Op de valreep: Napoli wint eindelijk nog eens na 8 matchen zonder zege

  1. 37' - Geel - Hamed Traorè
  2. 33' - Geel - Mário Rui
  3. 29' - Doelpunt - Hamed Traorè (1 - 0)
  1. 90+4' - Own goal - Pedro Obiang (1 - 2)
  2. 82' - Verv. Jeremie Boga door Francesco Magnanelli
  3. 77' - Verv. Arek Milik door Dries Mertens
  4. 72' - Geel - Eljif Elmas
  5. 70' - Verv. Fabián Ruiz door Eljif Elmas
  6. 66' - Geel - Manuel Locatelli
  7. 64' - Verv. Alfred Duncan door Filip Djuricic
  8. 57' - Doelpunt - Allan (1 - 1)
  9. 51' - Verv. Marlon door Filippo Romagna
  57' Allan1 - 1
  90+4'Pedro Obiang1 - 2

  In de Serie A heeft Napoli weer aangeknoopt me de overwinning, al was het op bezoek bij Sassuolo wachten tot diep in de extra tijd. Een eigen doelpunt van Obiang leverde de bezoekers een driepunter op.

  De laatste competitiezege van Napoli dateerde al van 19 oktober. Sindsdien pakte het slechts 5 op 24 punten en mocht coach Carlo Ancelotti opkrassen, Gennaro Gattuso werd zijn opvolger. De voormalige middenvelder van Milan debuteerde vorige week met een nederlaag tegen Parma en ook de trip aan Sassuolo verliep aanvankelijk niet zoals verhoopt.

   

  Op het halfuur duwde Traoré aan de tweede paal een voorzet tegen de touwen en dat was op dat moment een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Na de koffie knokte Napoli zich terug in de wedstrijd. Allan draaide goed weg van zijn mannetje en joeg de bal fraai in de linkerbovenhoek.

   

  Na de gelijkmaker hadden beide teams kansen op een tweede doelpunt, maar Obiang voor Sassuolo en Callejon voor Napoli troffen het doelhout. Een nieuw gelijkspel leek in de maak toen de VAR de 1-2 van de bezoekers afkeurde wegens buitenspel. Toch pakte Napoli, met Mertens als invaller, nog de volle buit. Diep in de extra tijd verschalkte Obiang zijn eigen doelman.

  Bekijk de doelpunten:

  Fase per fase