Saelemaekers helpt Milan met assist aan overwinning bij AS Roma

  1. 43' - Doelpunt strafschop - Franck Kessié (0 - 1)
  2. 42' - Geel - Federico Fazio
  1. 90+5' - Geel - Samu Castillejo
  2. 89' - Geel - Lorenzo Pellegrini
  3. 85' - Geel - Davide Calabria
  4. 83' - Verv. Sandro Tonali door Souahilo Meïté
  5. 83' - Verv. Alexis Saelemaekers door Samu Castillejo
  6. 80' - Geel - Henrikh Mkhitaryan
  7. 79' - Verv. Borja Mayoral door Pedro
  8. 79' - Verv. Jordan Veretout door Amadou Diawara
  9. 70' - Verv. Gonzalo Villar door Stephan El Shaarawy
  10. 67' - Verv. Ante Rebic door Rade Krunic
  11. 62' - Verv. Federico Fazio door Bruno Peres
  12. 58' - Doelpunt - Ante Rebic (1 - 2)
  13. 56' - Verv. Zlatan Ibrahimovic door Rafael Leão
  14. 50' - Doelpunt - Jordan Veretout (1 - 1)
  15. 46' - Geel - Alexis Saelemaekers
  43'penalty goalFranck Kessié0 - 1
  50'goalJordan Veretout1 - 1
  58'goalAnte Rebic1 - 2

  In de Serie A heeft Milan de topper op het veld van AS Roma gewonnen. Alexis Saelemaekers en co wonnen met 1-2 van de Romeinen, die uit de top 4 tuimelen. Milan houdt dankzij de zege voeling met leider en stadsrivaal Inter.

  Milan had een zege nodig om de rol niet te lossen, terwijl Roma moest winnen om zijn plek in de top 4 vast te houden. Maar dat er ook voor de Romeinen iets op het spel stond, was niet te merken in het wedstrijdbegin, want de thuisploeg deelde het ene cadeautje na het andere uit.

   

  De voltallige Roma-defensie, inclusief doelman Lopez, was een kaas met gaten en het regende dan ook kansen voor Milan. Onder meer Ibrahimovic en Kjaer verzuimden om de bezoekers al vroeg op voorsprong te zetten.

   

  Uiteindelijk had Milan een penalty nodig - de 15e al dit seizoen - om de 0-1 te maken. Kessié verzilverde zijn 7e strafschop van het seizoen.

   

  Op een afgekeurd doelpunt van Mchitarjan na maakte Roma weinig klaar, al kwam de thuisploeg in de 2e helft iets beter voor de dag. Veretout jaste de gelijkmaker fraai tegen het net.

   

  Toch was het Milan dat nog de drie punten uit het vuur sleepte. Alexis Saelemaekers zette Rebic iets voor het uur op weg naar de 1-2. Roma drong nog aan, maar Mchitarjan miste de kansen.

  Bekijk de doelpunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Henrikh Mkhitaryan (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Franck Kessié (AC Milan). tweede helft, minuut 95.
  3. Gele kaart voor Samu Castillejo van AC Milan tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Samu Castillejo (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rick Karsdorp (AS Roma). tweede helft, minuut 95.
  5. tweede helft, minuut 95. Einde. Ref Guida blaast voor het einde van de wedstrijd. Milan neemt de drie punten mee in het Stadio Olimpico en blijft zo op 4 punten van leider Inter. Roma tuimelt uit de top 4. .
  6. Pedro (AS Roma) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 94.
  7. De poging wordt gered door Gianluigi Donnarumma (AC Milan). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 94.
  8. Henrikh Mkhitaryan (AS Roma) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 94.
  9. tweede helft, minuut 93. Diep in de extra tijd voetbalt Roma toch nog een goeie kans bij mekaar. Het schot van Mchitarjan is te centraal, Donnarumma staat pal. .
  10. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  11. Souahilo Meïté (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lorenzo Pellegrini (AS Roma). tweede helft, minuut 90.
  12. Gele kaart voor Lorenzo Pellegrini van AS Roma tijdens tweede helft, minuut 89
  13. Gianluca Mancini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rafael Leão (AC Milan). tweede helft, minuut 89.
  14. Samu Castillejo (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stephan El Shaarawy (AS Roma). tweede helft, minuut 87.
  15. tweede helft, minuut 86. Roma gooit nog eens een bal in de zestien, maar veel idee zit er niet achter. Donnarumma kan makkelijk plukken. .
  16. Gele kaart voor Davide Calabria van AC Milan tijdens tweede helft, minuut 85
  17. Davide Calabria (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leonardo Spinazzola (AS Roma). tweede helft, minuut 85.
  18. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij AC Milan, Souahilo Meïté erin, Sandro Tonali eruit
  19. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij AC Milan, Samu Castillejo erin, Alexis Saelemaekers eruit
  20. Bruno Peres (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Franck Kessié (AC Milan). tweede helft, minuut 82.