4. 80' - Geel - Federico Bernardeschi
  5. 84' - Geel - Berat Djimsiti
  6. 88' - Geel - Manuel Locatelli
Serie A TIM - speeldag 14 - 27/11/21 - 18:02

Atalanta heeft de opmars van Juventus abrupt een halt toegeroepen. Na een 6 op 6 krijgt Juve weer een tik te verwerken: 0-1. Duvan Zapata maakte het enige doelpunt van de match voor Atalanta, dat in het spoor van de top 3 blijft.

Juventus is al een heel seizoen op zoek naar de juiste vorm en dat was ook het geval tegen Atalanta. De ploeg van coach Allegri kon in de hele eerste helft amper een mogelijkheid afdwingen.

En ook defensief zit Juventus niet op zijn gebruikelijke standaard. Bonucci en De Ligt verloren even Zapata uit het oog en de spits van Atalanta laat zulke kansen niet liggen: hij maakte net voor het halfuur de 0-1.

Juventus kon ook na de rust niet uit een ander vaatje tappen. Atalanta had de match onder controle en kreeg het enkel in de slotfase nog even benauwd, maar de vrije trap van Dybala scheerde de lat.

Voor Juventus is het al de vijfde nederlaag in de Serie A dit seizoen. Na twee zeges op een rij komt deze nederlaag ongetwijfeld hard aan in Turijn. Atalanta telt met 28 punten 7 punten meer dan Juventus, dat in de middenmoot blijft hangen.

Een zege van Atalanta bij Juventus was lang geleden:

Vrije trap voor Atalanta. Moise Kean (Juventus) hield Teun Koopmeiners vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+4'
Pech voor Juventus, want het schot van Paulo Dybala strandt op de paal.
90+4'
Paulo Dybala (Juventus) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Duvan Zapata (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Federico Bernardeschi (Juventus).
90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Federico Bernardeschi (Juventus), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
Moise Kean (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rafael Tolói (Atalanta).
90+1'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Teun Koopmeiners (Atalanta), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'
Teun Koopmeiners neemt de hoekschop voor Atalanta. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90'
Adrien Rabiot (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
89'
Manuel Locatelli (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
88'
86'
Duvan Zapata (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juan Cuadrado (Juventus).
85'
Berat Djimsiti (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Moise Kean (Juventus).
84'
82'
Paulo Dybala neemt de hoekschop voor Juventus. Hij dropt de bal centraal voor doel.