Leider Inter verliest thuis punten tegen Castagne en co, assist van Lukaku

  1. 42' - Geel - Jose Luis Palomino
  2. 24' - Geel - Marten de Roon
  3. 9' - Geel - Hans Hateboer
  4. 4' - Doelpunt - Lautaro Martínez (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Robin Gosens door Timothy Castagne
  2. 89' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  3. 83' - Geel - Diego Godín
  4. 80' - Verv. Lautaro Martínez door Matteo Politano
  5. 75' - Doelpunt - Robin Gosens (1 - 1)
  6. 71' - Verv. Stefano Sensi door Borja Valero
  7. 70' - Verv. Mario Pašalic door Luís Muriel
  8. 65' - Geel - Stefano Sensi
  9. 53' - Verv. Duvan Zapata door Ruslan Malinovskiy
  75'goalRobin Gosens1 - 1

  Inter Milaan heeft zijn eerste punten van 2020 verloren. Het kon geen vervolg breien aan zijn mooie zege in Napels. Thuis tegen Atalanta kwam Inter niet verder dan 1-1. En dan mocht de competitieleider nog blij zijn dat de bezoekers op het eind nog een penalty misten. 

  Napoli was dus duidelijk Atalanta niet. Dat staat ook in de top 5 van de Serie A. Al kon de match bijna niet beter beginnen voor de thuisploeg. Na amper 25 seconden raakte Lukaku tussen een bos van spelers de paal (maar de lijnrechter had ook buitenspel gezien).

   

  Enkele minuten later was het toch raak. Na een fraaie 1-2 tussen Lautaro en Lukaku, het koningskoppel van Inter, zette die eerste de furieuze start om in een goal. Bergamo herpakte zich en lag lang niet onder tegen de competitieleider. Een kwartier voor tijd zorgde Gosens voor de 1-1 na weinig doortastend verdedigen.

   

  Bijna ging Atalanta erop en erover. Invaller Malinovski (ex-Genk) dwong een strafschop af, die Muriel evenwel miste. Handanovic pakte uit met een geweldige save. Castagne viel in de 91e minuut nog in.

   

  Met het puntje telt Inter 1 punt meer dan Juventus, dat morgen op bezoek moet bij AS Roma, de vierde in de stand. Atalanta telt evenveel punten als Roma.

  Assist Lukaku, goal Lautaro Martinez

  Atalanta mist een penalty in het slot:

  Fase per fase