• home
 • video
 • pas verschenen

  Zlatan en Saelemakers scoren, maar Milan stoot zich 3x aan Romeinse steen

  1. 14' - Doelpunt - Edin Džeko (1 - 1)
  2. 2' - Doelpunt - Zlatan Ibrahimovic (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Jordan Veretout door Gonzalo Villar
  2. 84' - Doelpunt - Marash Kumbulla (3 - 3)
  3. 82' - Geel - Theo Hernandez
  4. 81' - Geel - Bryan Cristante
  5. 79' - Doelpunt strafschop - Zlatan Ibrahimovic (3 - 2)
  6. 77' - Geel - Pedro
  7. 76' - Verv. Lorenzo Pellegrini door Bryan Cristante
  8. 75' - Geel - Zlatan Ibrahimovic
  9. 73' - Verv. Rafael Leão door Samu Castillejo
  10. 72' - Verv. Alexis Saelemaekers door Rade Krunic
  11. 71' - Doelpunt strafschop - Jordan Veretout (2 - 2)
  12. 70' - Geel - Rafael Leão
  13. 66' - Verv. Rick Karsdorp door Bruno Peres
  14. 47' - Doelpunt - Alexis Saelemaekers (2 - 1)

  AC Milan is zijn perfect rapport in de Serie A kwijt. In een vreemde match gaf de leider in de Serie A 3 keer een voorsprong uit handen tegen Roma: 3-3. Alexis Saelemaekers nam een van de Milanese goals voor zijn rekening.

  De match kon niet beter beginnen voor Milan. Leao dropte een bal in de 16 en Ibrahimovic bedankte Kumbulla voor zijn mistasten: 1-0.


  Maar Milan moest het doen zonder zijn met corona besmette doelman Donnarumma en zijn vervanger Tatarusanu ging onder een hoekschop door: Dzeko kopte de 1-1 binnen.


  De tweede helft begon identiek als de eerste: met een goal van Milan en een assist van Leao. Dit keer rondde Alexis Saelemaekers kurkdroog af, zijn eerste goal van het seizoen.

   

  Milan leek daarna alles onder controle te hebben, maar de ref eiste even de hoofdrol op. Eerst gaf hij een bedenkelijke penalty aan Roma (2-2 van Veretout) en daarna ook aan de overkant (3-2 van Ibrahimovic).

   

  Een ezel stoot zich geen drie keer aan dezelfde steen, maar dat deed Milan vanavond wel. Ibrahimovic probeerde een hoekschop met een karatetrap te ontzetten, maar dat mislukte en Kumbulla profiteerde aan de tweede paal: 3-3.

   

  Een gekke match had nog een gek einde nodig: zowel Kessié als Romagnoli misten van dichtbij met een kopbal nog de 4-3. Voor het eerst dit seizoen wint Milan niet, maar het blijft wel op kop.

  Saelemaekers rondt heerlijke actie van Leao kurkdroog af

  Zo straft Ibrahimovic slecht verdedigen van Roma af:

  Coaches nemen scheidsrechter in bescherming: "Iedereen maakt fouten"

  Milan-coach Stefano Pioli weigerde commentaar te geven op de ref en nam het ook op voor debuterend doelman Tatarusanu. Roma kwam 3 keer terug van een achterstand en beide teams kregen een betwistbare penalty.  "Het was een geweldige match tussen 2 teams die aanvallend willen spelen. Ik ben tevreden over onze prestatie, we moeten nu nog niet naar de stand kijken."

   

  "Natuurlijk waren de spelers niet blij, omdat ze 3 keer voorkwamen, dus dat vinden ze wel spijtig. De ref? Ik ga niet over hem praten."

   

  Tatarusanu, die last minute inviel voor coronageval Donnarumma, ging in de fout bij de 1e goal en had ook een hand in de penalty. Pioli wuifde de kritiek weg: "Ik heb nog nooit een speler gezien die geen fouten maakt, ook op het hoogste niveau. Tatarusanu is een sterke doelman."

   

  Over Donnarumma: "We controleren alles heel strikt en volgen de regels, maar toch zijn we niet immuun voor het virus. Het belangrijkste is dat we blijven spelen om de fans wat verstrooiing te brengen in een moeilijke tijd."

   

  Ook zijn collega Paulo Fonseca wilde niet over de scheidsrechter discussiëren: "Ik denk niet dat dat nodig is. We hebben allemaal dagen waarop we fouten maken. Wat fantastisch is, is dat we 3 goals maken. Wat minder fantastisch is, is dat we 3 goals tegenkrijgen. Ik denk dat de match heel evenwichtig was. De ploeg reageerde goed, met moed en kwaliteit trokken we in de aanval."

  Fase per fase