• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens schenkt Napoli de zege en hijgt in de nek van Hamsik

  1. 30' - Geel - Sebastian Walukiewicz
  2. 12' - Geel - João Pedro
  1. 83' - Verv. Luca Cigarini door Valter Birsa
  2. 81' - Geel - Piotr Zielinski
  3. 80' - Verv. Elseid Hysaj door Mário Rui
  4. 74' - Geel - Nahitan Nández
  5. 71' - Verv. Sebastian Walukiewicz door Federico Mattiello
  6. 67' - Verv. Gastón Pereiro door Alberto Paloschi
  7. 67' - Verv. José Callejón door Matteo Politano
  8. 65' - Doelpunt - Dries Mertens (0 - 1)
  9. 61' - Verv. Diego Demme door Lorenzo Insigne

  Dries Mertens heeft Napoli de drie punten bezorgd op het veld van Cagliari met een fraai doelpunt. De Rode Duivel heeft nu nog één goal nodig om Marek Hamsik te evenaren als topschutter aller tijden van Napoli.

  Voor aanvang van de wedstrijd had Dries Mertens al 119 keer gescoord in het shirt van Napoli, twee goals minder dan topschutter aller tijden Marek Hamsik. Bovendien was tegenstander Cagliari een geliefd doelwit van de Belg. In zijn laatste 5 matchen tegen Cagliari was Mertens alles tezamen goed voor liefst 8 goals.

   

  In een wedstrijd met wisselende kansen brak de Rode Duivel iets voorbij het uur de ban voor de bezoekers, met een fraaie trap in de verste hoek. Cagliari-doelman Cragno had geen verhaal op de krul van de Belg.

   

  In het vervolg van de wedstrijd probeerde Cagliari zonder de geschorste Nainggolan nog iets te forceren, maar Napoli hield vast aan de 0-1.

   

  Dries Mertens zit nu aan 120 doelpunten voor Napoli, eentje minder dan Hamsik. Die had wel 520 wedstrijden nodig om 121 keer te scoren. Mertens zit aan 120 goals in 308 matchen.

  Na deze parel heeft Mertens nog één goal nodig:

  Fase per fase