5. 90+6' - Doelpunt - Emmanuel Gyasi (1 - 2)
Serie A TIM - speeldag 22 - 17/01/22 - 18:30
90+6'
Emmanuel Gyasi
1 - 2
90+6'

Milan heeft een dure en bijna onbegrijpelijke nederlaag geleden. Tegen Spezia leek het in de extra tijd de 2-1 te maken, maar de ref had op het moment supreme gefloten voor een fout... in het voordeel van Milan. Uiteindelijk viel niet de 2-1, maar de 1-2 nog.

Milan, met een onopvallende Saelemaekers in de basis, had zijn handen vol met het bescheiden Spezia. Een penaltymisser van Theo Hernandez vlak voor de rust was een aanwijzing dat het een moeilijke avond zou worden. In de 92e minuut leek de bevrijding er dan toch te komen, toen Messias de bovenhoek vond.

Maar net op het moment dat de Braziliaan had afgedrukt, floot scheidsrechter Serra voor een voorafgaande overtreding op Rebic. Bij Milan konden ze hun ogen niet geloven, maar het kwaad was geschied.

Ibrahimovic zette zich dan maar achter de bal om de vrijschop te nemen. Spezia-doelman Provedel tikte eerst in hoekschop en tikte daarna op een kopbal van diezelfde Ibrahimovic de bal op de lat. Opnieuw pech voor de thuisploeg.

Je voelde de bui al hangen, want de voetbalgoden hadden er blijkbaar anders over beslist. In de 96e minuut ging het inderdaad mis voor Milan. De in Italië geboren Ghanees Gyasi was de boeman, al dachten ze voor die rol bij de Rossoneri eerder aan de scheidsrechter.

Door die nederlaag laat Milan na om over Inter naar de leiding te springen. Het verschil blijft nu 2 punten en Inter heeft een match minder gespeeld.

De gecontesteerde afgekeurde goal van Messias

En de genadestoot van Gyasi

90+6'

Spezia

Emmanuel Gyasi kan scoren voor Spezia. De assist komt op naam van Viktor Kovalenko.
90+4'
Ivan Provedel (Spezia) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90+4'
De voorzet komt tot bij Zlatan Ibrahimovic (AC Milan). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+4'
Theo Hernandez neemt de hoekschop voor AC Milan. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'
90+4'
Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) haalt uit met zijn rechter...
90+2'
Simone Bastoni (Spezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'
Olivier Giroud (AC Milan) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kelvin Amian Adou (Spezia).
90+1'

90'
De poging wordt gered door Ivan Provedel (Spezia), die geen rebound weggeeft.
90'
89'
Salvador Ferrer (Spezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Junior Messias (AC Milan).
87'
Olivier Giroud (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
86'
Junior Messias (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Simone Bastoni (Spezia).
84'
Theo Hernandez (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin Agudelo (Spezia).
84'
Junior Messias neemt de hoekschop voor AC Milan. Hij dropt de bal centraal voor doel.