Lukaku opent 2020 in stijl met doppietta tegen Napoli

  1. 39' - Doelpunt - Arek Milik (1 - 2)
  2. 33' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 2)
  3. 29' - Geel - Antonio Candreva
  4. 14' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Romelu Lukaku door Borja Valero
  2. 84' - Verv. Fabián Ruiz door Fernando Llorente
  3. 84' - Geel - Milan Škriniar
  4. 82' - Geel - Stefano Sensi
  5. 81' - Verv. Elseid Hysaj door Hirving Lozano
  6. 73' - Verv. Matías Vecino door Stefano Sensi
  7. 72' - Geel - Sebastiano Esposito
  8. 62' - Doelpunt - Lautaro Martínez (1 - 3)
  9. 61' - Geel - Nicolò Barella
  10. 56' - Verv. Roberto Gagliardini door Nicolò Barella

  Inter houdt Juventus opnieuw gezelschap op kop van de Serie A. Romelu Lukaku droeg uiteraard zijn steentje bij. Hij nam twee goals voor zijn rekening in de 1-3-zege. Zijn teller na 18 speeldagen in de Serie A staat op 14 doelpunten.

  Alsof de sportieve kopzorgen bij Napoli nog niet groot genoeg zijn, moest coach Gennaro Gattuso ook nog enkele sterkhouders missen tegen Inter. Dries Mertens bleef aan de zijlijn door een blessure aan zijn adductoren, maar vooral de defensieve problemen zouden de thuisploeg parten spelen.

   

  Zonder Kalidou Koulibaly centraal achterin was het chaos troef in de defensie. En daar maakte Romelu Lukaku gretig gebruik van. Zijn eerste twee pogingen leverden niets op, maar nog binnen het openingskwartier trof hij raak. De Rode Duivel vertrok vanop de eigen helft, gebruikte Martinez als bliksemafleider en knalde via de paal binnen.

   

  Het antwoord van Napoli – een binnentikker van Milik – werd afgekeurd door een foutje van Callejon. De reactie van Lukaku aan de overzijde eindigde wel op het scorebord, dankzij Meret die het kanonschot niet onder controle kreeg.

   

  De schaapjes op het droge? Daar gingen ze ook bij Inter iets te fel van uit. De verdediging liet steekjes vallen, de thuisploeg raapte moed. Insigne had pech bij de afwerking, maar Milik kon wel nog milderen voor de pauze.

  Napoli schiet zichzelf in de voet

  De aansluitingstreffer gaf Napoli vleugels na de pauze. De thuisploeg monopoliseerde het balbezit, Inter speelde met zijn geluk door achteruit te leunen. Conte probeerde met een wissel weer grip op de wedstrijd te krijgen, maar Inter leek de gelijkmaker gewoon af te wachten.

   

  Tot Napoli zichzelf nog maar eens in de voet schoot door defensief mistasten. Een schijnbaar ongevaarlijke voorzet werd door Manolas ongelukkig in de voeten van Lautaro Martinez gewerkt. De doodsteek voor de Napolitanen.

   

  Napoli probeerde met de moed der wanhoop nog eens terug te komen, maar verder dan een vrije trap van Insigne op de kruising kwam het niet meer. Inter deelt opnieuw de leidersplaats met Juventus, Napoli moddert verder aan.

  Lukaku vertrekt van eigen helft voor 0-1

  Meret helpt Lukaku een handje voor 0-2

  Milik brengt weer spanning in de partij

  Martinez geeft Inter weer wat ademruimte

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Inter nestelt zich weer naast Juventus op kop van het klassement. Romelu Lukaku was met twee goals van goudwaarde, Martinez snoerde Napoli de mond na de pauze.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Lautaro Martinez wordt in de extra tijd nog neergelegd in het strafschopgebied, maar ook de VAR ziet dat de tackle op de bal was.
  4. tweede helft, minuut 90. Lukaku moegestreden. Romelu Lukaku had zijn beste pijlen al verschoten in de eerste helft. De Rode Duivel slentert met twee extra doelpunten op zijn naam naar de zijlijn. Borja Valero krijgt nog wat minuutjes.
  5. tweede helft, minuut 89. Zielinski dwingt Handanovic met een listig botsballetje tot nog een redding, maar Napoli kan de kloof niet meer dichten.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Internazionale, Borja Valero erin, Romelu Lukaku eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Sinds de 1-3 is Inter amper nog in de problemen gekomen. Napoli beperkt zich tot wanhoopspogingen.
  8. tweede helft, minuut 86. Met Fernando Llorente gooit Gattuso nog een late troef op tafel. Komt zijn wissel te laat om nog iets te veranderen?
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Napoli, Fernando Llorente erin, Fabián Ruiz eruit
  10. Gele kaart voor Milan Škriniar van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 84
  11. Gele kaart voor Stefano Sensi van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 82
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Napoli, Hirving Lozano erin, Elseid Hysaj eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Nog enkele stuiptrekkingen van Napoli, maar de wedstrijd lijkt al even in een beslissende plooi te liggen. Een afstandspoging van Callejon is een vangballetje voor Handanovic.
  14. tweede helft, minuut 76. Insigne op de kruising. Met nog een kwartier op de klok heeft Napoli nog steeds twee doelpunten goed te maken. Insigne ziet zijn vrije trap op de kruising uiteen spatten.
  15. tweede helft, minuut 75. Zielinski loopt zich vast, maar dankzij een streling van Skriniar en wat theater versiert hij een interessante vrije trap. Geeft het Napoli een tweede (of derde) adem?
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Internazionale, Stefano Sensi erin, Matías Vecino eruit
  17. Gele kaart voor Sebastiano Esposito van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 72
  18. tweede helft, minuut 70. Geharrewar voor doel. Inter heeft de orde weer wat hersteld met het doelpunt van Martinez. Een hoekschop levert nog wat gevaarlijke standjes op voor de neus van Meret, maar niemand kan profiteren. Scheidsrechter Doveri moet wel nog een brandje gaan blussen aan de zijlijn. .