38'
Rafael Tolói
1 - 2
38'

Er is in de hoogstaande topper tussen Inter Milaan en Atalanta geen winnaar uit de bus gekomen. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. Malinovski en Toloi wisten nog voor de pauze het openingsdoelpunt van Lautaro Martinez uit. Dzeko zette 20 minuten voor tijd de eindstand op het bord.

Het niveau lag van meet af aan hoog in de partij tussen landskampioen Inter en Atalanta. Al na 5 minuten volleerde Martinez een voorzet van Barella enig mooi in het dak van het doel. Inter speelde goed en oogde sterk, maar Atalanta nam voorbij het half uur het commando wel compleet over.

Eerst bracht Malinovski de club uit Bergamo langszij met een geweldige pegel van buiten het strafschopgebied. Ook bij de 1-2 vertolkte de voormalige middenvelder van KRC Genk een hoofdrol. Handanovic schroeide zijn vuisten aan een nieuwe bom van de middenvelder, Toloi was goed gevolgd en duwde binnen.

Na rust kwam Atalanta enkele keren dicht bij een dubbele voorsprong, maar het was Inter dat de bordjes weer in evenwicht bracht. Dzeko stond op de juiste plaats om na een redding van Atalanta-doelman Musso de bal keurig binnen te duwen.

Ook het slot van de partij stond bol van het spektakel. Eerst keer Inter nog een strafschop, maar deze werd door Dimarco vol op de staak getrapt. Aan de overkant maakte Toloi nog zijn tweede van de avond, de VAR zag echter dat de bal tijdens de aanval over de achterlijn was geweest.

2-2 was meteen ook de eindstand, Inter en Atalanta draaien zo nog steeds mee bovenin het klassement. Inter volgt op 2 punten van leider AC Milan, Atalanta staat op 5 eenheden.

Herbekijk de knappe goals van Lautaro en Malinovski

90+6'
Edin Džeko (Internazionale) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+5'
Rafael Tolói (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Denzel Dumfries (Internazionale).
90+4'
Marcelo Brozovic (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'
Josip Ilicic neemt de hoekschop voor Atalanta. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'
90+1'
Rafael Tolói (Atalanta) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90'
90'
89'
Ontgoocheling bij Atalanta, want het doelpunt van Roberto Piccoli wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken.
87'
Josip Ilicic (Atalanta) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
86'
Pech voor Internazionale, want het schot van Federico Dimarco strandt op de paal.
86'

Penalty gemist voor

Federico Dimarco (Internazionale) neemt zijn verantwoordelijkheid bij de strafschop, maar hij schiet op de paal! Zo blijft het 2 - 2.
penalty gemist
2-2
Atalanta
Federico Dimarco
85'
Strafschop voor Atalanta. De VAR heeft de beelden bestudeerd en de scheidsrechter legt de bal op de stip.