Saelemaekers helpt Milan met assist aan overwinning bij AS Roma

  1. 43' - Doelpunt strafschop - Franck Kessié (0 - 1)
  2. 42' - Geel - Federico Fazio
  1. 90+5' - Geel - Samu Castillejo
  2. 89' - Geel - Lorenzo Pellegrini
  3. 85' - Geel - Davide Calabria
  4. 83' - Verv. Sandro Tonali door Souahilo Meïté
  5. 83' - Verv. Alexis Saelemaekers door Samu Castillejo
  6. 80' - Geel - Henrikh Mkhitaryan
  7. 79' - Verv. Borja Mayoral door Pedro
  8. 79' - Verv. Jordan Veretout door Amadou Diawara
  9. 70' - Verv. Gonzalo Villar door Stephan El Shaarawy
  10. 67' - Verv. Ante Rebic door Rade Krunic
  11. 62' - Verv. Federico Fazio door Bruno Peres
  12. 58' - Doelpunt - Ante Rebic (1 - 2)
  13. 56' - Verv. Zlatan Ibrahimovic door Rafael Leão
  14. 50' - Doelpunt - Jordan Veretout (1 - 1)
  15. 46' - Geel - Alexis Saelemaekers

  In de Serie A heeft Milan de topper op het veld van AS Roma gewonnen. Alexis Saelemaekers en co wonnen met 1-2 van de Romeinen, die uit de top 4 tuimelen. Milan houdt dankzij de zege voeling met leider en stadsrivaal Inter.

  Milan had een zege nodig om de rol niet te lossen, terwijl Roma moest winnen om zijn plek in de top 4 vast te houden. Maar dat er ook voor de Romeinen iets op het spel stond, was niet te merken in het wedstrijdbegin, want de thuisploeg deelde het ene cadeautje na het andere uit.

   

  De voltallige Roma-defensie, inclusief doelman Lopez, was een kaas met gaten en het regende dan ook kansen voor Milan. Onder meer Ibrahimovic en Kjaer verzuimden om de bezoekers al vroeg op voorsprong te zetten.

   

  Uiteindelijk had Milan een penalty nodig - de 15e al dit seizoen - om de 0-1 te maken. Kessié verzilverde zijn 7e strafschop van het seizoen.

   

  Op een afgekeurd doelpunt van Mchitarjan na maakte Roma weinig klaar, al kwam de thuisploeg in de 2e helft iets beter voor de dag. Veretout jaste de gelijkmaker fraai tegen het net.

   

  Toch was het Milan dat nog de drie punten uit het vuur sleepte. Alexis Saelemaekers zette Rebic iets voor het uur op weg naar de 1-2. Roma drong nog aan, maar Mchitarjan miste de kansen.

  Bekijk de doelpunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Samu Castillejo van AC Milan tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 95. Einde. Ref Guida blaast voor het einde van de wedstrijd. Milan neemt de drie punten mee in het Stadio Olimpico en blijft zo op 4 punten van leider Inter. Roma tuimelt uit de top 4. .
  4. tweede helft, minuut 93. Diep in de extra tijd voetbalt Roma toch nog een goeie kans bij mekaar. Het schot van Mchitarjan is te centraal, Donnarumma staat pal. .
  5. Gele kaart voor Lorenzo Pellegrini van AS Roma tijdens tweede helft, minuut 89
  6. tweede helft, minuut 86. Roma gooit nog eens een bal in de zestien, maar veel idee zit er niet achter. Donnarumma kan makkelijk plukken. .
  7. Gele kaart voor Davide Calabria van AC Milan tijdens tweede helft, minuut 85
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij AC Milan, Souahilo Meïté erin, Sandro Tonali eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij AC Milan, Samu Castillejo erin, Alexis Saelemaekers eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Krunic probeert Pau Lopez te verrassen met een poging van heel ver, maar de Spanjaard kan de bal nog net over zijn kooi duwen. .
  11. Gele kaart voor Henrikh Mkhitaryan van AS Roma tijdens tweede helft, minuut 80
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij AS Roma, Pedro erin, Borja Mayoral eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij AS Roma, Amadou Diawara erin, Jordan Veretout eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Mchitarjan laat het liggen. Een heel knappe aanval van Roma, maar de thuisploeg kan niet afronden. Donnarumma houdt Mchitarjan van een doelpunt. In de herneming gaat de Armeniër neer in duel met Hernandez. Daar willen ze bij Roma een strafschop voor, maar ref Guida - die het dit keer niet nodig vindt om naar de beelden te kijken - zag een fout van Mchitarjan. .
  15. tweede helft, minuut 78. Bijna 1-3. Bij een vrije trap trekt Tomori mee naar voren en de Milan-verdediger tekent ei zo na voor de 1-3. Pau Lopez schudt een straffe reflex uit zijn mouw. .
  16. tweede helft, minuut 76. Zonder aanspeelpunten Ibrahimovic en Rebic zakt Milan steeds verder in en Roma probeert op te schuiven. Wat heeft het slotkwartier nog in petto? .
  17. tweede helft, minuut 74. Invaller Bruno Peres duikt op aan de tweede paal bij een voorzet van Mancini. Het kopballetje van de Braziliaan is te slap om Donnarumma te verontrusten. .
  18. tweede helft, minuut 71. Kans voor Mchitarjan. Mchitarjan wordt goed aangespeeld in de zestien en zet Kessié knap in de wind door van zijn mannetje weg te draaien. Met zijn linker zoekt hij vervolgens de verste kruising, de bal zoeft naast. .
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij AS Roma, Stephan El Shaarawy erin, Gonzalo Villar eruit