Lukaku klopt Nainggolan met kleinste verschil, Inter blijft stevig op 1

  1. 90+3' - Geel - Radja Nainggolan
  2. 90+1' - Verv. Leonardo Pavoletti door Gastón Pereiro
  3. 90+1' - Verv. Gabriele Zappa door Alberto Cerri
  4. 85' - Verv. Daniele Rugani door Giovanni Simeone
  5. 84' - Verv. Matteo Darmian door Danilo D'Ambrosio
  6. 81' - Verv. Stefano Sensi door Matías Vecino
  7. 81' - Verv. Christian Eriksen door Roberto Gagliardini
  8. 77' - Doelpunt - Matteo Darmian (1 - 0)
  9. 72' - Verv. Alfred Duncan door Kwadwo Asamoah
  10. 70' - Verv. Ashley Young door Achraf Hakimi
  11. 70' - Verv. Alexis Sánchez door Lautaro Martínez
  12. 52' - Geel - Marcelo Brozovic
  77'goalMatteo Darmian1 - 0

  Inter heeft het niet makkelijk gehad tegen Cagliari, maar de leider in de Serie A won wel met 1-0. Darmian scoorde pas in het slotkwartier, na voorbereidend werk van Lukaku. Inter won nu 11 keer op een rij in de competitie en houdt 11 punten voorsprong op stadsgenoot Milan. Er zijn nog 8 speeldagen in Italië.

  Lukaku kan het niet alleen...

  Cagliari begon inspiratieloos aan de wedstrijd en gaf het penseel aan leider Inter. Nainggolan en co metselden een muurtje op het groene canvas en concentreerden zich louter op hun organisatie.

   

  Milaan probeerde combinerend die Cagliari-muur te slopen, maar het tempo lag te laag in de 1e helft. De blauwhemden trokken de kleedkamer in en rekenden in de 2e helft op een sterke Lukaku om de afbraakwerken in te luiden.

   

  En zo geschiedde: Lukaku kwam furieus uit de kleedkamer en sleepte de grootste kansen uit de brand, maar doelman Vicario steeg boven zichzelf uit met enkele knappe parades. 

  ...Hakimi en Lautaro dan maar

  Conte vond dat het welletjes geweest was. Hij stuurde Hakimi en Lautaro het veld op om het vuur aan te wakkeren en aan de schenen van Cagliari leggen. 


  Het duo heeft nu eenmaal een patent op aanvallende impulsen en toonde dat ook meteen. Het duo Martinez/Lukaku kwam onder stoom en ook Hakimi deed Cagliari pijn op zijn rechterflank.


  Het was dan ook Hakimi die de handen in elkaar sloeg met Lukaku om de definitieve doodsteek toe te dienen. De twee combineerden knap met een een-tweetje voorbij de defensie van Cagliari. Hakimi bracht de bal voor naar Darmian die aan de tweede paal opdook. Vicario was eindelijk geklopt: 1-0.


  Cagliari dropte onder impuls van Nainggolan nog enkele bommetjes, maar de torens van Inter ontmantelden elke voorzet. De 11e competitie-overwinning op een rij was een feit, opnieuw een stap dichter bij de titel voor Lukaku en co.

  Fase per fase

  1. einde, 14 uur 26. Einde: 1-0! Inter wint voor de 11e keer op rij na een moeizame overwinning. De wissels Hakimi en Lautaro maakten samen met een sterke Lukaku het verschil in de 2e helft. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Lukaku breekt nog eens uit, maar Nainggolan laat zijn landgenoot niet gaan. Hij haalt zijn maatje onderuit. De twee kunnen er wel om lachen. .
  4. Gele kaart voor Radja Nainggolan van Cagliari tijdens tweede helft, minuut 93
  5. Internazionale krijgt een vrije trap. Radja Nainggolan (Cagliari) haalde Romelu Lukaku onderuit. tweede helft, minuut 93.
  6. tweede helft, minuut 92. Conte zet iedereen op zijn plaats. Inter moet het nog 1 minuut volhouden en kan dan de 11e competitie-overwinning op rij op zak steken. .
  7. Diego Godín (Cagliari) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lautaro Martínez (Internazionale). tweede helft, minuut 92.
  8. tweede helft, minuut 91.
  9. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  10. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Cagliari, Gastón Pereiro erin, Leonardo Pavoletti eruit
  11. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Cagliari, Alberto Cerri erin, Gabriele Zappa eruit
  12. Leonardo Pavoletti (Cagliari) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Milan Škriniar (Internazionale). tweede helft, minuut 90.
  13. tweede helft, minuut 90. Nainggolan een 4e keer. Nainggolan haalt uit, maar zijn bal botst opnieuw op een rug van Inter. .
  14. Radja Nainggolan (Cagliari) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  15. tweede helft, minuut 89. Cagliari zet druk. De ene na de andere bal vliegt de rechthoek in. Het is pompen of verzuipen voor Inter. .
  16. tweede helft, minuut 88. Kopbalkans Joao Pedro. Joao Pedro torent boven iedereen uit op een voorzet, maar zijn kopbal mist richting. Inter komt er met knikkende knieën van af. .
  17. João Pedro (Cagliari) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 88.
  18. tweede helft, minuut 86. Cagliari trekt in het offensief. Nandez vergeet te schieten. Hij brengt de bal voor, maar in de handen van Handanovic. .
  19. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Cagliari, Giovanni Simeone erin, Daniele Rugani eruit
  20. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Internazionale, Danilo D'Ambrosio erin, Matteo Darmian eruit