• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Doelpunt Mertens verprutst het vroege titelfeest van Juventus

  einde
  11
  1. 45+3' - Doelpunt - Darko Lazovic (1 - 1)
  2. 34' - Doelpunt - Dries Mertens (1 - 0)
  3. 28' - Rood - Stefano Sturaro
  4. 25' - Geel - Allan
  1. 87' - Verv. Elseid Hysaj door Adam Ounas
  2. 82' - Verv. Daniel Bessa door Giuseppe Pezzella
  3. 77' - Verv. Miguel Veloso door Ivan Radovanovic
  4. 76' - Verv. Faouzi Ghoulam door Mário Rui
  5. 67' - Verv. Allan door Lorenzo Insigne
  6. 67' - Geel - Elseid Hysaj
  7. 62' - Verv. Goran Pandev door Esteban Rolón
  34'Dries Mertens1 - 0
  45+3'Darko Lazovic1 - 1

  In de Serie A is het nog even wachten op de landskampioen. Bij verlies van Napoli tegen Genoa werd Juve de vroegste Italiaanse kampioen ooit, een gelijkspel gooide roet in het eten van Ronaldo en co. 

  Genoa al snel met tien man, inefficiënt Napoli

  In de Serie A was het D-day vanavond. Bij verlies van Napoli tegen Genoa, profiteerde Juventus en werd het de vroegste kampioen ooit in Italië.

   

  Maar Genoa, met name Sturaro, leek niet te willen meehelpen aan het feestje in Turijn. Hij pakte een domme, maar terechte rode kaart. Niet veel later stond Mertens achter het kanon: 1-0.

   

  Na de openingstreffer van onze landgenoot was het Genoa, en niet Napoli, dat de beste kansen creëerde. De 35-jarige Goran Pandev speelde een dijk van een eerste helft en werd beloond met een assist. Lazovic bedankte en zorgde knap voor de 1-1-gelijkmaker.

   

  Na de rust vergat Napoli de rode kaart van Sturaro af te straffen. Zowel Milik, Mertens, Zielinski als Koulibaly zagen hun pogingen ofwel naast doel verdwijnen, ofwel gered door een ijzersterke Radu. Aan de overkant konden Kouamé en Rolon de inefficiëntie van Napoli niet afstraffen. 

   

  Met z'n tienen pakte Genoa een onverhoopt punt op Napoli, dat donderdag maar best een ander gezicht toont in de Europa League-confrontatie tegen Arsenal.

  De doelpunten van Mertens en Lazovic

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. EINDE. Genoa pakt met z'n tienen een puntje tegen Napoli. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Juventus mag dus nog (minstens) een week wachten op de landstitel.
  2. tweede helft, minuut 91. Ounas treft de handen van Radu. Het gevaar in de slotminuten komt voornamelijk van invaller Ounas. Opnieuw z'n linker, nu wel binnen het kader, weliswaar in de handen van Radu.
  3. tweede helft, minuut 90. We krijgen 3 minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 88. Invaller Ounas laat zich meteen gelden. De Algerijn haalt uit van ver, Radu moet niet in actie komen.
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Napoli, Adam Ounas erin, Elseid Hysaj eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Radu blijft hoge ogen gooien. Ook een plaatsbal van Mertens raakt niet voorbij de Roemeen. .
  7. tweede helft, minuut 85. Ook Koulibaly mist. Verdediger Koulibaly duikt plotseling op in de zestien van Genoa. Hij krijgt alle ruimte om zijn linker aan het werk te zetten, maar Radu heeft een ongelooflijke beenveeg in petto.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Genoa, Giuseppe Pezzella erin, Daniel Bessa eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Kouamé straft inefficiëntie Napoli niet af. Terwijl Napoli de kansen laat liggen, zou het op de counter weleens op een serieuze domper kunnen stuiten. Kouamé zijn poging wordt in hoekschop verwerkt, Rolon ziet zijn schot net naast de paal rollen.
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Genoa, Ivan Radovanovic erin, Miguel Veloso eruit