Napoli beëindigt zegereeks van leider Inter na tactisch steekspel

  1. 38' - Geel - Kalidou Koulibaly
  2. 36' - Own goal - Samir Handanovic (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Konstantinos Manolas
  2. 90+4' - Geel - Achraf Hakimi
  3. 90+1' - Verv. Fabián Ruiz door Tiemoué Bakayoko
  4. 90+1' - Verv. Matteo Politano door Elseid Hysaj
  5. 88' - Geel - Dries Mertens
  6. 88' - Verv. Piotr Zielinski door Eljif Elmas
  7. 87' - Geel - Matteo Politano
  8. 84' - Verv. Christian Eriksen door Roberto Gagliardini
  9. 80' - Geel - Diego Demme
  10. 75' - Verv. Lautaro Martínez door Alexis Sánchez
  11. 74' - Verv. Victor Osimhen door Dries Mertens
  12. 69' - Verv. Matteo Darmian door Ivan Perišic
  13. 63' - Geel - Matteo Darmian
  14. 55' - Doelpunt - Christian Eriksen (1 - 1)

  In de Serie A heeft leider Inter na 11 zeges op een rij nog eens punten laten liggen. Op het veld van Napoli moesten Lukaku en co vrede nemen met een 1-1-gelijkspel. De kloof met eerste achtervolger Milan bedraagt nog altijd 9 punten.

  Doelkader hindert Lukaku, Handanovic hindert Inter

  Met de naderende eindstreep in zicht in de Serie A mocht leider Inter op bezoek in het Stadio Diego Maradona op zoek naar een 12e zege op rij. Daarvoor moest het wel voorbij het Napoli van Dries Mertens geraken. De thuisploeg zou zijn vel duur verkopen, want in de strijd om Champions League-voetbal waren de punten kostbaar.

   

  In een behoudend wedstrijdbegin was het zoeken naar doelkansen. Napoli had het veldoverwicht, Inter loerde op de counter met sneltreinen Hakimi, Lukaku en Darmian. Pas na een halfuur volgde de eerste grote kans in de wedstrijd: Lukaku devieerde een afzwaaier van Brozovic hard tegen de lat.

   

  Een waarschuwing voor Napoli, dat enkele minuten later wel opeens de score opende. Insigne rukte goed op aan de linkerkant maar zette ogenschijnlijk ongevaarlijk voor. Handanovic en De Vrij sloegen echter aan het sukkelen en de Sloveense doelman van Inter werkte ongelukkig de bal in eigen doel. 

   

  De leider had werk voor de boeg en kwam niet veel later al bijna langszij. Na een carambole werkte Lukaku, opnieuw hij, onbewust de bal via zijn lijf tegen de doelstaak. Pech voor Inter en de Rode Duivel, Napoli dankte de voetbalgoden.

  De owngoal van Handanovic:

  Eriksen schenkt puntje aan Inter, dat zegereeks beëindigd ziet

  In de openingsminuten van de tweede helft was het opnieuw zoeken naar lichtpunten, tot in minuut 55 Christian Eriksen zijn moment gekomen zag. De Deen nam een afvallende bal prinsheerlijk op de slof met zijn "mindere" linker en jaste het leer in het zijnetje: 1-1.


  Het doelpunt gaf Inter echter geen vleugels, want de jongens van coach Conte bleven ongeïnspireerd acteren. Napoli bleef het merendeel van het balbezit hebben, al kwamen daar weinig kansen uit voort. Fabian Ruiz leek na het uur wel nog van dichtbij een vrije trap binnen te kunnen tikken, maar de Spanjaard kwam een teen te kort.


  De inbreng van Dries Mertens moest het dan maar doen voor coach Gattuso en de zijnen, maar ook "Ciro" kon niets meer veranderen aan de einduitslag. Politano kwam nog het dichtste bij de winnende treffer maar de Italiaan zag zijn pegel uiteenspatten op de lat.


  Na een typisch Italiaans tactisch steekspel delen Napoli en Inter de buit op speeldag 31. Inter ziet zo zijn zegereeks van 11 wedstrijden ophouden, maar blijft comfortabel leiden. Napoli misloopt de kans om naast Juventus te komen op de vierde plek in de stand.

  De lekkere 1-1 van Eriksen:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 40. Napoli beëindigt zegereeks van Inter na tactisch steekspel. Een spektakelrijke wedstrijd was de topper tussen Napoli en Inter niet. Het 1-1 resultaat is dan ook billijk. Een owngoal van Handanovic in de eerste helft werd in de tweede helft geneutraliseerd door een knappe trap van Eriksen. Lukaku trof tweemaal het doelkader in de eerste helft, Politano was aan de overkant in de tweede helft hetzelfde lot beschoren. In de stand verandert er na deze partij niets. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Hakimi kan nog eens doorbreken op rechts, maar in plaats van af te drukken zet hij de bal nog voor doel. Dat levert niets op, tenzij een opstootje met een opgenaaide Manolas. .
  4. Gele kaart voor Konstantinos Manolas van Napoli tijdens tweede helft, minuut 94
  5. Gele kaart voor Achraf Hakimi van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 94
  6. tweede helft, minuut 92. Het lijkt er niet op dat een van de twee ploegen nog zin heeft in een slotoffensief. Al bij al is 1-1 een terechte uitslag, na een tactisch en overwegend defensief steekspel. .
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Napoli, Tiemoué Bakayoko erin, Fabián Ruiz eruit
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Napoli, Elseid Hysaj erin, Matteo Politano eruit
  9. 4 minuten. Krijgen we nog een winnaar? . tweede helft, minuut 90.
  10. Gele kaart voor Dries Mertens van Napoli tijdens tweede helft, minuut 88
  11. tweede helft, minuut 88. Mertens gaat wat aan het truitje trekken bij Hakimi en krijgt de fout tegen. De Rode Duivel is het er niet mee eens en na wat Italiaans geklaag en gegesticuleer krijgt hij een geel karton onder zijn neus. .
  12. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Napoli, Eljif Elmas erin, Piotr Zielinski eruit
  13. Gele kaart voor Matteo Politano van Napoli tijdens tweede helft, minuut 87
  14. tweede helft, minuut 84. Zoals verwacht brengt de VAR geen verandering in de beslissing van ref Doveri. Geen strafschop dus. Beide ploegen hebben nog een vijftal minuten (plus extra tijd) om alsnog de zege te pakken. .
  15. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Internazionale, Roberto Gagliardini erin, Christian Eriksen eruit
  16. Buitenspel of niet? Penalty of niet? Doveri gaat toch eens naar het kleine schermpje kijken. Aan de tackle van De Vrij leek ons helemaal niets mis te zien. Denkt de VAR daar anders over? . tweede helft, minuut 83.
  17. tweede helft, minuut 83. Daar is Napoli alweer. Mertens bedient Zielinski, die kan doorstoten in de zestien. Vlak voor de Pool kan aanleggen, pakt De Vrij in extremis nog uit met een haarscherpe tackle. Scheidsrechter Doveri wijst eerst naar de stip, maar fluit dan voor buitenspel van Mertens. Bizarre fase. .
  18. Politano op de lat! Politano pikt de bal op de rand van de zestien en zet een dribbel op poten. Met geluk blijft de Italiaan in balbezit, waarna hij verschroeiend uithaalt met zijn mindere rechter. Handanovic is geklopt, maar ook Napoli vindt nu het doelkader op zijn weg. De lat trilt nog na, de 1-1 blijft op het bord. . tweede helft, minuut 80.
  19. Gele kaart voor Diego Demme van Napoli tijdens tweede helft, minuut 80
  20. tweede helft, minuut 77. Daar is Inter nog eens. Barella stuurt Lukaku diep met een heerlijke pass buitenkant voet. De spits van Inter zet goed voor, maar de inlopende Sanchez neemt de bal mee in plaats van af te drukken. De Chileen verspeelt de bal, weg kans. .