Napoli bijt zijn tanden stuk op de rode lantaarn

  1. 21' - Geel - Amadou Diawara
  1. 84' - Geel - Mário Rui
  2. 77' - Geel - Perparim Hetemaj
  3. 74' - Verv. Riccardo Meggiorini door Fabrizio Cacciatore
  4. 74' - Verv. Elseid Hysaj door Mário Rui
  5. 65' - Verv. Joel Chukwuma Obi door Mariusz Stepinski
  6. 62' - Verv. Sergio Pellissier door Sofian Kiyine
  7. 59' - Verv. Amadou Diawara door Allan
  8. 59' - Verv. Adam Ounas door Arkadiusz Milik
  9. 57' - Geel - Federico Barba

  Zuur puntenverlies in de Serie A voor Napoli, dat tegen Chievo Verona niet verder is geraakt dan een 0-0-gelijkspel. Voor Chievo is de nul eindelijk weggeveegd. De hekkensluiter speelde eerder dit seizoen al drie keer gelijk, maar had door fraude drie punten in mindering gekregen. 

  Leider Juventus en nummer drie Inter hadden gisteren al hun opdracht tot een goed einde gebracht, Napoli wilde Juventus niet nog meer marge richting een zoveelste titel gunnen en niemand dacht dat Chievo Verona stokken in de wielen zou steken.

   

  Maar dat gebeurde wél in het Stadio San Paolo. Napoli, met Dries Mertens de hele match op het veld, was uiteraard baas, maar het beleefde een frustrerende namiddag tegen de rode lantaarn. Het doelhout werkte niet mee met Insigne en Koulibaly, aan de overkant trof ook Obi de paal.

   

  De nul raakte niet van het scorebord, Juventus heeft intussen al een bonus van 8 punten. Voor de bezoekers was het een aangenaam debuut voor T1 Domenico Di Carlo, die de ontslagen Gian Piero Ventura opvolgde.

  Fase per fase