• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Inter toont karakter tegen Verona en zet Juve onder druk

  1. 42' - Geel - Lautaro Martínez
  2. 35' - Geel - Mattia Zaccagni
  3. 32' - Geel - Marcelo Brozovic
  4. 19' - Doelpunt strafschop - Valerio Verre (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Valentino Lazaro door Danilo D'Ambrosio
  2. 84' - Verv. Eddy Salcedo door Mariusz Stepinski
  3. 84' - Geel - Nicolò Barella
  4. 83' - Doelpunt - Nicolò Barella (2 - 1)
  5. 81' - Verv. Lautaro Martínez door Sebastiano Esposito
  6. 65' - Doelpunt - Matías Vecino (1 - 1)
  7. 63' - Verv. Cristiano Biraghi door Antonio Candreva
  8. 63' - Verv. Valerio Verre door Liam Henderson
  9. 50' - Verv. Mattia Zaccagni door Gennaro Tutino
  19'Valerio Verre0 - 1
  65'Matías Vecino1 - 1
  83'Nicolò Barella2 - 1

  Inter heeft de zure nederlaag in de Champions League tegen Dortmund doorgespoeld met een zege tegen middenmoter Verona. Inter kwam op achterstand, maar won uiteindelijk verdiend dankzij twee goals in de tweede helft. Romelu Lukaku speelde de volledige match, maar moet nog wat langer wachten op zijn 10 competitiegoal. 

  Als Inter-trainer Conte op voorhand een worst case scenario op papier had moeten zetten, had hij waarschijnlijk exacte het verloop van de eerste helft opgeschreven. Inter was niet fris na de Champions League-match tegen Dortmund. Conte uitte onlangs nog zijn ontevredenheid over zijn smalle kern en deze match gaf hem geen ongelijk.

   

  Op achterstand komen moest te alle prijze vermeden worden. Zeker omdat Verona de minste tegengoals slikte tot nu in de Serie A. Dat mislukte door een betwistbare penaltyfout. Verona-spits Zaccagni leek heel makkelijk neer te gaan, maar de VAR volgde de scheidsrechter. 

   

  Na 19 minuten moest Conte nadenken over een nieuwe aanpak, maar de regisseur beschikte niet over efficiënte acteurs op het veld. Lukaku schoot een grote kans voorlangs, Brozovic mikte op de bovenkant van de dwarslat en Martinez dribbelde zich te vaak vast.

   

  Inter voetbalde tegen een gele muur, die in het centrum van het veld minder doorliet dan de Berlijnse muur, die exact 30 jaar geleden viel. Het was geen toeval dat de thuisploeg uiteindelijk scoorde met een voorzet vanop de flank en met een afstandssschot (zie video’s).

   

  Vooral de late 2-1 van Barella is meer dan het bekijken waard. Lukaku kreeg in de tweede helft nog twee grote kansen, maar was bijzonder ongelukkig in zijn afwerking. Inter is door de zege voorlopig de nieuwe leider en supportert zondag voor een keer voor stadsgenoot Milan, dat het opneemt tegen Juventus. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Inter maakt een achterstand goed tegen een stug Verona en wint verdiend. Voorlopig is het de nieuwe leider in de Serie A.
  2. tweede helft, minuut 92. Vijf minuten extra tijd. Inter moet toch nog opletten, want er sluipt nonchalance in het spel. Verona valt nog eens aan.
  3. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Internazionale, Danilo D'Ambrosio erin, Valentino Lazaro eruit
  4. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Hellas Verona, Mariusz Stepinski erin, Eddy Salcedo eruit
  5. Gele kaart voor Nicolò Barella van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 84
  6. tweede helft, minuut 83. Barella trapt heerlijk de 2-1 binnen . Wat een goal van Barella. Het stadion ontploft. Hij krult van buiten het strafschopgebied heerlijk in de verste bovenhoek. Barella incasseert met plezier de gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Nicolò Barella van Internazionale. 2, 1.
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Internazionale, Sebastiano Esposito erin, Lautaro Martínez eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Wat een gemiste kans voor Lukaku !! Mamma Mia Lukaku! Niemand kan goed geloven dat de Belg net een enorme kans heeft gemist. Amrabat speelt ongelooflijk slecht terug naar zijn doelman. Lukaku zit er tussen en staat zo helemaal alleen voor de doelman, maar hij kopt flauw recht in de handen van Silvestri.
  10. tweede helft, minuut 77. Dit kan echt niet blijven goed gaan voor Verona. De aanvalsgolven van Inter blijven inbeuken op de verdediging van Verona. .