• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Nieuwe mijlpaal voor Romelu Lukaku met 300 goals (en hij doet er nog een assist bij)

  1. 45' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 0)
  2. 26' - Geel - Romelu Lukaku
  3. 21' - Doelpunt strafschop - Romelu Lukaku (1 - 0)
  4. 20' - Geel - Wesley Hoedt
  1. 90+1' - Verv. Romelu Lukaku door Andrea Pinamonti
  2. 90+1' - Verv. Ivan Perišic door Matteo Darmian
  3. 90+1' - Verv. Achraf Hakimi door Danilo D'Ambrosio
  4. 78' - Verv. Luis Alberto door Andreas Pereira
  5. 78' - Verv. Lautaro Martínez door Alexis Sánchez
  6. 72' - Verv. Christian Eriksen door Roberto Gagliardini
  7. 70' - Verv. Joaquin Correa door Felipe Caicedo
  8. 70' - Verv. Ciro Immobile door Vedat Muriqi
  9. 64' - Doelpunt - Lautaro Martínez (3 - 1)
  10. 61' - Doelpunt vrije trap - Sergej Milinkovic-Savic (2 - 1)
  11. 60' - Geel - Achraf Hakimi

  Een week voor de derby tegen AC Milan heeft Inter de koppositie in de Serie A opgeëist. Inter dankt zijn zege aan Romelu Lukaku die twee keer scoorde en de assist voor de 3-1 af. Lukaku zit nu aan 300 doelpunten in zijn carrière en voert met Cristiano Ronaldo de topschuttersstand aan. 

  Romelu Lukaku (27) speelde zeker geen wervelende eerste helft, maar effende halfweg het eerste bedrijf het pad voor zijn Inter. Vanaf de stip stuurde hij Lazio-doelman Reina de verkeerde kant op.

   

  Lazio, met 19 op 21 uitstekend op dreef in 2021, was nochtans goed uit de startblokken geschoten in San Siro, maar kwam beetje bij beetje als verliezer uit het tactische steekspel.

   

  Net voor de pauze slikte het bovendien een stevige opdoffer. Met een gelukje belandde een afgeweken Inter-tackle voor de rechter van Lukaku, die weer klinisch was: 2-0, goed voor het 300e doelpunt in de carrière van de Rode Duivel.

   

  Lazio moest rekenen op een flits of een gelukje om weer in de match te komen. Dame Fortuna had die boodschap begrepen: op het uur hobbelde een zwakke vrijschop via het lichaam van Escalante voorbij een kansloze Handanovic.

   

  De bezoekers veerden recht, maar liepen enkele minuten later al in de val. Lukaku gebruikte de 36-jarige Parolo als mengstaafje in zijn weergaloze cocktail van snelheid, kracht, techniek en overzicht. Spitsbroeder Lautaro hoefde de 3-1 maar in een leeg doel te tikken.

   

  Lazio was monddood gemaakt, Inter speelde de match volwassen uit. Het trekt als leider (50 punten) naar de derby van volgende zondag (15 u) bij AC Milan (49 punten). Romelu Lukaku doet dat bovendien als coleider in de Italiaanse schutterslijst. Met 16 rozen deelt hij die koppositie met Cristiano Ronaldo.

  De doelpunten van Lukaku:

  De Rode Duivel doet er nog een assist bij:

  De indrukwekkende cijfers:

  Afspraak volgende zondag (15u):

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Alles is gezegd: Inter neemt de koppositie in handen. Met de groeten van Romelu Lukaku.  .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Internazionale, Andrea Pinamonti erin, Romelu Lukaku eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Hoewel er geen toeschouwers zijn, krijgt Lukaku toch nog zijn applauswissel. Een stevige knuffel met Conte is zijn beloning. De glimlach bij beide protagonisten zegt veel.  .
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Internazionale, Matteo Darmian erin, Ivan Perišic eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Internazionale, Danilo D'Ambrosio erin, Achraf Hakimi eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Het is nu alleen nog wachten op het eindsignaal en aftellen naar de derby van zondagnamiddag 15u. Het is lang geleden dat een Milanese derby nog zoveel inzet te bieden had.  .
  8. tweede helft, minuut 84. Nog 6 minuten reguliere speeltijd. Voor de wedstrijd is het jammer geweest dat Lazio zo snel na de aansluitingstreffer monddood is gemaakt, maar Inter was al bij al te sterk voor de ploeg in vorm. De thuisploeg was weliswaar klinisch, maar kon sowieso meer brandjes stichten.  .
  9. tweede helft, minuut 82. Invaller Parolo mag toch eens een goeie interventie op zijn rekening laten noteren. Broodnodig ook, want de neus van Lukaku stond al op de kooi van Reina gericht.  .
  10. tweede helft, minuut 80. Lukaku staat na enkele forse inspanningen uit te hijgen, maar blijft op het veld. Hij is opnieuw de man van de match. De versnelling bij de 3-1 was toch weer indrukwekkend.  .
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij SS Lazio, Andreas Pereira erin, Luis Alberto eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Internazionale, Alexis Sánchez erin, Lautaro Martínez eruit
  13. tweede helft, minuut 76. We duiken het slotkwartier in. Inter heeft zijn schaapjes op het droge. Lazio moet rekenen op een tweede appel die uit de lucht valt.  .
  14. tweede helft, minuut 72. Nummer 301 van Lukaku blijft aan het achterwerk van Reina kleven. Parolo is een vogel voor de kat tegen de Rode Duivel, die met zijn linker niet precies is. Er hangen nog doelpunten van de thuisploeg in de lucht.  .
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Internazionale, Roberto Gagliardini erin, Christian Eriksen eruit
  16. tweede helft, minuut 71. Inter ruikt bloed en doelpunten. Lautaro zet zijn bewakers op het verkeerde been en gaat voor het schot. Barella loopt ongelukkig in de baan van het schot.  .
  17. tweede helft, minuut 70.
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij SS Lazio, Felipe Caicedo erin, Joaquin Correa eruit
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij SS Lazio, Vedat Muriqi erin, Ciro Immobile eruit
  20. tweede helft, minuut 69. Halfweg de tweede helft ziet het er dus naar uit dat Inter de Italiaanse troon zal beklimmen. En dat uitgerekend een week voor de derby tegen Milan.  .