70'
Karol Linetty
5 - 1
70'

Lazio Roma heeft voor de elfde keer op een rij gewonnen in de Serie A. Ciro Immobile was opnieuw de uitblinker bij de Romeinen met drie doelpunten, waarvan twee strafschoppen. In het klassement komt Lazio tot op drie punten van leider Juventus.

Met tien zeges op een rij verbrak Lazio vorige week het eigen clubrecord. Deze middag kreeg het met Sampdoria een haalbare kaart over de vloer om de reeks nog wat te verlengen.

Na amper 20 minuten spelen was de wedstrijd al helemaal gespeeld. Topschutter Ciro Immobile vond twee keer de weg naar het doel. Eerst benutte hij een strafschop na hands van Nicola Murru, daarna omspeelde hij Sampdoria-doelman Audero na een geweldige pass van Francesco Acerbi.

Ook na de rust bleef Lazio baas zonder echt door te duwen. Bastos, met een knap schot en opnieuw Immobile, vanaf elf meter, zetten de forfaitscore op het bord. Linetty milderde tot 5-1 twintig minuten voor het einde.

Voor Lazio is het de elfde zege op een rij. Het komt in het klassement tot op drie punten van leider Juventus terug. Immobile zit aan 23 doelpunten dit seizoen en dat in 19 wedstrijden.

90+1' tweede helft
89'
Federico Bonazzoli (Sampdoria) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
Bastos (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
88'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Luis Alberto (SS Lazio), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
87'
Redding van Emil Audero (Sampdoria), die de bal al duikend kan pareren.
87'
Sergej Milinkovic-Savic (SS Lazio) haalt uit met zijn rechter...
87'
Morten Thorsby (Sampdoria) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bobby Adekanye (SS Lazio).
84'
Sergej Milinkovic-Savic (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ronaldo Vieira (Sampdoria).
83'
Omar Colley (Sampdoria) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
83'
Gianluca Caprari neemt de hoekschop voor Sampdoria. Hij dropt de bal centraal voor doel.
83'
Denis Vavro (SS Lazio) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
83'
82'
Luis Alberto (SS Lazio) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
80'
Ciro Immobile (SS Lazio) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
78'
75'
Luis Alberto (SS Lazio) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
74'
Sampdoria
73'
Julian Chabot (Sampdoria) haalt een doorgebroken tegenstander onderuit. Dat zal hem een kaart kosten.