Onmondig Juventus loopt al tegen zijn vijfde competitienederlaag aan

  1. 43' - Geel - Davide Zappacosta
  2. 37' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  3. 32' - Geel - Remo Freuler
  4. 28' - Doelpunt - Duvan Zapata (0 - 1)
  1. 88' - Geel - Manuel Locatelli
  2. 87' - Verv. Ruslan Malinovskiy door Teun Koopmeiners
  3. 85' - Verv. Álvaro Morata door Kaio Jorge
  4. 84' - Geel - Berat Djimsiti
  5. 80' - Geel - Federico Bernardeschi
  6. 71' - Verv. Davide Zappacosta door Jose Luis Palomino
  7. 70' - Geel - Merih Demiral
  8. 66' - Geel - Adrien Rabiot
  9. 64' - Verv. Weston McKennie door Moise Kean
  10. 60' - Verv. Matteo Pessina door Mario Pašalic
  11. 50' - Geel - Juan Cuadrado
  28'Duvan Zapata0 - 1

  Atalanta heeft de opmars van Juventus abrupt een halt toegeroepen. Na een 6 op 6 krijgt Juve weer een tik te verwerken: 0-1. Duvan Zapata maakte het enige doelpunt van de match voor Atalanta, dat in het spoor van de top 3 blijft.

  Juventus is al een heel seizoen op zoek naar de juiste vorm en dat was ook het geval tegen Atalanta. De ploeg van coach Allegri kon in de hele eerste helft amper een mogelijkheid afdwingen.

   

  En ook defensief zit Juventus niet op zijn gebruikelijke standaard. Bonucci en De Ligt verloren even Zapata uit het oog en de spits van Atalanta laat zulke kansen niet liggen: hij maakte net voor het halfuur de 0-1.

   

  Juventus kon ook na de rust niet uit een ander vaatje tappen. Atalanta had de match onder controle en kreeg het enkel in de slotfase nog even benauwd, maar de vrije trap van Dybala scheerde de lat.

   

  Voor Juventus is het al de vijfde nederlaag in de Serie A dit seizoen. Na twee zeges op een rij komt deze nederlaag ongetwijfeld hard aan in Turijn. Atalanta telt met 28 punten 7 punten meer dan Juventus, dat in de middenmoot blijft hangen.

  Een zege van Atalanta bij Juventus was lang geleden:

  Lees ook:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. Vrije trap voor Atalanta. Moise Kean (Juventus) hield Teun Koopmeiners vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 96.
  3. Paulo Dybala (Juventus) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 94.
  4. Duvan Zapata (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Federico Bernardeschi (Juventus). tweede helft, minuut 93.
  5. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Federico Bernardeschi (Juventus), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 93.
  6. Moise Kean (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rafael Tolói (Atalanta). tweede helft, minuut 92.
  7. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Teun Koopmeiners (Atalanta), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
  8. Teun Koopmeiners neemt de hoekschop voor Atalanta. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 91.
  9. Adrien Rabiot (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mario Pasalic (Atalanta). tweede helft, minuut 90.
  10. Manuel Locatelli (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Remo Freuler (Atalanta). tweede helft, minuut 89.
  11. Gele kaart voor Manuel Locatelli van Juventus tijdens tweede helft, minuut 88
  12. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Atalanta, Teun Koopmeiners erin, Ruslan Malinovskiy eruit
  13. Duvan Zapata (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juan Cuadrado (Juventus). tweede helft, minuut 86.
  14. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Juventus, Kaio Jorge erin, Álvaro Morata eruit
  15. Berat Djimsiti (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Moise Kean (Juventus). tweede helft, minuut 85.
  16. Gele kaart voor Berat Djimsiti van Atalanta tijdens tweede helft, minuut 84
  17. Paulo Dybala neemt de hoekschop voor Juventus. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 82.
  18. Matthijs de Ligt (Juventus) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  19. Paulo Dybala neemt de hoekschop voor Juventus. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 81.
  20. Rafael Tolói (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manuel Locatelli (Juventus). tweede helft, minuut 80.