Ante Rebic
1 - 2
Ante Rebic
58'

In de Serie A heeft Milan de topper op het veld van AS Roma gewonnen. Alexis Saelemaekers en co wonnen met 1-2 van de Romeinen, die uit de top 4 tuimelen. Milan houdt dankzij de zege voeling met leider en stadsrivaal Inter.

Milan had een zege nodig om de rol niet te lossen, terwijl Roma moest winnen om zijn plek in de top 4 vast te houden. Maar dat er ook voor de Romeinen iets op het spel stond, was niet te merken in het wedstrijdbegin, want de thuisploeg deelde het ene cadeautje na het andere uit.

De voltallige Roma-defensie, inclusief doelman Lopez, was een kaas met gaten en het regende dan ook kansen voor Milan. Onder meer Ibrahimovic en Kjaer verzuimden om de bezoekers al vroeg op voorsprong te zetten.

Uiteindelijk had Milan een penalty nodig - de 15e al dit seizoen - om de 0-1 te maken. Kessié verzilverde zijn 7e strafschop van het seizoen.

Op een afgekeurd doelpunt van Mchitarjan na maakte Roma weinig klaar, al kwam de thuisploeg in de 2e helft iets beter voor de dag. Veretout jaste de gelijkmaker fraai tegen het net.

Toch was het Milan dat nog de drie punten uit het vuur sleepte. Alexis Saelemaekers zette Rebic iets voor het uur op weg naar de 1-2. Roma drong nog aan, maar Mchitarjan miste de kansen.

Bekijk de doelpunten:

90+5'
Henrikh Mkhitaryan (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Franck Kessié (AC Milan).
90+5'
90+5'
Samu Castillejo (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rick Karsdorp (AS Roma).
90+5'

Ref Guida blaast voor het einde van de wedstrijd. Milan neemt de drie punten mee in het Stadio Olimpico en blijft zo op 4 punten van leider Inter. Roma tuimelt uit de top 4.

90+4'
Pedro (AS Roma) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
De poging wordt gered door Gianluigi Donnarumma (AC Milan). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+4'
Henrikh Mkhitaryan (AS Roma) haalt uit met zijn linker...
90+3'

Diep in de extra tijd voetbalt Roma toch nog een goeie kans bij mekaar. Het schot van Mchitarjan is te centraal, Donnarumma staat pal.

90+1'

90'
Souahilo Meïté (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lorenzo Pellegrini (AS Roma).
89'
Gianluca Mancini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rafael Leão (AC Milan).
87'
Samu Castillejo (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stephan El Shaarawy (AS Roma).
86'

Roma gooit nog eens een bal in de zestien, maar veel idee zit er niet achter. Donnarumma kan makkelijk plukken.

85'
85'
Davide Calabria (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leonardo Spinazzola (AS Roma).