• home
 • video
 • pas verschenen

  Druk op Napoli-coach Ancelotti stijgt na zoutloos gelijkspel tegen Genoa

  einde
  00
  1. 15' - Geel - Lasse Schöne
  1. 90+5' - Verv. Kevin Agudelo door Paolo Ghiglione
  2. 88' - Verv. Francesco Cassata door Ivan Radovanovic
  3. 85' - Geel - Lukas Lerager
  4. 84' - Verv. Elseid Hysaj door Sebastiano Luperto
  5. 83' - Geel - Denilho Cleonise
  6. 81' - Geel - Fernando Llorente
  7. 80' - Verv. Goran Pandev door Denilho Cleonise
  8. 79' - Geel - Francesco Cassata
  9. 66' - Verv. Lorenzo Insigne door Eljif Elmas
  10. 60' - Verv. José Callejón door Fernando Llorente

  Het gaat Napoli niet voor de wind in de Serie A. Dries Mertens & co konden voor de vierde speeldag op rij niet winnen na een scoreloos gelijkspel tegen Genoa, de 17e in de stand. Het publiek in het Stadio San Paolo trakteerde de thuisploeg op een luid fluitconcert. Coach Carlo Ancelotti voelt het stilaan warm worden onder zijn achterwerk.

  Na gelijkspelen tegen SPAL en Atalanta en de nederlaag in Rome vorige week nam de kritiek langzaamaan toe in Napels. Voorzitter De Laurentiis opperde dan ook dat zijn team een week op afzondering ging, maar zowel coach Ancelotti als zijn spelerskern had daar geen oren naar. Een zege tegen Genoa was het enige gepaste antwoord op de kritiek.

   

  Maar bij Napoli was er in de eerste helft niet bepaald beterschap te bespeuren. Mertens & co kwamen moeilijk aan kansen en maakten het de ploeg van coach Thiago Motta niet echt moeilijk. Een hard schot van Zielinski was het enige noemenswaardige doelgevaar van de thuisploeg in die eerste periode.

   

  Ook in de tweede helft bleef Napoli geforceerd voetballen. Mertens liet zich opmerken met een goed schot, maar Genoa-doelman Radu pareerde. Op het uur waren het zowaar de bezoekers die dé kans van de wedstrijd kregen, maar Pinamonti knalde vanaf 2 meter afstand op het been van Koulibaly. 

   

  De frustratie van het Napolitaanse publiek nam toe en publiekslieveling Insigne werd onder een striemend fluitconcert naar de kant gehaald. Napoli probeerde nog, maar geraakte niet verder meer dan wat halve kansen. 5 minuten voor tijd onderscheidde Radu zich nogmaals met een supersave op een kopbal van Elmas. Hij hield de 0-0-eindstand op het bord.

   

  Na opnieuw een bleke prestatie blijft Napoli hangen op de zevende plaats in het klassement. Leider Inter heeft maar liefst 12 punten meer dan de ambitieuze Napolitanen. Morgen kan Juventus, mits een zege tegen Milan, opnieuw leider worden en Napoli op 13 punten zetten. Het is uitkijken hoelang het liedje van coach Ancelotti in Napels nog zal duren.

  Fase per fase