Inter droogt de grote vijand uit Turijn af, crisis bij zeer matig Juventus?

  1. 36' - Geel - Leonardo Bonucci
  2. 12' - Doelpunt - Arturo Vidal (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Lautaro Martínez door Alexis Sánchez
  2. 77' - Verv. Arturo Vidal door Roberto Gagliardini
  3. 72' - Verv. Ashley Young door Matteo Darmian
  4. 67' - Geel - Nicolò Barella
  5. 62' - Geel - Álvaro Morata
  6. 60' - Geel - Ashley Young
  7. 58' - Verv. Aaron Ramsey door Dejan Kulusevski
  8. 58' - Verv. Gianluca Frabotta door Federico Bernardeschi
  9. 58' - Verv. Adrien Rabiot door Weston McKennie
  10. 52' - Doelpunt - Nicolò Barella (2 - 0)

  Juventus zal zijn zoveelste titel in de Serie A niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgen. Inter bevestigde zijn status als titeluitdager met een zege in de Derby d’Italia. In de stand klimt Inter op gelijke hoogte van leider Milan, dat maandagavond bij Cagliari speelt. Een onherkenbaar Juve volgt met een match minder op de teller op 7 punten van het Milanese leidersduo. 

  Inter - Juventus in een notendop:

  Sleutelmoment: In minuut 12 zorgt Vidal voor de 1-0. Dat geeft Inter de mogelijkheid om al snel zijn geliefde omschakelingsvoetbal te gaan spelen. Op die manier leverden de mannen van Conte vanavond een nieuwe tactische masterclass. 

   

  Man van de match: Lukaku. Harde werker. Zeer balvast. IJzersterk. Bij zowat ieder gevaar betrokken, en dat in zijn gekende stijl. De Rode Duivel leverde vanavond een zoveelste visitekaartje af. 

   

  Opvallende statistiek: Negenenzestig. Dat was de opgetelde leeftijd van de twee centrale verdedigers bij Juventus (Chiellini – Bonucci, of wat had u gedacht). De Serie A doet zijn naam als bastion van ervaren verdedigers zo alle eer aan, al zat de coronabesmetting van De Ligt er allicht ook voor iets tussen. 

  Droomstart voor Inter

  Beide ploegen hadden er duidelijk zin in en zo kregen we een intens matchbegin. Ronaldo scoorde al vroeg, maar het feest werd terecht afgekeurd voor buitenspel. 

   

  Even later was het bij de eerste echte kans voor Inter wel meteen raak. De infiltrerende Vidal kopte een voorzet van Barella loepzuiver binnen. 

   

  Rond de Chileense middenvelder, die een rijk verleden heeft bij Juventus, was er ondertussen al wat polemiek ontstaan. Zo deed er op sociale media een beeld  van vlak voor de match de ronde. Daarop was te zien hoe hij het logo van Juventus kuste tijdens een innige omhelzing met Chiellini. 

  Juventus volledig overklast

  Daarna had Juventus de bal, maar het was de thuisploeg die de controle behield. De mannen van Conte wachtten in hun geliefde stijl geduldig op het juiste moment en na een knappe krul van Lukaku had Martinez eigenlijk altijd moeten scoren, maar de Argentijn besloot over. 

   

  In het begin van de tweede helft mocht Barella na een grote dekkingsfout bij Juventus dan plots moederziel alleen op Szczesny afgaan. De Italiaan faalde niet en zette Inter zo helemaal op rozen. 

   

  De thuisploeg bleef ook daarna naar hartenlust prikken. Juventus werd simpelweg afgetroefd en gaf een teleurstellende indruk. Chiesa was er wel nog dichtbij, maar stuitte op een erg knappe reflex van doelman Handanovic. Het bleef bij 2-0.  

   

  Een tiende titel op rij is zo op dit moment veraf voor Ronaldo en co. Pirlo, die vooraf zijn bewondering voor zijn ex-coach Conte niet onder stoelen of banken stak, moet allicht zelfs stilaan beginnen te vrezen voor zijn positie. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde . Inter nam een droomstart in de tweede helft en kon daarna naar hartenlust counteren. Juventus maakte al bij al een erg teleurstellende indruk en kon nooit aanspraak maken op de zege. Chiesa was er in het slot wel nog dichtbij, maar Handanovic redde de aansluitingstreffer knap.  .
  3. tweede helft, minuut 91. Hakimi over! Een nieuwe scherpe counter van Inter. Hakimi probeert het vanuit een scherpe hoek, maar besluit over.  .
  4. tweede helft, minuut 89. Wereldredding Handanovic! Chiesa haalt uit. Een zeer scherp schot. Handanovic pakt uit uit met een zeer knappe reflex en houdt zo de 0. Veruit de beste kans van de wedstrijd voor de bezoekers.  .
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Internazionale, Alexis Sánchez erin, Lautaro Martínez eruit
  6. tweede helft, minuut 81. Een zoveelste counter van Inter belandt bij Lukaku. Hij wil het leer nog afleggen, waardoor het gevaar is geweken. Het lijkt stilaan aftellen naar het einde van de match.  .
  7. tweede helft, minuut 79. Nog iets meer dan 10 minuten. Juventus lijkt de laatste minuten iets meer in de wedstrijd te zitten, maar bij Inter staat het uiteraard erg goed achterin.  .
  8. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Internazionale, Roberto Gagliardini erin, Arturo Vidal eruit
  9. tweede helft, minuut 73. Barella . De Italiaanse Nicolò Barella (bouwjaar 1997) verdient meer dan een eervolle vermelding vandaag. Hij duikt telkens perfect op tussen de linies en zorgt zo voor veel gevaar.  .
  10. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Internazionale, Matteo Darmian erin, Ashley Young eruit
  11. tweede helft, minuut 71. Lautaro Martinez naast. Afwachten op een nieuwe snelle uitbraak, meer hoeven we voorlopig niet meer te doen als toeschouwer. Lautaro Martinez stormt nog eens richting doel en trapt naast. Lukaku was goed mee gekomen en was misschien een betere optie geweest.  .
  12. Gele kaart voor Nicolò Barella van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 67
  13. tweede helft, minuut 66. Brozovic besluit om nog eens uit te halen, maar zijn krulbal gaat naast. Inter blijft zeer verzekerd en goed uitvoetballen. Juventus wordt vanavond simpelweg afgetroefd.  .
  14. tweede helft, minuut 63.
  15. Gele kaart voor Álvaro Morata van Juventus tijdens tweede helft, minuut 62
  16. Gele kaart voor Ashley Young van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 60
  17. tweede helft, minuut 59. Nog eens Lukaku . Lukaku draait zich zeer knap vrij en trapt vanop afstand. Zonder veel gevaar.  .
  18. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Juventus, Dejan Kulusevski erin, Aaron Ramsey eruit
  19. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Juventus, Federico Bernardeschi erin, Gianluca Frabotta eruit
  20. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Juventus, Weston McKennie erin, Adrien Rabiot eruit