5. 87' - Geel - Matteo Politano
    6. 90+1' - Verv. Matteo Politano door Elseid Hysaj
    7. 90+4' - Geel - Konstantinos Manolas
    Serie A TIM - speeldag 31 - 18/04/21 - 20:46

In de Serie A heeft leider Inter na 11 zeges op een rij nog eens punten laten liggen. Op het veld van Napoli moesten Lukaku en co vrede nemen met een 1-1-gelijkspel. De kloof met eerste achtervolger Milan bedraagt nog altijd 9 punten.

Doelkader hindert Lukaku, Handanovic hindert Inter

Met de naderende eindstreep in zicht in de Serie A mocht leider Inter op bezoek in het Stadio Diego Maradona op zoek naar een 12e zege op rij. Daarvoor moest het wel voorbij het Napoli van Dries Mertens geraken. De thuisploeg zou zijn vel duur verkopen, want in de strijd om Champions League-voetbal waren de punten kostbaar.

In een behoudend wedstrijdbegin was het zoeken naar doelkansen. Napoli had het veldoverwicht, Inter loerde op de counter met sneltreinen Hakimi, Lukaku en Darmian. Pas na een halfuur volgde de eerste grote kans in de wedstrijd: Lukaku devieerde een afzwaaier van Brozovic hard tegen de lat.

Een waarschuwing voor Napoli, dat enkele minuten later wel opeens de score opende. Insigne rukte goed op aan de linkerkant maar zette ogenschijnlijk ongevaarlijk voor. Handanovic en De Vrij sloegen echter aan het sukkelen en de Sloveense doelman van Inter werkte ongelukkig de bal in eigen doel.

De leider had werk voor de boeg en kwam niet veel later al bijna langszij. Na een carambole werkte Lukaku, opnieuw hij, onbewust de bal via zijn lijf tegen de doelstaak. Pech voor Inter en de Rode Duivel, Napoli dankte de voetbalgoden.

De owngoal van Handanovic:

Eriksen schenkt puntje aan Inter, dat zegereeks beëindigd ziet

In de openingsminuten van de tweede helft was het opnieuw zoeken naar lichtpunten, tot in minuut 55 Christian Eriksen zijn moment gekomen zag. De Deen nam een afvallende bal prinsheerlijk op de slof met zijn "mindere" linker en jaste het leer in het zijnetje: 1-1.

Het doelpunt gaf Inter echter geen vleugels, want de jongens van coach Conte bleven ongeïnspireerd acteren. Napoli bleef het merendeel van het balbezit hebben, al kwamen daar weinig kansen uit voort. Fabian Ruiz leek na het uur wel nog van dichtbij een vrije trap binnen te kunnen tikken, maar de Spanjaard kwam een teen te kort.

De inbreng van Dries Mertens moest het dan maar doen voor coach Gattuso en de zijnen, maar ook "Ciro" kon niets meer veranderen aan de einduitslag. Politano kwam nog het dichtste bij de winnende treffer maar de Italiaan zag zijn pegel uiteenspatten op de lat.

Na een typisch Italiaans tactisch steekspel delen Napoli en Inter de buit op speeldag 31. Inter ziet zo zijn zegereeks van 11 wedstrijden ophouden, maar blijft comfortabel leiden. Napoli misloopt de kans om naast Juventus te komen op de vierde plek in de stand.

De lekkere 1-1 van Eriksen:

22:40

Napoli beëindigt zegereeks van Inter na tactisch steekspel

Een spektakelrijke wedstrijd was de topper tussen Napoli en Inter niet. Het 1-1 resultaat is dan ook billijk. Een owngoal van Handanovic in de eerste helft werd in de tweede helft geneutraliseerd door een knappe trap van Eriksen. Lukaku trof tweemaal het doelkader in de eerste helft, Politano was aan de overkant in de tweede helft hetzelfde lot beschoren. In de stand verandert er na deze partij niets.

90+5'

Hakimi kan nog eens doorbreken op rechts, maar in plaats van af te drukken zet hij de bal nog voor doel. Dat levert niets op, tenzij een opstootje met een opgenaaide Manolas.

90+4'
    Achraf Hakimi (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mário Rui (Napoli).
    90+3'
    Tiemoué Bakayoko (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Romelu Lukaku (Internazionale).
    90+2'

Het lijkt er niet op dat een van de twee ploegen nog zin heeft in een slotoffensief. Al bij al is 1-1 een terechte uitslag, na een tactisch en overwegend defensief steekspel.

90+1'

90'

88'
    Dries Mertens (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Milan Škriniar (Internazionale).
    88'

Mertens gaat wat aan het truitje trekken bij Hakimi en krijgt de fout tegen. De Rode Duivel is het er niet mee eens en na wat Italiaans geklaag en gegesticuleer krijgt hij een geel karton onder zijn neus.

87'
    Vrije trap voor Internazionale. Matteo Politano (Napoli) hield Alexis Sánchez vast en dat had de scheidsrechter gezien.
    87'
    Lorenzo Insigne neemt de hoekschop voor Napoli. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    86'
    Matteo Politano (Napoli) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    84'

Zoals verwacht brengt de VAR geen verandering in de beslissing van ref Doveri. Geen strafschop dus. Beide ploegen hebben nog een vijftal minuten (plus extra tijd) om alsnog de zege te pakken.