Serie A TIM - speeldag 34 - 28/04/19 - 12:31
Amin Younes
0 - 2
Amin Younes
49'

Dries Mertens heeft zijn 81e doelpunt gemaakt in de Serie A. Hij opende tegen staartploeg Frosinone de score met een prachtige vrije trap. De Belg evenaart met dat doelpunt levende legende Diego Maradona.

De titel is al even weg voor Napoli, maar de ploeg heeft wel nog een tweede plaats te verdedigen. Het wou dan ook de punten mee naar huis nemen op het veld van Frosinone. Dries Mertens hielp zijn ploeg aardig op weg. In minuut 19 krulde hij zijn vrije trap buiten het bereik van doelman Marco Sportiello.

Met dat doelpunt komt Dries Mertens op gelijke hoogte met Diego Maradona. Ze scoorden nu beiden 81 doelpunten in de Serie A. Ze staan met twee op de derde plaats in het topschuttersklassement van de ploeg. Enkel Marek Hamsik (100) en Antonio Vojak (102) deden beter.

In de tweede helft verdubbelde Amin Younes nog de score voor Napoli. De 0-2 was meteen ook de eindstand. Napoli heeft zo weer een bonus van 8 punten op Inter. Door de nederlaag van Milan later op de dag was Napoli meteen zeker van een Champions League-ticket.

De vrije trap van Dries Mertens

Een mooie statistiek voor onze landgenoot bij Napoli

90+5'
De poging wordt gered door Marco Sportiello (Frosinone). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+5'
Dries Mertens (Napoli) haalt uit met zijn rechter...
90+4'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Raffaele Maiello (Frosinone), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+3'
De poging wordt gered door David Ospina (Napoli), die geen rebound weggeeft.
90+3'
De voorzet komt tot bij Andrea Pinamonti (Frosinone). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+2'
Pech voor Napoli, want het schot van José Callejón strandt op de paal.
90+2'
90+2'
90+2'
Daniel Ciofani (Frosinone) haalt uit met zijn rechter...
90+1'

90'
Piotr Zielinski (Napoli) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
Kalidou Koulibaly (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luca Paganini (Frosinone).
88'
Redding van Marco Sportiello (Frosinone), die de bal al duikend kan pareren.
88'
Adam Ounas (Napoli) haalt uit met zijn linker...
88'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Dries Mertens (Napoli), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.