Lukaku blijft maar scoren: hij zet Inter op weg naar de zege tegen Bologna

  1. 45' - Doelpunt - Achraf Hakimi (2 - 0)
  2. 16' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Alexis Sánchez door Christian Eriksen
  2. 83' - Verv. Alessandro Bastoni door Danilo D'Ambrosio
  3. 79' - Verv. Musa Barrow door Simone Rabbi
  4. 79' - Verv. Rodrigo Palacio door Edoardo Vergani
  5. 74' - Geel - Danilo
  6. 71' - Verv. Achraf Hakimi door Matteo Darmian
  7. 71' - Verv. Arturo Vidal door Nicolò Barella
  8. 71' - Verv. Romelu Lukaku door Lautaro Martínez
  9. 70' - Doelpunt - Achraf Hakimi (3 - 1)
  10. 67' - Doelpunt - Emanuel Vignato (2 - 1)
  11. 66' - Geel - Achraf Hakimi
  12. 63' - Verv. Aaron Hickey door Omar Khailoti
  13. 63' - Verv. Gary Medel door Nicolás Domínguez
  14. 63' - Verv. Mattias Svanberg door Emanuel Vignato
  15. 54' - Geel - Aaron Hickey

  Inter heeft zich tussen 2 belangrijke CL-matchen niet laten verleiden tot een misstap in de competitie. Romelu Lukaku brak de ban tegen Bologna, rechtsachter Hakimi deed de rest met 2 doelpunten.

  Onvermijdelijke Lukaku zet Inter op weg

  Inter, met een Romelu Lukaku in bloedvorm, mocht middenmoter Bologna ontvangen op speeldag 10 in de Serie A. Bologna - waar een mysterieuze mol al een tijdje onrust stookt - kon met een zege richting subtop springen, Inter kreeg de kans om de druk op leider Milan hoog te houden.


  De koude temperatuur en lichte regenval in Milaan zorgden niet meteen voor ideale voetbalomstandigheden, beide teams hadden dan ook even tijd nodig om warm te draaien. Een eerste prikje van Gagliardini leverde nog niets op voor de thuisploeg, maar op het kwartier was het wel raak via de onvermijdelijke Lukaku.

   

  De doelpuntenmachine Lukaku leek op toerental te komen, maar Bologna-doelman Skorupski gooide zich iets na het halfuur voor Lukaku's tweede treffer van de avond. Vlak voor de rust kwam de dubbele voorsprong er toch nog, na een knap doelpunt van Hakimi.

  Lukaku is in bloedvorm.

  Hakimi trekt Milanezen over de streep

  Een ontspannen Inter kon na de rust op zoek naar een derde treffer, maar die liet even op zich wachten. Eerst liet Sanchez, op aangeven van Lukaku, nog een reuzenkans liggen voor de 3-0 en wat later was het Lukaku zelf die te veel tijd nodig had bij een opgelegde kans. 


  In minuut 67 bracht Bologna-invaller Vignato even terug spanning in de wedstrijd met de aansluitingstreffer, maar enkele minuten later drukte uitblinker Hakimi de Bolognese hoop al terug de kop in: 3-1 en einde verhaal.


  Door de zege springt Inter opnieuw over Juventus naar plek 2 in de stand. Bovendien kunnen Lukaku & co met vertrouwen naar de cruciale Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Sjachtar uitkijken. Bologna blijft halverwege de rangschikking kamperen op plek 10. 

  Met twee doelpunten was Hakimi de uitblinker bij Inter.

  Bekijk het doelpunt van Lukaku:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 40. Inter wint gemakkelijk en wipt naar plek 2. Inter heeft weinig moeite gekend met middenmoter Bologna. Lukaku opende de score en zag zijn ploeg daarna nog twee keer scoren. De tegentreffer van Bologna bleek niet meer dan een voetnoot. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Handonovic moet zich nog een strekken op een verre knal van Soriano, maar een tweede doelpunt is Bologna niet gegund.  .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Internazionale, Christian Eriksen erin, Alexis Sánchez eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Antonio Conte gunt Christian Eriksen - vorig jaar met grote trom binnengehaald - nog twee minuten. Pijnlijk voor de Deen, die bij Inter stilaan moet neerleggen bij een figurantenrol. .
  6. tweede helft, minuut 90. Daar is Bologna nog eens. Soriano kan schuin voor doel van dichtbij uithalen, maar trapt in het zijnet.  .
  7. tweede helft, minuut 89. 3 minuten extra tijd. .
  8. tweede helft, minuut 86. De wedstrijd kabbelt rustig naar zijn einde. Inter beseft dat de buit binnen is, Bologna lijkt zich daarbij neergelegd te hebben. .
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Internazionale, Danilo D'Ambrosio erin, Alessandro Bastoni eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Lautaro laat nog eens een doelkans voor de thuisploeg optekenen, maar de Argentijn trapt voorlangs.  .
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Bologna, Simone Rabbi erin, Musa Barrow eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Bologna, Edoardo Vergani erin, Rodrigo Palacio eruit
  13. tweede helft, minuut 76. Bij Inter is de druk er wat af en dat toont zich ook. Bologna heeft meer vrijheid om te voetballen, maar doet daar bitter weinig mee. .
  14. Gele kaart voor Danilo van Bologna tijdens tweede helft, minuut 74
  15. tweede helft, minuut 73. Ondertussen mag Romelu Lukaku gaan rusten, wellicht met het oog op de levensbelangrijke Champions League-wedstrijd van woensdag in het achterhoofd. Lautaro Martinez komt hem vervangen. Ook voor man van de match Hakimi zit de werkdag erop. .
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Internazionale, Matteo Darmian erin, Achraf Hakimi eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Internazionale, Nicolò Barella erin, Arturo Vidal eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Hakimi drukt meteen de Bolognese hoop de kop in. Amper drie minuten heeft Bologna op hun hernieuwde hoop kunnen leven. Hakimi biedt zich aan op rechts en gaat dan op wandel. Hij loopt enkele belagers voorbij en trapt de bal goed in de verre hoek. Boeken toe? .
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Internazionale, Lautaro Martínez erin, Romelu Lukaku eruit
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Achraf Hakimi van Internazionale. 3, 1.