1. 32' - Geel - Andrea Cambiaso
  1. 55' - Geel - Milan Badelj
  2. 79' - Geel - Stefano Sabelli
Serie A TIM - speeldag 13 - 21/11/21 - 20:46

In de Serie A heeft AS Roma na een 0 op 6 opnieuw aangeknoopt met de overwinning. De Romeinen wonnen met 0-2 op het veld van Genoa, waar Andrej Sjevtsjenko zijn debuut maakte als coach en Zinho Vanheusden 90 minuten op de bank bleef.

Geen makkelijke eerste opdracht voor debuterend Genoa-coach Andrej Sjevtsjenko, die een waslijst aan spelers moest missen voor de moeilijke match tegen AS Roma. Bij de bezoekers bleven Cristante en Villar in de hoofdstad door een coronabesmetting.

Genoa, met Vanheusden op de bank, onderging het spel tegen Roma, dat zijn overwicht aan balbezit niet kon uitdrukken in veel doelkansen. Twintig minuten voor tijd was het zelfs de thuisploeg die bijna op voorsprong kwam, maar Rui Patricio bracht redding voor de Romeinen met een prima save.

In het slotkwartier gooide José Mourinho de 18-jarige Ghanees Felix Afena-Gyan in de strijd en dat bleek een gouden zet. Voor de aanvaller was het pas zijn 3e wedstrijd voor Roma en hij bedankte voor het vertrouwen door nog 2 keer te scoren. Vooral de 0-2 was een pareltje.

Afena is de eerste speler geboren in 2003 die kan scoren in de Serie A. Dankzij zijn twee goals wipt AS Roma weer naar de 5e stek, op 3 punten van de top 4.

Bekijk hier de twee goals van Afena:

90+3'
Flavio Junior Bianchi (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'

89'
Johan Vásquez (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
86'
Stefano Sturaro (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rick Karsdorp (AS Roma).
82'
Felix Afena-Gyan (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Johan Vásquez (Genoa).
80'
De poging wordt gered door Salvatore Sirigu (Genoa), die geen rebound weggeeft.
80'
Tammy Abraham (AS Roma) haalt uit met zijn rechter...
79'
Stephan El Shaarawy (AS Roma) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
78'
Stefano Sabelli (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
75'
Lorenzo Pellegrini neemt de hoekschop voor AS Roma. Hij dropt de bal centraal voor doel.
75'
Hoekschop voor AS Roma. Jordan Veretout trapt die naar de tweede paal.
74'
Henrikh Mkhitaryan (AS Roma) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
70'
Henrikh Mkhitaryan (AS Roma) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
68'
De ref fluit voor een fout, Stefano Sturaro (Genoa) heeft hands gemaakt.
68'
Nicolò Rovella neemt de hoekschop voor Genoa. Hij dropt de bal centraal voor doel.
65'
Hernani (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stephan El Shaarawy (AS Roma).