Gerson
1 - 4
Gerson
88'

Van de hemel naar de hel in slechts enkele tellen: dat overkwam SPAL in de competitiematch tegen Fiorentina. Terwijl Valoti zijn doelpunt nog aan het vieren was, werd de ref naar het scherm geroepen door de VAR. Niet alleen ging het feestje niet door, maar werd de bal aan de overkant op de stip gelegd.

Voor het eerst werd de VAR gebruikt om een doelpunt af te keuren om aan de andere kant van het veld een penalty te fluiten. SPAL en Mattia Valoti waren de dupe van de beslissing van ref Pairetto en zijn videorefs.

Hoewel controversieel, was de beslissing wel correct. Chiesa werd wel degelijk neergelegd in het strafschopgebied door Felipe dal Belo. Dat de VAR meer dan 2 minuten wachtte om de ref naar het scherm te roepen, zette iets meer kwaad bloed. Uiteindelijk zaten er bijna 4 minuten tussen het afgekeurde doelpunt van Valoti en de penaltygoal van Veretout. In plaats van 2-1 werd het zo 1-2 en uiteindelijk zelfs nog 1-4.

Mattia Valoti
Mattia Valoti juicht te vroeg, zijn doelpunt wordt nog afgekeurd.

90+3' tweede helft
90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Jordan Veretout (Fiorentina), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+3'
Cristiano Biraghi (Fiorentina) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Alessandro Murgia (SPAL) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Federico Chiesa (Fiorentina).
90+1'

90'
Alessandro Murgia (SPAL) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90'
Mohamed Fares (SPAL) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'

Doelpunt voor

Gerson (Fiorentina) scoort met zijn linkervoet. Het staat 1 - 4.
SPAL
1-4
Fiorentina
Gerson
Fiorentina
86'
Hoekschop voor Fiorentina. Jordan Veretout trapt die naar de tweede paal.
85'
De poging wordt gered door Alban Lafont (Fiorentina), die geen rebound weggeeft.
85'
De voorzet komt tot bij Thiago Cionek (SPAL). Zijn kopbal gaat richting doel...
85'
Pasquale Schiattarella neemt de hoekschop voor SPAL. Hij dropt de bal centraal voor doel.
83'
Giovanni Simeone (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin Bonifazi (SPAL).