1. 52' - Doelpunt - Ivan Perišic (0 - 2)
Serie A TIM - speeldag 21 - 05/02/21 - 20:47
52'
Ivan Perišic
0 - 2
52'

Inter heeft een zakelijke overwinning behaald op het veld van Fiorentina: 0-2. Met goals van Nicolo Barella en Ivan Perisic wipt het voorlopig over AC Milan naar de leidersplaats. Milan speelt zondag pas tegen Crotone.

Vanaf het eerste fluitsignaal eiste Inter de bal op. Enkel een knappe reflex van de doelman hield Barella van de vroege openingsgoal. Maar uitstel is geen afstel, want op het halfuur pakte Barella uit met een knappe knal: 0-1.

Inter leek de match onder controle te hebben, maar had wel twee cruciale reddingen van Handanovic nodig om ongehavend de rust te halen. Met twee reflexen hield de Inter-doelman Bonaventura en Biraghi van de gelijkmaker.

Na de rust kwam Fiorentina niet meer in de buurt van de gelijkmaker. En toen Hakimi zich doorzette op de rechterflank en de vrijstaande Perisic aan de tweede paal vond, was de match gespeeld: 0-2.

Lukaku, die net voor de rust een kopbal had gemist, zag nog de 0-3 afgekeurd worden. Zo blijft onze landgenoot steken op 14 competitiegoals. Inter, dat voor het eerst sinds 2014 kon winnen in Firenze, kan zeker tot zondag genieten van de leidersplaats, dan speelt stadsrivaal Milan tegen Crotone.

Bekijk de knappe knal van Barella voor de 0-1

Enkele statistieken over Barella, Hakimi en Inter

90+3'
Kevin Malcuit (Fiorentina) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

90'
Lautaro Martínez (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sofyan Amrabat (Fiorentina).
90'
Lautaro Martínez (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
88'
Giacomo Bonaventura (Fiorentina) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
87'
Christian Kouamé (Fiorentina) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
87'
Giacomo Bonaventura neemt de hoekschop voor Fiorentina. Hij dropt de bal centraal voor doel.
81'
Igor Julio (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Romelu Lukaku (Internazionale).
81'
Erick Pulgar (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Roberto Gagliardini (Internazionale).
80'
Aleksandr Kokorin (Fiorentina) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
Cristiano Biraghi neemt de hoekschop voor Fiorentina. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
Milan Škriniar (Internazionale) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
77'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Marcelo Brozovic (Internazionale), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
77'
Redding van Bartlomiej Dragowski (Fiorentina), die de bal al duikend kan pareren.
77'
Lautaro Martínez (Internazionale) haalt uit met zijn rechter...
75'
Internazionale krijgt een vrije trap. Lucas Martínez Quarta (Fiorentina) haalde Roberto Gagliardini onderuit.