• home
 • video
 • pas verschenen

  Turijn lacht: zakelijk Inter speelt met vuur en slikt gelijkmaker in de extra tijd

  1. 31' - Geel - Alessandro Bastoni
  2. 27' - Geel - Marcelo Brozovic
  3. 8' - Doelpunt - Borja Valero (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Dusan Vlahovic (1 - 1)
  2. 88' - Verv. Alessandro Bastoni door Diego Godín
  3. 84' - Verv. Borja Valero door Lucien Agoumé
  4. 84' - Verv. Lautaro Martínez door Matteo Politano
  5. 83' - Verv. Gaetano Castrovilli door Valentin Eysseric
  6. 80' - Geel - Erick Pulgar
  7. 76' - Geel - Lautaro Martínez
  8. 73' - Geel - Borja Valero
  9. 69' - Geel - Dalbert
  10. 66' - Verv. Milan Badelj door Marco Benassi
  11. 59' - Verv. Federico Chiesa door Dusan Vlahovic
  12. 52' - Geel - Milan Badelj

  Inter staat na de 16e speeldag niet boven, maar wel naast Juventus op de eerste plaats. Inter klom in Firenze snel op voorsprong, maar was daarna te laks en liet zijn kansen liggen. In de toegevoegde tijd volgde het deksel op de neus. 

  Met 4 nederlagen op een rij in de rugzak was Fiorentina niet meteen de meest zelfverzekerde gastheer voor Inter, dat weer over Juventus naar de leidersplaats wilde wippen. Het kwetsbare Fiorentina kreeg al snel een tik: ex-speler Borja Valero mocht de 0-1 veel te makkelijk in de korte hoek trappen.

   

  Die snelle openingsgoal werkte vreemd genoeg vooral bevrijdend voor Fiorentina, dat de 1-1 geneutraliseerd zag worden door een prima Handanovic. Inter nam daarna de touwtjes weer in handen en rook vooral in het slotkwartier van de eerste helft bloed.

   

  Romelu Lukaku scoorde bijna in de kluts en was kort voor de pauze aangever voor de 0-2 van spitsbroerder Martinez, maar de VAR had terecht buitenspel gezien van Lukaku. Enkele tellen later deed de Rode Duivel het perfect, maar Fiorentina-doelman Dragowski had op zijn lijn een klassereflex in petto op de krachtige Belgische nekslag.

   

  Na de pauze verwaterde het spel en kon Fiorentina amper een vuist maken. Inter bleef wel gemakzuchtig en weigerde de match in een beslissende plooi te leggen. Ook Lukaku had boter op het hoofd, want een kwartiertje voor tijd had hij de beslissing aan zijn voet. Na een worstelduel trapte hij de bal echter met te veel kracht en te weinig finesse op de Fiorentina-goalie.

   

  Inter bleef te veel pokeren en riep het onheil over zich af. In de toegevoegde tijd was Vlahovic de gevierde man bij de thuisploeg. Na een rush ramde hij de 1-1 spijkerhard voorbij Handanovic. 1-1, Inter moet Juventus na het zure gelijkspel naast zich dulden.

  VIDEO: de late gelijkmaker

  VIDEO: het openingsdoelpunt van Inter

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Afgefloten! Het wordt een zure avond voor Inter, dat de zege en de eenzame leidersplaats laat liggen. Vlahovic schonk Inter een frustrerende 1-1 in de extra tijd. Inter staat nu naast Juve.
  2. tweede helft, minuut 94. Fiorentina heeft zeker na de pauze amper kansen gehad, maar Inter heeft het onheil toch over zich afgeroepen door te weinig dadendrang te tonen en door de schaarse mogelijkheden niet te benutten. Ook Romelu Lukaku heeft hierbij boter op het hoofd. De gelijkmaker van Vlahovic mag er wel zijn. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Dusan Vlahovic van Fiorentina. 1, 1.
  4. tweede helft, minuut 92. Gelijkmaker! Inter krijgt waar het toch een beetje om vraagt: invaller Vlahovic trapt overhoeks staalhard binnen na een lange rush. Hij vertrekt aan de middenlijn en doet het helemaal alleen: de vlam is onhoudbaar voor Handanovic. .
  5. tweede helft, minuut 91. We krijgen 6 minuten extra tijd.
  6. tweede helft, minuut 89. Het spel is na de pauze toch flink verwaterd. Fiorentina heeft veel te weinig brandjes kunnen stichten, maar Inter heeft de genadestoot nog altijd niet uitgedeeld. De leidersplaats wenkt wel. .
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Internazionale, Diego Godín erin, Alessandro Bastoni eruit
  8. tweede helft, minuut 86. We naderen het moment van de waarheid. Komt er nog een slotoffensief bij de thuisploeg? Inter wacht af.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Internazionale, Lucien Agoumé erin, Borja Valero eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Internazionale, Matteo Politano erin, Lautaro Martínez eruit