Obi
Luca Pairetto
Stadio Diego Armando Maradona
3000

BEKIJK: Dries Mertens zet sollicitatie voor nieuw contract kracht bij met penaltygoal

Serie A TIM - speeldag 23 - 23/01/22 - 15:02

Napoli blijft in de Italiaanse titelrace na een vlotte zege tegen rode lantaarn Salernitana. Net voor de rust bracht Dries Mertens zijn team op voorsprong vanaf de stip. De Napolitaanse trein was daarna vertrokken.

Dries Mertens is misschien aan zijn laatste maanden bij Napoli bezig. De recordtopschutter is einde contract en het bestuur twijfelt om de eenzijdige optie voor een extra jaar (aan 4,8 miljoen euro netto) te lichten.

Tegen Salernitana nam Mertens als aanvoerder zijn verantwoordelijkheid toen Napoli een strafschop versierde na een overtreding op Elmas. De Rode Duivel bewaarde zijn koel en prikte de bal binnen in de rechterhoek. Goal 144 voor Mertens bij Napoli.

Na de rust deelde Mertens bij de 3-1 nog een assist uit.  Napoli blijft zo meespelen voor de knikkers in de Serie A. Het staat op 4 punten van leider Inter, dat wel nog een match tegoed heeft.

Bekijk hoe Mertens zijn strafschop feilloos omzet

Victor Osimhen (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alessandro Russo (Salernitana).
89'
Victor Osimhen (Napoli) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
88'
Faouzi Ghoulam neemt de hoekschop voor Napoli. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'
De poging wordt gered door Vid Belec (Salernitana), die geen rebound weggeeft.
84'
Matteo Politano (Napoli) haalt uit met zijn linker...
82'
De poging wordt gered door Vid Belec (Salernitana). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
82'
Piotr Zielinski (Napoli) haalt uit met zijn rechter...
81'
Alessandro Zanoli (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pawel Jaroszynski (Salernitana).
80'
Piotr Zielinski (Napoli) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
Luka Bogdan (Salernitana) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Victor Osimhen (Napoli).
79'
78'
Eljif Elmas (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Francesco Di Tacchio (Salernitana).
76'
Eljif Elmas (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alessandro Russo (Salernitana).
74'
Federico Bonazzoli (Salernitana) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
73'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Mário Rui (Napoli), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
73'
Victor Osimhen (Napoli) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
71'
Alessandro Russo (Salernitana) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stanislav Lobotka (Napoli).