhanoglu heerlijk uit de winkelhaak. Nog steeds 3-2. .
  13. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij AC Milan, Divock Origi erin, Olivier Giroud eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij AC Milan, Alexis Saelemaekers erin, Junior Messias eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Saelemaekers en Origi vallen in. Sire, er doen weer Belgen mee! Saelemaekers en Origi mogen twintig minuten voor tijd invallen. Pioli hoopt zo het evenwicht weer te herstellen. .
  16. tweede helft, minuut 70. Martinez bijna met de gelijkmaker. Milan dankt Maignan. De doelman voorkomt met een reflex dat Martinez de 3-3 tegen de netten kopt. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Edin Džeko van Internazionale. 3, 2.
  18. tweede helft, minuut 67. Dzeko met de aansluitingstreffer. De ingevallen Edin Dzeko geeft Inter meteen hoop. Vijf minuten na zijn invalbeurt lukt de Bosniër meteen de aansluitingstreffer. .
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Internazionale, Edin Džeko erin, Joaquín Correa eruit
  20. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Internazionale, Federico Dimarco erin, Alessandro Bastoni eruit