• home
 • video
 • pas verschenen

  Vreemde toestanden in Serie A: match gaat niet door, maar Juve negeert dat

  Zondagavond om 20.45u stond in de Serie A de topper op het programma tussen Juventus en Napoli. Die match kon niet plaatsvinden omdat Napoli geteisterd wordt door coronabesmettingen en niet naar Noord-Italië reisde, maar Juventus deed alsof er niets aan de hand was.

  's Ochtends trainen, samen lunchen, samen met de bus naar het stadion, een ploegopstelling op sociale media. Wie de communicatiekanalen van Juventus vandaag volgde zou zich van geen kwaad bewust zijn. 

   

  De regerende landskampioen maakte op elk mogelijke manier duidelijk dat het de wedstrijd tegen Napoli wou spelen. De realiteit was echter dat Juventus al lang wist dat Napoli niet naar Turijn was gereisd en dat de match dus niet gespeeld kon worden.

   

  Napoli kreeg van de gezondheidsautoriteiten in Napels geen toestemming om op het vliegtuig richting Turijn te stappen. Zeker spelers Zielinksi en Elmas zijn positief getest op het coronavirus en ook een lid van de staf is besmet.

   

  De Italiaanse profliga reageerde door te zeggen dat de wedstrijd wel gewoon zou doorgaan en ook Juventus ging daarvanuit. Juventus liet in een verklaring eerder op de dag al weten dat ze op het veld zouden verschijnen, met of zonder tegenstander. 

   

  Om 20.45, het uur waarop de match moest beginnen, was het helemaal zeker. Er zou niet gespeeld worden. Napoli dreigt nu te verliezen met 3-0, maar volgens Italiaanse media kunnen de regels van de profliga wel herroepen worden door lokale gezondheidsautoriteiten en overheden. Napoli zal waarschijnlijk in beroep gaan tegen een nederlaag.

  Juventus-voorzitter: "De regels zijn duidelijk"

  De voorzitter van Juventus gaf rond 22u zondagavond uitleg op een persconferentie. Hij toonde geen enkel begrip voor de situatie van Napoli.

   

  "Ik heb De Laurentis (voorzitter van Napoli) gezegd dat wij ons aan de regels zouden houden", zei Andrea Agnelli. "Het feit dat een team niet komt opdagen, geeft geen goed beeld. We kijken alleen naar onszelf, zonder te begrijpen welke schade we op internationaal niveau toebrengen aan het voetbal."

   

  "Het protocol van de profliga is een goed document, dat ervoor gezorgd heeft dat tot nu activiteiten konden plaatsvinden, ook in teams met coronabesmettingen. Wat vandaag is gebeurd, is geen nieuwe zaak. De situatie was al voorgevallen."

   

  "Het protocol maakt me kalm. De regels zijn duidelijk: wie niet opdaagt, staat voor een disciplinaire straf. De sportrechter zal morgen (maandag) kunnen beslissen."

  Juventus bleef communiceren alsof er gespeeld zou worden

  Ook de Serie A deed tot vlak voor de match alsof er niets aan de hand was

  Fase per fase